Ingrid Hoogendijk vertelt over haar opmerkelijke familiegeschiedenis!

dinsdag 1 mei 2018 19:30
Ingrid Hoogendijk vertelt over haar opmerkelijke familiegeschiedenis!

Op dinsdag 1 mei 2018 vertelt Ingrid Hoogendijk over de opmerkelijke levensgeschiedenis van haar grootvader Michiel en zijn gezin bij ons in de winkel. Een verhaal, dat zeker in deze periode va het jaar diepe indruk zal maken!

Ingrid Hoogendijk is de auteur van het boek Ons gaat het in ieder geval nog goed. Het vertelt het verhaal van de Rotterdamse stoffenhandelaar Michiel Hoogendijk, die in 1922 in het bezit komt van het landgoed Schakenhof in Oost-Pruisen. Daar beleefde hij met zijn vrouw en zeven kinderen de opkomst van het nationaalsocialisme, de oorlog, de komst van de Russen en de ondergang van het Derde Rijk. Ruim tien jaar geleden kwam de auteur, zijn kleindochter, in het bezit van een omvangrijke verzameling brieven. Het waren de brieven die de gezinsleden elkaar schreven in die roerige tijd. Dit boek vertelt het aangrijpende verhaal van een familie die door oorlog verscheurd raakt, alsook het verhaal van Oost-Pruisen, een land dat uit ons collectieve geheugen verdwenen is.
Deze avond zal zij alles vertellen van de zoektocht naar het verleden van haar familie, waar een prachtig document (in de vorm van het boek) uit voortgekomen is!

Locatie: onze boekhandel (Slotlaan 221, 3701 GE Zeist)
Aanvang: 19:30 uur
De lezing kost € 5,00 maar wanneer u in het bezit bent van onze vrienden-app betaalt u € 4.00
Kaarten zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel, maar bent u niet in de gelegenheid deze vooraf af te halen, kunt u natuurlijk altijd (telefonisch of per email) reserveren!

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris