Joke Linders interviewt Martje Saveur

woensdag 18 oktober 2017 20:00
Joke Linders interviewt Martje Saveur

Martje Saveur, auteur van het prachtige Het koffertje van mijn moeder, wordt woensdag 18 oktober in de Kennemer Boekhandel geïnterviewd door haar uitgever en schrijver Joke Linders. 

 

Het koffertje van mijn moeder, herinneringen aan Indië is meer dan een persoonlijk verhaal. Het vertelt over al die mensen die tijdens WOII in Nederlands-Indië verbleven en voor wie nauwelijks of geen aandacht was toen ze na de oorlog, beroofd van alles wat hen dierbaar was, naar Nederland terugkeerden. 

Lange tijd durfde Martje het koffertje dat haar moeder uit Nederlands-Indië meenam niet te bekijken, tot op die regenachtige dag in november. De brieven en documenten in die koffer vertellen over de gelukkige beginjaren van haar ouders in Nederlands-Indië, over hun angst voor de Japanse bezetters, het verblijf in de vrouwenkampen, de slachtoffers van de Birma spoorweg onder wie haar vader en de kille ontvangst bij terugkeer in Nederland.

Met de ordening en interpretatie van het schaarse materiaal en het achterna reizen van haar ouders – Indonesië, Birma, Japan – doorbreekt de auteur het ‘Indisch zwijgen’. Ze maakt duidelijk hoe oorlog het leven van mensen op zijn kop zet en al bij de allerkleinsten diepe sporen nalaat. Haar nuchtere en betrokken verslag is een eerbetoon aan alle moeders die de kracht hadden om vol te houden.

Het koffertje van mijn moeder zal de generatie die de oorlog in Indië meemaakte, zeker beroeren. Voor hun kinderen en kleinkinderen is het een blijvend levensdocument.

Datum: woensdag 18 november
Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 7,50
Locatie: Kennemer Boekhandel
Reserveren: 023-525 19 44 / info@kennemerboekhandel.nl 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris