januari

Openingstijden rond Oud en Nieuw

dinsdag 1 januari 2019

Dit zijn onze openingstijden rond Oud en Nieuw:

Maandag 31 december
12.00 tot 17.00 uur geopend

Op Nieuwjaarsdag zijn we gesloten.
Fijne jaarwisseling!

Meer informatie

Science café met Menno Schilthuizen

dinsdag 8 januari 2019

Op dinsdag 8 januari verzorgt Boekhandel Kooyker een boekentafel bij het volgende evenement:

Science Café met een lezing door evolutiebioloog Menno Schilthuizen: 'Darwin in de stad'.

Na de lezing is er gelegenheid om de boeken van Menno Schilthuizen te kopen en zal hij zijn boeken signeren.

Locatie: Scheltema, Marktsteeg 1 te Leiden. Toegang is gratis.

Meer over 'Darwin in de stad':

In de toekomst leeft driekwart van de mensheid in de stad en gaat verstedelijkte omgeving steeds meer ruimte innemen. Een groot deel van de rest van het aardoppervlak is nodig voor landbouw, dus waar gaat de natuur dan naar toe?
Naar de stad, zegt Menno Schilthuizen in deze lezing. En wanneer de natuur naar de stad gaat, neemt de evolutie een aparte wending. Stadsdieren worden brutaler en vindingrijker, stadsduiven ontwikkelen een detox-verenkleed en onkruid op straat krijgt een heel eigen type zaden. Stadsmerels zijn zelfs bezig zich te ontwikkelen tot een compleet nieuwe soort die je Turdus urbanicus zou kunnen noemen. Dankzij evolutionaire aanpassing die zich voltrekt met snelheden waar Darwin niet van had durven dromen, raken mens en stadsnatuur steeds beter op elkaar ingespeeld en wordt een nieuw hoofdstuk in de evolutie van het leven op aarde ingeluid. Een hoofdstuk waarin veel biodiversiteit verdwijnt, maar ook veel nieuwe dier- en plantensoorten het licht zullen zien.

Meer informatie

februari

Versjes van Lars; Vier de liefde

zondag 3 februari 2019

Op zondag 3 februari, om 14.00 uur bezoekt dichter Lars van der Werf onze winkel:

Dat het leven niet altijd gaat zoals we zouden willen, dat weten we allemaal wel, maar dan zijn er in elk -geval nog de versjes van Lars. Na drie succesvolle versjesboekjes verschijnt 14 januari a.s. zijn vierde bundel! Wederom een rijmende verzameling lieve, kleine, mooie en fijne versjes waar je elke dag op een zelfgekozen moment van kunt genieten – gegarandeerd dat je er glimlachend van in de verte gaat staren. En of je ze weer mag overschrijven op een kaartje naar je geheime liefde of naar je moeder? Ja natuurlijk. Heb lief!

Kom langs en laat Lars een versje maken voor Valentijnsdag bijvoorbeeld...

Meer informatie