Boekhandelsprijs 2017

Het smelt van Lize Spit wint Nederlandse Boekhandelsprijs 2017

Zonder twijfel een van de beste, rijpste en trefzekerste debuten in tijden. […] Met zo’n entree in de letteren is Lize Spit de belofte voorbij.’ NRC Handelsblad ★★★★

Boekhandelsprijs 20179-3-2017 De Boekhandelsprijs is dit jaar toegekend aan Het smelt van Lize Spit. De Boekhandelsprijs is een prijs van de boekverkopers van Nederland. Een prijs voor het mooiste, maar in hun ogen onderbelicht gebleven boek van het afgelopen jaar. 

Ivanov van Hanna BervoetsDe ruiter van Jan van Mersbergen en Het smelt van Lize Spit maakten kans op de Nederlandse Boekhandelsprijs 2017. Ivanov en Het smelt staan ook op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2017.

Quotes van de boekhandels over Het smelt van Lize Spit

Boekhandels vanuit heel Nederland hebben hun mooiste, maar in hun ogen onderbelicht gebleven boek van het afgelopen jaar in mogen zenden. Een greep uit alle inzendingen door boekhandels voor het winnende boek Het smelt van Lize Spit.

 

Wat een duistermooi boek! Drie verhaallijnen over één en hetzelfde meisje en haar niet allemaal even functionele vrienden en familie, fijn naast elkaar gezet. In alle drie de lijnen verwacht je gaandeweg een onaangenaam einde dat je toch met alle geweld wilt kennen. Iedere bladzij is goed. In prachttaal geschreven meeslepende akeligheid. - De Nieuwe Boekhandel

Zeldzaam goed boek. Niveau van Verborgen geschiedenis van Donna Tart. - Marina Lanting (boekhandel Roodbeen)

Wat een GEWELDIG BOEK!! . In 1 woord: WowConny van den Helm, boekhandel ‘t Paperas

"Als dit boek geen prijzen wint, stop ik met lezen” - Wouter Cajot (Boekhandel ‘t Stad leest)

‘Wat een fantastisch, heerlijk, prachtig boek! Voor mij met stip het boek van 2016. Het doet mij heel erg denken aan de vrouwelijke versie van Pier en oceaan van Oek de Jong. Haar stijl van schrijven neemt me op dezelfde manier mee. Super!’Annetje Rubens, Athenaeum Haarlem

‘Ongelofelijk dat je zo’n debuut kan schrijven. Wederom een Vlaamse grootheid.’ - Anthoni Fierloos (Boekhandel het Paard van Troje)

‘Nu al het beste debuut van 2016.’William Hartman (Boekhandel Bos)

‘Dit boek grijpt je, en laat je niet meer los, tot ver voorbij de laatste bladzijde.’Nadine Mussert (Boekhandel Van der Meer)

Weergaloos! Een indrukwekkend debuut!Anita Schaaf (boekhandel Schaaf)

Eenvoudig prachtig! Meer kan ik er niet over zeggen, iedereen moet het lezen!Wilma Temming (boekhandel Oisterwijk)

Het is een afschuwelijk goed boek. Met nadruk op afschuwelijk, in de positieve zin, voor zover dat kan. Het is ontzettend goed geschreven en slingert je met je gevoel alle kanten op.Riny van Zeijl (boekhandel Vingerling)

Het smelt is zo’n debuut als je maar eens in de paar jaar leest. Een sterk verhaal dat van begin tot eind de aandacht vasthoudt in zeer rake taal. Het smelt kruipt onder de huid. Het boek blijft nog dagenlang nazinderen in je hoofd. - Sjoerd Agterhof (boekhandel Jaspers)

Het is gewoon een geweldig boek en overweldigend debuut! - David Spuesens (Boekhandel Couvée-Benoordenhaeghe)

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris