juni

Boekpresentatie ´Ontpillen´ van David van Bodegom

vrijdag 15 juni 2018

Op vrijdag 15 juni, om 16.30 uur vindt de presentatie plaats van het boek 'Ontpillen' van David van Bodegom.

Naarmate we ouder worden gaat er steeds meer in ons lijf haperen. Veel (ouderdoms)kwalen zijn goed te bestrijden met een gezonde levensstijl, maar veel vaker dan nodig is grijpen we naar pillen. Te hoge bloeddruk? Te hoog cholesterol? Te hoge bloedsuikers? Overal zijn pillen voor. 

In zijn boek helpt David van Bodegom ons om te ‘ontpillen’. Hoe hou je zelf je botten sterk, je maagzuur in bedwang en je darmen gezond? Slaap je beter als je meer sport? Kun je je hersenen trainen? Wat kun je doen om erectiestoornissen te voorkomen? Ontpillen helpt je je lijf beter te begrijpen en laat zien hoe je zonder medicijnen en met aanpassing van je levensstijl langer gezond kunt blijven.... 

Dr. David van Bodegom is opgeleid als arts en historicus en werkt als verouderingswetenschapper bij Leyden Academy. Tevens is hij universitair docent bij de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC en begeleidt hij verschillende promovendi op het gebied van gezond en vitaal verouderen, peercoaching, veroudering in internationaal perspectief, demografie van onze stijgende levensverwachting en de kosten van ouderenzorg.

Wilt u de presentatie bijwonen, meldt u dan voor 10 juni aan via prnon-fictie@atlascontact.nl o.v.v. 'Ontpillen'.

Meer informatie

Muzikale boekpresentatie Gerwin van der Werf

donderdag 21 juni 2018
Gerwin van der Werf is een veelzijdig man. Hij is schrijver, muziekdocent op het Rijnlands Lyceum Oegstgeest en literatuurcriticus bij Trouw. Donderdag 21 juni is de boekpresentatie van twee boeken die tegelijkertijd verschijnen:

'Een onbarmhartig pad':
Een spannende roadnovel
Tijdens een reis door IJsland pikken Onno en Isa met hun camper een lifter op. Hij raakt bevriend met het stel. Als Onno hem in een opwelling een geheim toevertrouwt dat als een bom onder zijn huwelijk met Isa ligt, ziet hij in dat hij de lifter moet afschudden. Daartoe sleept hij zijn gezin mee de barre hooglanden in, over een van de gevaarlijkste wegen ter wereld, op weg naar een afgelegen kratermeer met een ontknoping als een mokerslag.... Een onbarmhartig pad is een razend spannende roadnovel over een man die tot het uiterste gaat om te behouden wat hij eigenlijk al kwijt is....

'Stampen en zingen
Een muziekklas doet eindexamen'
 In 'Stampen en zingen' volgt Gerwin van der Werf een jaar lang de leerlingen van zijn examenklas muziek op de middelbare school. Hij neemt ze mee naar concerten, probeert ze de beginselen van het taoïsme uit te leggen, zit in de groepsapp, imiteert BN’ers, waagt zich aan avant-gardemuziek, en zit het hele jaar in een spagaat tussen wat hij ze wíl leren en wat hij ze móet leren. In Stampen en zingen draait de lezer een jaartje mee in de examenklas van misschien wel de beste muziekdocent van Nederland.

Wil je bij de presentatie aanwezig zijn? Meld je dan aan via info@kooyker.nl

 

Meer informatie

september

Jeroen Windmeijer over Het Pilgrim Fathers Complot

vrijdag 7 september 2018

Op vrijdag 7 september, om 20.00 uur komt Jeroen Windmeijer vertellen over zijn nieuwe boek. Het verhaal thriller speelt zich wederom af in onze stad Leiden. Deze avond vertelt Jeroen over de ins & outs van 'Het Pilgrim Fathers Complot' (verschijnt in augustus).

Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in het gemeentearchief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok.

Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo'n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter?

In razende vaart wordt de lezer meegevoerd van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte, om er elke keer achter te komen dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven. 

Toegang vrij, graag aanmelden via info@kooyker.nl.

Meer informatie