Lezing Alfred Sachs en Ghislaine van Thiel over "voltooid leven"

donderdag 4 april 2019 20:00
Lezing Alfred Sachs en Ghislaine van Thiel over "voltooid leven"

Dr. Els van Wijngaarden (Universiteit voor Humanistiek Utrecht), Dr. Alfred Sachs (Julius Centrum, UMC-Utrecht) en Dr. Ghislaine van Thiel (Julius Centrum, UMC-Utrecht) hebben van VWS de opdracht gekregen om in 2019 onderzoek te doen naar mensen met een “voltooid leven” gevoel. De discussie die nu actueel is betreft mensen die hun leven voltooid achten en om die reden hun leven willen beëindigen. Voltooid leven is een verzamelbegrip van verschillende situaties. Bij voltooid leven is het lijden en de uitzichtloosheid niet obligaat, maar indien aanwezig dan wordt dit lijden niet veroorzaakt door een ziekte. Toch hebben deze mensen een stervenswens en willen ze euthanasie of hulp bij zelfdoding om hun leven te beëindigen. De vraag vanuit de gemeenschap aan de overheid is om ook deze groep te voorzien in een niet-strafbare vorm van hulp bij zelfdoding. De vraag vanuit de overheid (VWS) is hoe groot deze groep is en wat hun karakteriseert.

Wij nodigen u van harte uit.

Tijdens deze lezing zullen de achtergronden van de problematiek rond voltooid leven worden besproken. Met name begrippen als autonomie, zelfbeschikking en stapeling van ouderdomsklachten, conform de wet omschreven, worden gepresenteerd. Het doel van de avond is de thematiek aangaande “voltooid leven” te verduidelijken om zich een genuanceerd beeld ervan te kunnen vormen. Het onderzoek zelf loopt nog en de resultaten zullen eind 2019 aan de Minister worden aangeboden.

Praktische informatie

Datum: donderdag 4 april
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Plaats: Johanneskerk, Naarderstraat 5 in Laren

Kaarten à 10,- (dit is inclusief een drankje in de pauze) zijn verkrijgbaar in de winkel, of reserveer  per mail: info@larenseboekhandel.nl

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris