november

Kennemer Leesclub: 'Trein naar Pakistan' van Khushwant Singh

donderdag 2 november 2017

Op donderdag 2 november praat de Kennemer Leesclub onder leiding van boekverkoper Vincent Elzinga over Trein naar Pakistan van Khushwant Singh. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat India onafhankelijk en gedekoloniseerd werd. En opgedeeld in India, West- en Oost-Pakistan (het latere Bangladesh). Dit klassieke debuut uit 1956 geeft nog altijd een goed inzicht in de achtergronden van de hedendaagse onlusten en dreigingen tussen India en Pakistan. 

Meer informatie

Jan Wolkers Avond: lezing door biograaf Onno Blom

vrijdag 10 november 2017

19 oktober 2017, op de tiende sterfdag van Jan Wolkers, verschijnt het langverwachte Het litteken van de dood, de 1.168 pagina's tellende biografie van Onno Blom over de beeldhouwer-schilder-schrijver, over het rebelse leven van een van de meest geliefde kunstenaars van Nederland. Drie weken later, op vrijdag 10 november, ontvangen Stichting Literair Haarlem en Kennemer Boekhandel Onno Blom in het Noord-Hollands Archief voor een lezing over Het litteken van de dood

Meer informatie

Workshop Burn-out

woensdag 15 november 2017

Psychotherapeut en coach Carien Karsten geeft workshops en trainingen over preventie van stress en burn-out. Woensdagochtend 15 november geeft ze een interactieve workshop voor mensen met een burn-out of het juist willen voorkomen en hun partners. 

Meer informatie

Frénk en Frencken in de Kennemer Boekhandel

maandag 20 november 2017

Journalist Frénk van der Linden en cabaretière Mylou Frencken verzorgen maandag 20 november een speciale avond voor u, hun buurtgenoten, in de Kennemer Boekhandel om te vieren dat van beiden dit jaar een nieuw boek is verschenen. 

Meer informatie

Avond rond De ondergang van het Avondland

vrijdag 24 november 2017

Op 10 oktober 2017 is bij Boom een klassieker van formaat verschenen: De ondergang van het Avondland (1918) van Oswald Spengler. Het boek, dat ruim duizend pagina's telt, is vertaald door filosoof en vertaler Mark Wildschut, onder begeleiding van filosoof Ad Verbrugge. Vrijdag 24 oktober organiseert de Kennemer Boekhandel een avond rondom dit boek. Gastspreker is filosoof Ype de Boer.

Meer informatie

Avond rondom Lennaert Nijgh

donderdag 30 november 2017

28 november is het vijftien jaar geleden dat de beroemde Haarlemmer Lennaert Nijgh overleed. Eind november verschijnt Ga met me mee - Lennaert Nijgh in 100 stukken, hierin is voor het eerst al het prozawerk van Lennaert Nijgh verzameld door diens biograaf Peter Voskuil. Op donderdag 30 november organiseren Stichting Literair Haarlem en de Kennemer Boekhandel een avond rondom Lennaert Nijgh, uiteraard met muzikale omlijsting. 

Meer informatie