februari

In gesprek met Arjen van Veelen

donderdag 1 februari 2018

Op donderdag 1 februari, om 19.30 uur bij Boekhandel Kooyker: in gesprek met Arjen van Veelen.

In 2017 verscheen 'Aantekeningen over het verplaatsen van Obelisken'. Het is het verhaal over de vriendschap tussen Arjen van Veelen en de jong gestorven Vlaamse journalist en schrijver Thomas Blondeau (1978-2013). Van Veelen studeerde klassieke talen en journalistiek en werkte daarna als leraar Grieks en Latijn en Amerikacorrespondent. Het ware kunststuk van deze roman is de soepele verbinding van zijn eigen Amerikaverhaal, feitelijk zijn escapisme na de dood van zijn boezemvriend, zijn kennis van de antieke wereld en zijn herinneringen aan het ontstaan van de vriendschap.

Aansluitend is de prijsuitreiking van de Mare-kerstwedstrijd. Een prijs voor nieuw schrijftalent.

Iedereen is van harte welkom.
Toegang vrij: aanmelden via info@kooyker.nl

Meer informatie

Interview met Murat Isik

dinsdag 6 februari 2018

Op dinsdag 6 februari, om 19.30 uur wordt Murat Isik geïnterviewd door Yael Vinckx over zijn roman ‘Wees onzichtbaar’, door de lezers van het NRC uitgeroepen tot het beste boek van 2017. Ook behoort het tot één van onze favorieten.

Toegang € 5,-. Reserveren via info@kooyker.nl of 071-3040130.

Als de Turkse Metin samen met zijn zus en moeder via Duitsland naar Nederland komt, is het 1983. Hij weet dan nog niet dat de hereniging met zijn vader minder warm zal verlopen dan hij hoopte. Evenmin weet hij dat de plek waar hij terecht zal komen een van de meest deplorabele wijken van Nederland is: de Bijlmer.

'Wees onzichtbaar ' van Murat Isik is een coming of age-roman, voor een deel gebaseerd op autobiografische ervaringen, waarin een jongen zich een moeizame weg baant naar onafhankelijkheid.

 

Meer informatie