Kind & Jeugd

Nieuw verschenen - kinderboeken

Bekijk alle boeken

De mooiste kinderboeken voor jong en oud

Kin -bknweek -podium -Libris -400x 300

Prentenboek van het Jaar 2017

De kleine walvis

Benji Davies

€ 13,99
Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap...Een teder en hartverwarmend prentenboek van een groot nieuw illustratietalent

Ineke -tipt -smal

Ik wil een leeuw!

Annemarie van der Eem

5sterren

"Het is echt een prentenboek dat door de combinatie van de lekker lopende tekst en prachtige tekeningen ook voor peuters al erg geschikt is. Een aanrader!!!!." Lees hier de hele boekentip

Boekentip -ineke -wk 08-2

Boeken om voor te lezen aan de allerkleinsten

Bekijk alle boeken

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

Gouden Griffel 2016 is voor Gips van Anna Woltz

‘Virtuoos verbindt en vervlecht Woltz verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig,’ aldus de jury.

4-10-2016 De Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar Anna Woltz voor haarkinderboek Gips. Woltz ontving de Griffel tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek. ‘Virtuoos verbindt en vervlecht Woltz verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig,’ aldus de jury.

21-09-2016 De Penseeljury heeft het prentenboek Lettersoep van illustrator en auteur Harriët van Reek (Querido Kinderboeken) bekroond met het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van het afgelopen jaar dat in Nederland is uitgegeven. Het Gulden Palet, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek van buitenlandse origine, is gewonnen door de Noorse illustrator Øyvind Torseter met Het gat (De Harmonie).

Zilveren Griffels, Penselen, Paletten en Vlag & Wimpels 2016

Winnaar Gouden griffel

Het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek

Gips | Anna Woltz | 9789045117829 € 13,99
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ2 : libris