april

Maand van de Filosofie

zondag 1 april 2018

In 2018 onderzoeken we een maand lang de betekenis van Verbeelding aan de macht. Femke Halsema neemt hierin het voortouw als schrijver van het essay van de Maand van de Filosofie.

Meer informatie

Yoga workshop voor kinderen door Sandra Konst

woensdag 11 april 2018

Toen Draakje Durf nog heel klein was, leken veel dingen vanzelf te gaan. Spelen, eten, slapen en ook... ademen. Want ademen dat doe je helemaal vanzelf. Totdat Draakje Durf zich op een dag anders voelde...
Kinderen die druk zijn, slecht slapen, onzeker of angstig zijn hebben veel baat bij de oefeningen uit het boek van Sandra Konst.
Reserveren gewenst. maximaal 10 kinderen.
toegang gratis.

Meer informatie

Koopzondag

vrijdag 13 april 2018

Een grote omslag in het leven van veel mensen is: moeder of vader worden. Zorg gaan dragen en verantwoording nemen voor een nieuw mens. Sommige ouders gaat deze verandering gemakkelijk af. Zij genieten van de baby en begrijpen wat ze moeten doen om hun kind te troosten. Anderen echter moeten meer hun best doen om een goede band met hun kind te ontwikkelen. Door een moeilijke zwangerschap of geboorte, een vroeggeboorte, een wankel partnerschap of een depressie na de geboorte, kan de band met het kind minder vanzelfsprekend zijn. Gelukkig is de hechting tussen ouders en kind een dynamisch proces. Er is altijd een nieuw ’begin’ mogelijk om de band aan te trekken en te verbeteren.
Voor ouders en hulpverleners schreef Paulien Kuipers het boek: Eerste hulp bij hechting,
taal voor ouders en hun jonge kind en maakte voor hen een bijbehorende film.

Op vrijdag 13 april komt zij in boekhandel De Koperen Tuin om de film en haar boek toe te lichten. Reserveren is fijn. Toegang gratis.

Meer informatie

Bookstore Day

zaterdag 14 april 2018

Op zaterdag 14 april vieren wij de onafhankelijke boekhandel in Nederland met een hele dag activiteiten, cadeautjes, kortingen, etc. Ons programma ziet er als volgt uit: geheim!

Meer informatie