Kennemer Leesclub: 'Trein naar Pakistan' van Khushwant Singh

donderdag 2 november 2017 20:00
Kennemer Leesclub: 'Trein naar Pakistan' van Khushwant Singh

Op donderdag 2 november praat de Kennemer Leesclub onder leiding van boekverkoper Vincent Elzinga over Trein naar Pakistan van Khushwant Singh. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat India onafhankelijk en gedekoloniseerd werd. En opgedeeld in India, West- en Oost-Pakistan (het latere Bangladesh). Dit klassieke debuut uit 1956 geeft nog altijd een goed inzicht in de achtergronden van de hedendaagse onlusten en dreigingen tussen India en Pakistan. 

Het is de broeierige zomer van 1947. In het plattelandsdorpje Mano Majra leven moslims, sikhs en hindoes vredig naast elkaar. Dan arriveert een trein, gevuld met de lichamen van duizenden vluchtelingen. De burgeroorlog rondom de stichting van India en Pakistan is begonnen. 

Trein naar Pakistan vertelt het diepmenselijke verhaal over een eeuwenoude dorpsgemeenschap die binnen enkele dagen uit elkaar wordt gescheurd. Te midden van de chaos proberen een jonge sikh en een moslima hun liefde te bezegelen. 

Khushwant Singh (1915-2014) was een Indiaas schrijver, journalist, advocaat en parlementariër. Zijn debuut Trein naar Pakistan (1956) behoort tot de belangrijkste romans uit de Indiase literatuur. Enkele andere romans van zijn hand zijn Delhi: a Novel (1990) en The Company of Women (1999).

De Kennemer Leesclub is een los-vaste leesgroep van klanten en vrienden van de Kennemer Boekhandel. Zo'n zes maal per jaar bespreken we onder leiding van een van de boekverkopers een titel. Iedereen kan zich aanmelden voor een editie. We hanteren een maximum van 15 deelnemers.

Datum: donderdag 2 november
Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 5
Locatie: Kennemer Boekhandel
Reserveren: 023-525 19 44 / info@kennemerboekhandel.nl 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris