september

Jeroen Windmeijer over Het Pilgrim Fathers Complot

vrijdag 7 september 2018

Op vrijdag 7 september, om 20.00 uur komt Jeroen Windmeijer vertellen over zijn nieuwe boek. Het verhaal thriller speelt zich wederom af in onze stad Leiden. Deze avond vertelt Jeroen over de ins & outs van 'Het Pilgrim Fathers Complot' (verschijnt in augustus).

Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in het gemeentearchief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok.

Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo'n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter?

In razende vaart wordt de lezer meegevoerd van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte, om er elke keer achter te komen dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven. 

Toegang vrij, graag aanmelden via info@kooyker.nl.

Meer informatie

Lammert Kamphuis over ´Filosofie voor een weergaloos leven´

dinsdag 11 september 2018

Op dinsdag 11 september, om 19.30 uur vertelt Lammert Kamphuis over zijn boek 'Filosofie voor een weergaloos leven'.

‘Het leven is als wakker worden op een podium. Het toneelstuk waarin je terecht bent gekomen is al begonnen.’ Voor het leven is er geen generale repetitie ingepland. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad. Zo helpt Diogenes je om je authentieke zelf te zijn, Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje. 

Met zijn boek 'Filosofie voor een weergaloos leven' laat Lammert zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we denken. In 18 prikkelende thema’s toont hij hoe eeuwenoude en hedendaagse denkers je kunnen bijstaan in het alledaagse leven.

Lammert Kamphuis (1983) studeerde filosofie en theologie. Na zijn studies is hij begonnen als docent filosofie op middelbare scholen, hogescholen en universiteit. Hij schrijft boeken en is als Head of Faculty verbonden aan The School of Life Amsterdam. 

Toegang € 5,00. Aanmelden via info@kooyker.nl of 071-3040130.

Meer informatie