Kennemer Leesclub leest 'Al onze gisterens' van Natalia Ginzburg

donderdag 21 juni 2018 20:00
Kennemer Leesclub leest 'Al onze gisterens' van Natalia Ginzburg

Op donderdag 21 juni leest de Kennemer Leesclub Al onze gisterens van de Italiaanse schrijver Natalia Ginzburg. Onder leiding van boekhandelaar Rob Luckerhof bespreken en bediscussiëren we deze prachtige titel. 

Natalia Ginzburg behoort tot dezelfde generatie schrijvers als Primo Levi, Leonardo Sciascia, Alberto Moravia en Italo Calvino en haar werk wordt net zo gewaardeerd en geprezen, al is ze in Nederland een minder grote naam. Boekhandelaar Rob Luckerhof zal de Leesclub leiden en de schrijver en haar werk in een kader plaatsen. 

De zestienjarige Anna observeert de gebeurtenissen rond twee bevriende families in een Italiaanse provinciestad ten tijde van het fascisme, vlak voor en na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Kleine gebeurtenissen en alledaagse emoties staan centraal, wat zorgt voor een schrijnend beeld van de situatie waarin de families zich bevinden. Onder de personages ontstaat een groeiend gevoel van eenzaamheid en isolement omdat geen van hen in staat is werkelijk met een ander te communiceren.

Als terloops wordt een historisch beeld van Italië geschetst: de groeiende intolerantie van het fascisme, het toenemende cynisme van de mensen, het antifascisme dat zich organiseert tot een gewapende verzetsbeweging. Door de ogen van Anna, met haar jeugdige eenvoud, rijgen de zinnen zich aaneen en vormen een geraffineerd web van intriges en emoties.

Iedereen kan zich opgeven voor de leesclub, we hanteren een maximum aantal deelnemers per keer. Aanmelden kan via info@kennemerboekhandel.nl / 023-5251944.

Datum: donderdag 21 mei
Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 5
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl / 023-5251944

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris