Kennemer Leesclub: De jaren van Virginia Woolf

dinsdag 30 mei 2017 20:00
Kennemer Leesclub: De jaren van Virginia Woolf

Altijd al Virginia Woolf willen lezen en bespreken met anderen? Grijp dan nu uw kans. Dinsdag 30 mei discussieert de Kennemer Leesclub over De jaren van Virginia Woolf. Leest en debatteert u ook mee? Geef u nu op!

De zwaan-kleef-aan-leesclub van de Kennemer Boekhandel discussieert op 30 mei o.l.v. boekverkoper Vincent Elzinga over De jaren van Virginia Woolf. U kunt zich nu opgeven en meelezen.

In een serie schetsen, van 1880 tot de jaren dertig, verweeft Virginia Woolf de geschiedenis van de familie Pargiter met gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis: de Boerenoorlog, de Eerste Wereldoorlog, de suffragettebeweging, de Ierse kwestie, India en het kolonialisme, de benzinemotor die het paard verdrong, elektrisch licht dat de gaslamp verving, de avant-garde, de nieuwe atoomtheorie. De jaren is een prachtig geschreven reeks portretten van een familie, tegen de achtergrond van een samenleving die je voor je ogen ziet veranderen.

Bij Woolf is de geschiedenis geen continuüm. Ze vervlecht het publieke met het persoonlijke en zoekt naar de essentie van het verleden, met de beleefde tijd en de herinnering als rode draad. Net als bij Tolstoi en Proust gaat het niet alleen over de lotgevallen van een familie, maar ook over geschiedenis en herinnering.

Virginia Woolfs op één na laatste roman The Years verscheen in 1937 in Engeland en de Verenigde Staten. Het is haar enige titel die de bestsellerlijst van The New York Times haalde. Nu verschijnt de eerste Nederlandse vertaling.

Datum: dinsdag 30 mei
Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 5
Opgeven: 023-525 1944 / info@kennemerboekhandel.nl / in de boekhandel

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris