Kennemer Boekentips

Kennemer Team
   Vincent Elzinga  


   Franka Wijers

   Annika Hoek

   Mieke Jansen

   Henneke van der Maarel

 

Franka Wijers tipt: De offers van Jeroen Windmeijer

De offers

Jeroen Windmeijer

€ 20,99

Een uiterst spannend maar ook interessant en leerzaam verhaal dat zich afspeelt in Bolivia aan het Titicacameer. De lokale gemeenschap daar wordt opgeschrikt door een reeks moorden op jonge kinderen. Worden er weer traditionele kindoffers uitgevoerd? De Nederlandse student Luc is tijdens deze moorden aanwezig in het gebied en zijn native-collega Nayra maakt zich zorgen om de kinderen in haar gemeenschap, maar ook om het imago van de groep. 
Het feit dat antropoloog Jeroen Windmeijer expert is op het gebied van zowel Zuid-Amerika als religie en de vermenging van religie met de oorspronkelijke natuurgodsdienst zorgt voor een goed in elkaar stekend, meeslepend en geloofwaardig verhaal. Fantastisch!

Vincent Elzinga tipt: The Great Believers van Rebecca Makkai

Great believers

Rebecca Makkai

€ 13,95

Liefhebbers van Hanya Yanagihara's Een klein leven opgelet: Rebecca Makkai heeft met The Great Believers een roman geschreven die dat boek naar de kroon steekt. Het speelt zich af eind jaren tachtig in Chicago waar de aidsepidemie gruwelijk huishoudt onder de vrienden van Yale Tishman. Na de uitvaart van zijn goede vriend Nico ontdekt Yale dat ook zijn grote liefde besmet is geraakt. De enige die hij uiteindelijk nog over heeft is Fiona, het jongere zusje van Nico. Dertig jaar later gaat Fiona in Parijs op zoek naar haar dochter die haar jarenlang niet wilde spreken. Ze overdenkt de verwoestende effecten die de aidscrisis heeft gehad op haar leven. Een hartverscheurend mooie roman.

Leestip Annika

Wanhoop

Eva Burgers

€ 14,99

Olivia heeft haar relatie met Roan tijdelijk stopgezet. Ze besluit om een halfjaar naar Parijs te gaan. Dan wordt Olivia gestalkt, en ze krijgt vreemde berichten. Ze denkt dat deze van Roan zijn en gaat ermee naar de politie. Eenmaal in Parijs wordt er ook nog eens ingebroken bij haar. Maar als de politie wil ingrijpen, verdwijnt Olivia ineens... Dit boek wordt steeds spannender, je wil het in één keer uitlezen! Daarnaast zie je het einde nooit aankomen... Kortom, deze YA-thriller moet je deze vakantie echt lezen!

Leestip van Franka

Heksenjongen

Kelly Barnhill

€ 18,99

Wat een heerlijk avontuurlijk jeugdboek! Wanneer magie een rol speelt in een kinderboek denk je al snel aan Harry Potter-achtige taferelen, maar zo is dit boek helemaal niet. De magie is niet fijn of behulpzaam, het is af en toe best gemeen eigenlijk. Het heeft een persoonlijkheid en die is niet altijd even aangenaam. Finn is dan ook helemaal niet blij wanneer hij de magie ineens moet beschermen tegen de rovers wanneer zijn moeder ineens weg moet... Spannend, avontuurlijk en origineel verhaal voor kinderen vanaf 10 jaar!

Leestip van Vincent

De jongens van Nickel

Colson Whitehead

€ 22,99

Een klap in het gezicht is De jongens van Nickel. Gebaseerd op gruwelijke misstanden die vanaf de jaren vijftig plaatsvonden bij een kindertehuis in Florida schreef Colson Whitehead deze imponerende roman. Het verhaal van het tehuis heeft in Amerika afgelopen jaren veel stof doen opwaaien en Whiteheads roman brengt de afschuwelijke gebeurtenissen heel terecht nu weer extra onder de aandacht. Net als bij De ondergrondse spoorweg weet de auteur subtiel en in een paar bijzinnen situaties te schetsen die je liever niet wilt lezen.

Leestip van Franka

Het veld

Robert Seethaler

€ 21,99

Wat zouden de doden vertellen wanneer ze de kans kregen nog één korte monoloog af te steken? Robert Seethaler geeft de inwoners van Paulstadt deze kans en langzaam leer je het stadje en zijn inwoners kennen door de ogen van de doden. Elk personage heeft een paar pagina's om een herinnering te delen of om op het leven te reflecteren; toch voelen ze stuk voor stuk levensecht. In weinig woorden weet Seethaler hun verlangens, gedachten, wensen, mislukkingen en reflecties vast te leggen. Prachtig boek!

Leestip van Vincent

Metropolis

Philip Kerr

€ 21,99

Metropolis’ is de eerste Philip Kerr die ik las en ik ben zwaar onder de indruk van deze suspense. Toevalligerwijs blijkt dit laatste boek te zijn dat hij schreef voor zijn overlijden, maar in de serie vormt het het begin van de Bernie Gunther-reeks. Met veel gevoel voor historie en sfeer van het Berlijn van de Weimar Republiek weeft hij een adembenemend plot. Dit smaakt naar meer!

Leestip van Franka

Reizen naar de andere kant van de wereld

David Attenborough

€ 27,50

Wat is het toch heerlijk om op reis te gaan met David Attenborough! Hij is natuurlijk bekend van de prachtig documentaires die hij al decennia lang maakt, en met dit boek krijg je een kijkje achter de schermen. Het bevat drie verhalen waarin Attenborough naar Papoea-Nieuw-Guinea, Madagaskar en Australië afreist. Niet alleen duik je in de wereld van de dieren, Attenborough beschrijft ook de mensen die hij tegenkomt. Met de nodige miscommunicaties en culturele verschillen levert dit grappige, ontroerende en memorabele situaties op. Wat een fantastisch boek, dat ook nog eens leest als een trein!

Rob Luckerhof leest: Verhalen van Platonov

Verhalen

Andrej Platonov

€ 50,00

Een goed idee van uitgeverij Van Oorschot om het werk van Platonov in de onvolprezen Russische BIbliotheek op te nemen. Ik had er geen idee van dat hij naast romans als De bouwput zoveel verhalen had geschreven. Het dagelijks leven in de Sovjet-Unie van de jaren twintig in meesterlijke verhalen vervat. En dan ook nog bezien vanuit de satirische blik van Platonov. Spoedt u naar onze boekhandel!

Kinderboekentip van Vincent

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt

Edward van de Vendel

€ 17,99

Het vrolijke en prachtig geïllustreerde Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt van Edward van de Vendel en Martijn van der Linden is een fantastische én nuttige dichtbundel voor jong en oud, voor in de auto en voor het slapengaan. In 25 gedichten helpt Van de Vendel je verder en geeft tips voor als je je zorgen maakt over je beste vriend(in), je verveelt, van eenhoorns houdt, je naam niet mooi vindt enzovoort. Een boek dat ieders hart zal veroveren. 

Leestip Mieke

Het zoutpad

Raynor Winn

€ 22,99

Na dertig jaar raken Raynor Winn en haar man Moth door speculatie alles kwijt. Ook blijkt Moth ernstig ziek te zijn. Hoe nu verder? Ze pakken hun boeltje en trekken langs de zuidkust van Engeland. Het is afzien: het weer, de honger, de blaren, een primitief tentje. Winn geeft mooie beschrijvingen van het landschap, je gaat er helemaal in op. Ze ontmoeten goede en akelige mensen, veel tegenslag maar ze gaan door. Wat een dapper en moedig stel. 

Leestip van Henneke

Moord op de moestuin

Nicolien Mizee

€ 20,99

Tip voor de vakantiekoffer. De man van Judith krijgt drie dagen na hun huwelijk een hartaanval. Om op te knappen huurt de zus van Judith voor drie maanden een zomerhuisje op een landgoed. Het lijkt een idyllisch paradijs. Wanneer Judith voor die zomer een tuintje huurt op het landgoed blijkt dat er van alles broeit. Er speelt een vete rond de zeldzame perensaffraanboom, er is een gruwelijke ontdekking en een verse moord. Zeer geestig, met warmte voor alle wonderlijke types geschreven detective. 

Leestip van Rob

Momentopnamen

Claudio Magris

€ 24,99

Momentopnamen, het nieuwe boek van de gelauwerde Italiaanse schrijver en filosoof Claudio Magris (1939) bevat achtenveertig persoonlijke schetsen, 'snapshots', waarin hij geserreerd maar met analytische hartstocht het dagelijks leven om hem heen in die wonderbaarlijke stad Triëst, snijpunt van zovele culturen, observeert. Van beschrijvingen van het strand van Barcola tot gesprekken over het schrijven met gedetineerden in de gevangenis. Er komt veel goeds uit Triëst (Italo Svevo, Umberto Saba) en Magris is de absolute top. 

Leestip van Franka

De ontdekking

Harlan Coben

€ 19,99

Het gaat niet goed met Paige, de dochter van Simon. Ze is aan de drugs geraakt en haar ouders weten niet waar ze nu is. Wanneer haar vriend Aaron vermoord wordt gaat Simon in paniek op zoek naar zijn dochter. Dan blijken er meer jongeren verdwenen te zijn, en beginnen de betrokkenen zich af te vragen of er misschien een verband is... Coben weet als geen ander de spanning op te voeren, terwijl je steeds dichter bij de ontknoping komt. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op hun plek, en toch zag je het niet aankomen, meesterlijk! Voor alle liefhebbers van spannende boeken met een goede verhaallijn, die ook nog bomvol actie en spanning zitten. 

Leestip van Vincent

Kes

Barry Hines

€ 19,99

Billy Casper is een arbeidersjongen die in de jaren zestig van de vorige eeuw opgroeit in de straatarme Engelse mijnstreek Yorkshire. Billy’s vader heeft het gezin verlaten, zijn moeder is hulpeloos en broer Jud een agressieve dronkenlap. Billy ontdekt een torenvalk, temt hem en sluit een innige vriendschap met de vogel, die hem een uitvlucht biedt uit zijn vreugdeloze leven – totdat het op brute wijze misgaat. 'Kes' baant zich regelrecht een weg naar je hart, onder meer door de aandoenlijke maar mondige hoofdpersoon Billy Casper, met wie je enorm meeleeft en die je absoluut beter gunt. Deze klassieker uit 1968 schetst een mooi tijdsbeeld en is een absolute aanrader.

Leestip van Henneke

Op jouw bruiloft

Carson McCullers

€ 20,99

Prachtig, ontroerend boek over Frankie, een jongensachtig meisje van 12 op de drempel van kind naar kind-af. Ze wil zo graag ergens bij horen en ook weg uit de verveling van haar saaie leven. De bruiloft van haar broer wordt haar houvast. Hij en zijn bruid gaan haar meenemen, zo droomt zij. Carson McCullers beschrijft knap de verwarrende gevoelens op de drempel naar volwassenheid. Het verlangen en de angst het onbekende tegemoet te gaan. Tegelijkertijd beschrijft ze het leven in een Amerikaans stadje tijdens WOII. Een juweeltje. 

Leestip van Els Wiggers

Alles wat ik voel

Stine Jensen

€ 18,99

In dit geweldige en toegankelijke boek legt Stine Jensen twintig gevoelens en emoties uit. Ze doet dat door middel van voorbeelden en aan de hand van bekende filosofen, zoals Erasmus of Foucault. Daarnaast zet ze aan tot filosoferen met vragen als 'Vind jij dat je ongelukkig voelen bij het leven hoort? Waarom wel of niet?' Kinderen krijgen inzicht in hun eigen gevoel en het boek helpt om over gevoelens te praten: alles wat je voelt, mag je voelen, of het nu leuk is of niet. Dit grote emotieboek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 10, maar is zeker ook interessant voor volwassenen.

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris