Boekpresentatie '100 jaar GGD in Kennemerland. Van Spaanse griep naar Sexucation'

zondag 10 maart 2019 14:30
Boekpresentatie '100 jaar GGD in Kennemerland. Van Spaanse griep naar Sexucation'

Zondagmiddag 10 maart presenteert de GGD het boek 100 jaar GGD in Kennemerland. Van Spaanse griep naar Sexucation in de Kennemer Boekhandel. Boekverkoper Franka Wijers zal schrijver, historicus én ambulanceverpleegkundige Thijs Gras interviewen over dit boek. De Haarlemse wethouder Marie-Thérèse Meijs van Zorg, Welzijn en Volksgezondheid krijgt het eerste exemplaar overhandigd. 

100 jaar GGD in Kennemerland geeft een goed beeld van wat de regionale GGD nu doet en hoe de openbare gezondheidszorg er vanaf 1918 uitzag in onze regio. Ook veel andere, vaak particuliere, zorgorganisaties in het Kennemerlandse komen in beeld.

100 jaar GGD in Kennemerland is een veelzijdig mozaïek van informatie over openbare gezondheidszorg. De lezer vindt er onder meer streekgeschiedenis, sociale geschiedenis én inzichten in hoe de medische zorg in de regio zich ontwikkelde. Alle gemeenten in de regio komen daarbij aan bod. Dat zijn de gemeenten in Zuid-Kennemerland: (Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort); de gemeenten in de IJmond: (Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen) én de gemeente Haarlemmermeer (inclusief Haarlemmerliede/Spaarnwoude).

Het boek is mooi geïllustreerd met recente en historische foto’s. Die laatste zijn grotendeels afkomstig uit de collectie van het foto-archief van United Photos De Boer, dat in 2013 werd toegevoegd aan de collectie van het Noord-Hollands Archief. De stijl van het boek is publieksgericht, dus zonder medische terminologie of saaie details over de bedrijfsvoering van de GGD. Auteur is historicus én ambulanceverpleegkundige Thijs Gras. Gras schreef al veel boeken over de geschiedenis van ambulancediensten.

Datum: zondagmiddag 10 maart
Aanvang: 14:30 uur
Entree: gratis, wel graag aanmelden
Aanmelden: 023-5251944 / info@kennemerboekhandel.nl 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris