september

Boekenweek voor jongeren t/m 30 sep

vrijdag 21 september 2018

Op 21 september start de Boekenweek voor Jongeren!

Meer informatie

Tosca Menten komt...

donderdag 27 september 2018

Tosca Menten is een van de bekendste kinderboekenauteurs van ons land. Ze schrijft hilarische boeken die ook nog een tikkeltje spannend zijn.
Haar beroemdste personage is toch wel Dummie de Mummie. In september verschijnt alweer het tiende deel. De boeken worden ook verfilmd en trekken een groot publiek.
Op donderdag 27 september is Tosca in boekhandel De Koperen Tuin om iets te vertellen over haar boeken en om te signeren.
De schrijfster arriveert om 15.30 uur. Vanaf 14.30 willen de medewerkers van de winkel samen met de kinderen de straat "mummificeren", dat wil zeggen inpakken met wc papier. En ook in de winkel gaan ze los. Uiteraard wordt alles na afloop ook weer opgeruimd...
Degene die verkleed komt als de mooiste mummie krijgt het nieuwe boek van Tosca helemaal gratis, uiteraard met handtekening.
De jury bestaat uit Tosca en uit haar grootste Goese fan: Teun.

Meer informatie

Interactieve lezing over intuitie over Luc van Esch

zondag 30 september 2018

In zijn boek legt Luc uit hoe je meer op je intuïtie kunt vertrouwen bij de keuzes die je maakt en hoe je onbekende mensen beter kunt inschatten. De technieken die in het boek worden aangereikt zijn eenvoudig en direct toepasbaar.
Het boek is gebaseerd op zijn eigen ervaringen en ervaringen van deelnemers uit zijn workshops ‘jij bent ook helderziend’. In deze workshops legt Luc nuchter, direct en zonder poespas uit hoe je over iemand die je niet kent rake dingen kunt zeggen.

Het werkt gemakkelijker en sneller dan je misschien van tevoren zou kunnen bedenken.Het opent je ogen en je gaat op een andere manier naar mensen en de wereld kijken. Iedereen kan zijn intuïtie ontwikkelen. Dus ook voor jou kan je intuïtie gereedschap worden waar je op kunt vertrouwen.

Toegang is gratis; reserveren gewenst.

Meer informatie

oktober

Kinderboekenweek t/m 14 okt

woensdag 3 oktober 2018

Kinderboekenweek 2018  |  3 t/m 14 oktober  |  Kom erbij!

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is vriendschap, met het motto 'Kom erbij!' Met dit thema biedt de Kinderboekenweek 2018 de mogelijkheid om een divers aanbod van kinderboeken aan te bieden voor een zeer diverse groep lezers.

Kinderboekenweekgeschenk

Niemand minder dan Jozua Douglas is de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Zijn geschenk De eilandenruzie is van 3 t/m 14 oktober 2018 hét cadeau van uw boekwinkel bij besteding van ten minste € 10 aan kinderboeken.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Wat te denken van Milja Praagman die het prentenboek van de Kinderboekenweek schrijft en tekent? Geweldig toch! Kinderen zullen smullen van Kom erbij. En dat voor slechts € 6,95.

Meer informatie

Janny de Heer

zondag 14 oktober 2018

Het thema van de Maand van de Geschiedenis is 'Opstand'. Aansluitend vertelt Janny de Heer over haar boek: 'Gentleman in slavernij'. Slavernij is een gruwelijk systeem. Een systeem dat verzet, weerstand, opstand oproept. Dat was vanaf het begin in 1667 tot de afschaffing van de slavernij in 1863 niet anders in de Nederlandse kolonie Suriname. De tot slaaf gemaakten gaven zich niet klakkeloos gewonnen. De dappersten vluchtten weg van de plantages en vielen vanuit het binnenland de voormalige eigenaars aan. Behalve gewelddadige opstanden was er ook lijdelijk verzet, sabotage, simuleren van lichamelijk ongemak tot zelfmoord.
De toegang is gratis. Reserveren in prettig.

Meer informatie

Marian Rijk

zondag 28 oktober 2018

Aan de hand van de geschiedenis van de familie Gazelle vertelt Marian Rijk hoe de opkomst van de fiets zorgde voor een maatschappelijke revolutie.
Toegang gratis.
Reserveren is fijn.

Meer informatie

november

Black Friday

vrijdag 23 november 2018

Koopzondag

zondag 25 november 2018

Wij zijn tussen 13:00 en 17:00 geopend.

Meer informatie

december

PIETEN-zondag

zondag 2 december 2018

Tussen 13:00 en 17:00 uur zijn wij geopend.

Meer informatie

Kerstmarkt

vrijdag 7 december 2018