Op deze pagina vindt u de tips van de boekverkopers van de Larense Boekhandel: Annelies, Birgit, Edith, Esther, Hester, Kirsten, Marianne & Tilly. Zij hebben vaak de nieuwste titels als eerste in handen en verslinden meerdere boeken per week.

Kirsten is vol van Wij zeggen hier niet halfbroer van Henk van Straten

Kirsten

"Hoe komt het toch dat ik altijd geraakt word door het schrijven van Henk van Straten? Is het zijn vermogen om te observeren? Zijn ontroerende eerlijkheid over hemzelf en over anderen? Wat het ook is, ik lees zijn artikelen (zoals Henk lift mee in de Volkskrant) en boeken altijd graag. 

In zijn nieuwste boek, Wij zeggen hier niet halfbroer, vertelt hij over zijn jeugd. 'Gewoon een jeugd, zoals mijn leven gewoon een leven is.' Maar zelden heb ik over zo'n verwarrende jeugd gelezen. Dat Henk van Straten fantastisch kan schrijven wist ik al, maar door deze overdonderende autobiografie ben ik nóg een beetje meer fan geworden.”

Wij zeggen hier niet halfbroer

Henk van Straten

€ 19,99
Henk van Straten groeide op in Eindhoven met drie oudere halfbroers, zijn stiefvader en zijn moeder, om in de weekenden met diezelfde moeder naar zijn vader in Rotterdam te rijden. Zijn stiefvader was hem liever kwijt dan rijk, dacht hij. Zijn moeder, gevangen tussen twee mannen, was aldoor somber en vertrok op zijn vijftiende naar Curacao. Zijn broers waren zijn broers, maar toch ook weer niet. Wij zeggen hier niet halfbroer is een humoristisch, schrijnend, maar liefdevol verhaal over een kind

Annelies is vol van Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili

Annelies

"Wie mij vorig jaar had gezegd dat ik in één week een boek zou lezen van 1368 pagina's over een Georgische familie, had ik voor gek verklaard!

Door Nino Haratischwili werd ik vanaf het begin meegesleurd in haar verhaal Het achtste leven (voor Brilka). Ik ben nu 35 jaar boekverkoper en dit boek staat in mijn top 5 mooiste boeken ooit... Wat een fantastische prestatie.

In Duitsland kreeg het boek al vele literaire prijzen en hier in Nederland verdient het ook een massaal lezerspubliek.”

Het achtste leven (voor Brilka)

Nino Haratischwili

€ 34,99
Een monumentaal, Tolstojesk familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Acht levens van één Georgische familie, beginnend in een kleine stad tussen Georgië en Azerbaidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig een gevaar. Niza is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters

Esther is vol van Ragdoll van Daniel Cole

Esther

“Auteur Daniel Cole heeft in zijn boek Ragdoll de moordenaar een intelligente rol gegeven. Vanaf het begin werd ik gegrepen door de goed uitgedachte manier waarop de moordenaar zijn slachtoffers ombrengt. De schrijfstijl doet me denken aan de manier van Scandinavische auteurs. Een lekker spannend boek om mee op de bank te kruipen en in één keer uit te lezen.”

Ragdoll

Daniel Cole

€ 19,99
Voor liefhebbers van Samuel Bjørk komt nu het ijzingwekkende debuut Ragdoll van Daniel Cole. Laat je meenemen in dit razend spannende verhaal. Maar pas op voor de wolf in schaapskleren… Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd? Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krij

Marianne is vol van Weg naar huis van Yaa Gyasi

Marianne

“In een adembenemende reis van 300 jaar, zes generaties en 2 continenten, volgt Gyasi in haar boek Weg naar huis, de familiegeschiedenis van 2 halfzusters die een totaal verschillend leven komen te leiden. Totaal onbekend met het lot van de andere, geboren in verschillende stammen, zal er één in Ghana komen te blijven en trouwen met een slavenhandelaar. 

De andere zal naar Amerika verscheept worden als slaaf zoals zo vele anderen met haar. Het verhaal is voor een deel gebaseerd op de familiegeschiedenis van Gyasi zelf en is tegelijk de geschiedenis van vele generaties van afro-americaans Amerika.

Een werkelijk exceptioneel mooi maar hartverscheurend debuut!”

De weg naar huis

Yaa Gyasi

€ 21,99
Twee halfzussen, Effia en Esi, groeien apart van elkaar op in het achttiende-eeuwse Ghana. Effia wordt uitgehuwelijkt aan een Engelsman, om vervolgens in weelde te leven. Esi wordt gevangengenomen, verkocht als slaaf en op de boot naar Amerika gezet. Weg naar huisvertelt over de levens van de nakomelingen van Effia en Esi in de daaropvolgende driehonderd jaar. Yaa Gyasi beweegt zich vrijelijk door de geschiedenis en tussen twee continenten - van de stammenstrijd en slavernij in Ghana tot
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ1 : libris