Boek van het jaar 2019

Alle medewerkers van de Larense Boekhandel hebben een boek van het jaar gekozen. Al deze tips ziet u hieronder!

"Laten we maar beginnen met te zeggen dat Manon Uphoff een boek heeft geschreven dat absoluut gelezen moet worden. Het boek is verpletterend, belangrijk en schitterend. Manon Uphoff beschrijft haar jeugd, die zich kenmerkt door seksueel misbruik binnen het gezin, sprookjesachtig mooi en afschrikwekkend. Zoals sprookjes oorspronkelijk ook bedoeld zijn. Haar taalgebruik, waarin ze zoekt naar woorden en gebruik maakt van literaire metaforen is ongeëvenaard. Juist de schrijnende elementen in het boek zijn van een bijzondere schoonheid. Wat een schrijfster!"

 

 

"Dit boek werd al eerder dit jaar door Vrij Nederland uitgeroepen tot thriller van het jaar, maar voor mij is het van álle boeken die ik dit jaar heb gelezen het beste. Sterk verhaal, goed gedocumenteerd en superspannend!"

 

"Een klein dorp, zoals ik ook zelf gekend heb, waarin iedereen geaccepteerd wordt zoals hij is: De dorpsgek, de alcoholist, de man die zijn vrouw en kinderen mishandelt…dat wil zeggen, men bemoeit zich niet met andermans  zaken. Van buitenaf lijkt het misschien romantisch, maar het leven is er zwaar en de boeren willen moderniseren en vooruitkomen. De toestromende bewoners uit de grote steden zoeken juist 'het oorspronkelijke'. 

Wat een heerlijk boek, het had voor mij veel dikker mogen zijn!"

 

"Als ze binnen één week hun huis kwijtraken én een fatale diagnose te horen krijgen besluiten Raynor en haar man Moth dat ze niets meer te verliezen hebben en net zo goed het 1000 kilometer lange South West Coast Path kunnen gaan lopen. Levend van £48 uitkering per week en wild kamperend volg je dit bijzondere stel. Door de levendige en gedetailleerde beschrijvingen van de prachtige natuur en af en toe zeer barre weersomstandigheden wandel je als het ware met ze mee. Naast de emotionele worsteling met hun oude leven staan de reis zelf en de vele, vaak bijzondere, ontmoetingen die Raynor en Moth tijdens hun tocht hadden centraal."

 

"Hars van Ane Riel heeft mij dit jaar het meest verrast. Vergeet alles wat je had verwacht en laat je meeslepen! Grimmig, spannend, maar ook liefdevol en volkomen geloofwaardig."

 

"Zwarte Schuur vertelt over leven en werk van de succesvolle kunstenaar Maris Coppoolse. Een incident uit zijn jeugd in Zeeland zal hem de rest van zijn leven achtervolgen. Schuldgevoel, drift, viriliteit, vrouwen... alles komt aan bod. Oek de Jong neemt je mee in een overrompelende en meeslepende roman, opgebouwd uit vijf delen. Prachtig in de roman zijn de beschrijvingen van details, geuren, ogenschijnlijk kleine dingen en sfeer. En tóch blijft zijn stijl kraakhelder. Een oude liefde voor het werk van Oek de Jong is in 2019 weer opgelaaid. Nu al een klassieker wat mij betreft."

“Wat heeft deze vrouw veel te vertellen! Filosofisch, onderhoudend, diepzinnig en zó mooi geschreven. Het boek zit heel vernuftig in elkaar. Het is een (fictieve) autobiografie, de opzet voor een roman en het verhaal van een buurvrouw. Hustvedt onderzoekt hoe herinnering zich tot de waarheid verhoudt. Een boek om nóg een keer te lezen."

 

 

 

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris