oktober

Kinderboekenweek t/m 14 okt

woensdag 3 oktober 2018

Kinderboekenweek 2018  |  3 t/m 14 oktober  |  Kom erbij!

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is vriendschap, met het motto 'Kom erbij!' Met dit thema biedt de Kinderboekenweek 2018 de mogelijkheid om een divers aanbod van kinderboeken aan te bieden voor een zeer diverse groep lezers.

Kinderboekenweekgeschenk

Niemand minder dan Jozua Douglas is de auteur van het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Zijn geschenk De eilandenruzie is van 3 t/m 14 oktober 2018 hét cadeau van uw boekwinkel bij besteding van ten minste € 10 aan kinderboeken.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Wat te denken van Milja Praagman die het prentenboek van de Kinderboekenweek schrijft en tekent? Geweldig toch! Kinderen zullen smullen van Kom erbij. En dat voor slechts € 6,95.

Meer informatie

Janny de Heer

zondag 14 oktober 2018

Het thema van de Maand van de Geschiedenis is 'Opstand'. Aansluitend vertelt Janny de Heer over haar boek: 'Gentleman in slavernij'. Slavernij is een gruwelijk systeem. Een systeem dat verzet, weerstand, opstand oproept. Dat was vanaf het begin in 1667 tot de afschaffing van de slavernij in 1863 niet anders in de Nederlandse kolonie Suriname. De tot slaaf gemaakten gaven zich niet klakkeloos gewonnen. De dappersten vluchtten weg van de plantages en vielen vanuit het binnenland de voormalige eigenaars aan. Behalve gewelddadige opstanden was er ook lijdelijk verzet, sabotage, simuleren van lichamelijk ongemak tot zelfmoord.
De toegang is gratis. Reserveren in prettig.

Meer informatie

Marian Rijk

zondag 28 oktober 2018

Aan de hand van de geschiedenis van de familie Gazelle vertelt Marian Rijk hoe de opkomst van de fiets zorgde voor een maatschappelijke revolutie.
Toegang gratis.
Reserveren is fijn.

Meer informatie