Interview met Willem Otterspeer over 'Een ontgifting'

donderdag 22 november 2018 20:00
Interview met Willem Otterspeer over 'Een ontgifting'

Willem Otterspeer wordt op donderdag 22 november om 20.00 uur geïnterviewd door Onno Blom over zijn debuutroman 'Een ontgifting' (verschijnt 15 november). 

Toegang vrij. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u zich dan aan via info@kooyker.nl

 

Meer over 'Een ontgifting'

In zijn debuutroman voert Willem Otterspeer twee personages op: de schrijver en de biograaf. In een duivels spel laat hij beiden in elkaar opgaan. De schrijver wilde ooit de afschuwelijke waarheid onder woorden brengen: de volkomen zinloosheid van het leven. Nu ondergaat hij die waarheid en probeert hij eronderuit te komen. Hij besluit een roman te schrijven over zijn biograaf, die hem intussen beter kent dan hij zichzelf. Maar op zijn beurt wil de biograaf ook iets. Nu zijn werk erop zit moet hij de schrijver uit zijn systeem zien te krijgen. Er rest hem geen andere mogelijkheid dan het schrijven van een verrassend persoonlijke roman.

Willem Otterspeer (1950) is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit Leiden. In 2005 publiceerde hij het derde deel van 'Groepsportret met dame', een studie naar de geschiedenis van de Leidse universiteit. Hij schreef eerder 'Bolland', de veelgeprezen biografie van de hoogleraar G.J.P.J. Bolland, waarvoor hij de Eureka-prijs en de Biografie-prijs ontving. Ook bezorgde hij samen met Nop Maas de uitgave van de correspondentie tussen Hermans en Reve, 'Verscheur deze brief. Ik vertel veel te veel' (2007). In november 2013 verscheen 'De mislukkingskunstenaar', deel 1 van zijn biografie over Willem Frederik Hermans die de jaren 1921-1952 beslaan. In februari 2015 verscheen het tweede en tevens laatste deel van de biografie, getiteld 'De zanger van de wrok'.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris