Onze Tips

Op deze pagina vindt u de tips van de boekverkopers van de Larense Boekhandel: Annelies, Brigit, Esther, Hester, Kirsten, Marianne & Zaya. Zij hebben vaak de nieuwste titels als eerste in handen en verslinden meerdere boeken per week.

Kirsten is vol van Vaderland van Fernando Arambugu

Kirsten

"In Vaderland laat Fernando Arambugu zien dat de Basken nog altijd niet over het ETA-tijdperk heen zijn. De strijd heeft diepe krassen getrokken over de samenleving. Er zijn veel overeenkomsten met de separatistische tendens die momenteel in Catalonië heerst, al is er in Catalonië nu geen terrorisme. Knap hoe genuanceerd Aramburu de worstelingen van twee families in een Baskisch dorp beschrijft, hij maakt duidelijk dat geen enkel persoon zwart-wit is."

Vaderland

Fernando Aramburu

€ 24,99
Vaderland is een grootse roman over familie, loyaliteit en strijd. Twintig jaar na de dood van haar man verhuist Bittori terug naar hun geboortedorp. Haar man werd vermoord door de Baskische terreurbeweging eta, vermoedelijk door de zoon van Bittori’s jeugdvriendin, Miren. Voor Bittori sterft, wil ze de ware toedracht kennen. Ze denkt zelfs Mirens zoon te kunnen vergeven om zo het verleden af te sluiten.Bittori en Miren zijn getekend door een politiek fanatisme waar geen van beiden een boodschap aan had maar dat hen lijnrecht tegenover elkaar heeft geplaatst. En nu moeten ze hun wonden en verdriet, keuzes en hun levens onder ogen zien. Is een verzoening mogelijk?Vaderland is een grootse roman over familie, loyaliteit en strijd. Fernando Aramburu beschrijft met veel menselijkheid de slachtoffers én de daders, in deze magistrale verbeelding van de bloedige geschiedenis die het Baskenland heeft verscheurd.

Annelies is vol van De trooster van Esther Gerritsen

Annelies

"Geheel tegen de regels van het klooster in vangt Jacob, de conciërge, een nieuwe gast  op. Al op de eerste bladzijde doet Henry Loman zijn intrede. Hij wil zijn zonden eens overdenken en het klooster staat open voor retraitegasten  Gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast die een misdaad op zijn geweten heeft. Jacob verliest zich in de aandacht die hij krijgt en is bereid ver gaan om de vriendschap (die mooie momenten kent, maar uiteindelijke teleurstelling oplevert)  te behouden.

 Over schuld en boete, troost uiteraard, en zonde. Prachtige, kleine novelle!"

 

 

De trooster

Esther Gerritsen

€ 20,99
Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Aanvankelijk stelt Jacob, zich bewust vande hiërarchie binnen de orde, zich terughoudend op. Maar gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast dieeen misdaad op zijn geweten heeft. Jacob verliest zich in de aandacht die hij krijgt en is bereid ver te gaan om de vriendschap te behouden.Esther Gerritsen volgt het verhaal van de conciërge parallel aan het lijdensverhaal van Christus. Op de haar bekende scherpe manier ontleedt ze de relaties tussen mensen, de verwachtingen en belangen die daarbij spelen en ze stelt de vanzelfsprekendheid der dingen ter discussie.

Brigit is vol van De platenzaak van Rachel Joyce

"Genoot u ook zo van De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry; over de Brit die door heel Engeland wandelt om persoonlijk een kaart te overhandigen? Joyce ontving er de National Book Award voor. Haar nieuwste boek De Platenzaak is eveneens zo’n fijne feel good read. Londen, eind jaren 80, de LP maakt plaats voor de CD. Zo niet in Franks’ Platenzaak, waar Frank voor elke klant altijd de juiste muziek weet te vinden. Zijn excentrieke moeder bracht hem groot op klanken en verhalen over componisten en popmusici en Frank leeft, veilig in zijn eigen wereld, voor en door muziek. Totdat de dame in de groene jas verschijnt. Een ode aan muziek, vriendschap, moed en liefde!"

De platenzaak

Rachel Joyce

€ 20,99
Het is 1988. Frank is de eigenaar van een platenzaak in Londen. De winkel staat boordevol met vinyl van elk formaat en in ieder genre. Klassiek, jazz, punk – niet op genre gesorteerd, maar op gevoel. Frank weet precies naar welke plaat zijn klanten op zoek zijn, hoewel zijn belangrijkste leveranciers liever zouden zien dat hij cd’s verkoopt. Dan valt Ilse Brauchmann zijn winkel en zijn leven binnen. Een mysterieuze vrouw in een groene jas, die niets van muziek wil weten, maar toch steeds terugkeert naar de winkel. Een vrouw van wie Frank het liefst zo hard mogelijk wil wegrennen, maar tot wie hij zich ook aangetrokken voelt. Wanneer Ilse net zo plotseling weer verdwijnt als ze verschenen is, dreigt Frank niet alleen haar, maar ook zijn zaak te verliezen…

Esther is vol van Leerschool van Tara Westover

Esther

“Het gezin waarin Tara opgroeit, leeft zo afgesloten van de gemeenschap dat er niemand is om Tara te
onderwijzen. Tara slaagt er echter in zichzelf wiskunde en grammatica bij te brengen en ze wordt aangenomen aan Brigham Young University.

Daar begint haar weg tot zelfontplooiing, waarbij ze nietalleen worstelt met haar gebrek aan kennis door haar geïsoleerde opvoeding, maar ook tot de pijnlijke conclusie moet komen dat een breuk met haar familie onvermijdelijk is.

Prachtig boek waarin duidelijk wordt dat je opvoeding staat voor de rest van je leven."

Leerschool

Tara Westover

€ 23,99

Het gezin waarin Tara opgroeit, leeft zo afgesloten van de gemeenschap dat er niemand is om Tara te
onderwijzen. Tara slaagt er echter in zichzelf wiskunde en grammatica bij te brengen en ze wordt aangenomen aan Brigham Young University.
Daar begint haar weg tot zelfontplooiing, waarbij ze niet
alleen worstelt met haar gebrek aan kennis door haar geïsoleerde opvoeding, maar ook tot de pijnlijke conclusie moet komen dat een breuk met haar familie onvermijdelijk is.

Prachtig boek waarin duidelijk wordt dat je opvoeding staat voor de rest van je leven.

Hester is vol van Noem het liefde van Daan Heerma van Voss

Hester

Noem het liefde is het liefdesverhaal tussen Tomas Wolf en meisje A. Alwéér een liefdesverhaal zeg je? Ja! Maar mocht je denken dat nu toch alles al wel een keer bedacht, geschreven, geleefd en onderzocht was over dit onderwerp... dat blijkt na het lezen van dit boek dus niet zo te zijn. Al na een tiental bladzijden weet Daan Heerma van Voss je zijn roman in te sléuren. Mooi van taal, interessante verhaallijnen, tikkeltje rauw, maar met zeer veel precisie geschreven. Wonderschoon."

Noem het liefde

Daan Heerma van Voss

€ 20,99
Geloof ik nog in de liefde? Die vraag heeft de vierendertigjarige Tomas Wolf zich lang niet durven stellen. Maar nu zijn grootmoeder erover denkt haar leven te beëindigen en zijn beste vriend ernstig ziek is, besluit hij te geloven. Hij stelt zich weer open voor de liefde. En hoe. Hij valt voor het jongere meisje A., dat, beïnvloed door de volgens Tomas narcistische tijdgeest, een totaal andere kijk op liefde heeft. Noem het liefde is een even betoverende als genadeloze schets van deze tijd. Spiegel en hamer ineen. Misschien had hij dan toch niet zozeer van háár als wel van haar leeftijd gehouden, van het feit dat ze nog zoveel mensen kon worden, van het feit dat ze nog niemand helemaal was.

Marianne is vol van Bestemming onbekend van Paul Mosier

Marianne

“Een prachtige familiesaga van vier generaties Koreanen in Japan. Tussen 1910 en 1989 volg je de familie en tegelijk lees  je over de  onwaarschijnlijke geschiedenis van Koreanen die gevlucht zijn van oorlogsgeweld, maar in feite statenloos moeten opgroeien in een Japan waar ze overal worden gediscrimineerd en waar op hen neergekeken wordt. Tegelijk geeft het boek een algemeen idee van hoe het moet zijn om vluchteling te zijn, je kinderen te laten opgroeien in een ander land en de cultuurshock die dat met zich meebrengt. 

Heerlijk meeslepend en interessant!"

Pachinko

Min Jin Lee

€ 22,99
Een generaties omspannend verhaal over een Koreaanse familie die een nieuw leven opbouwt in Japan Voor de lezers van Wilde zwanen en Het achtste leven Korea, 1900. Sunja, de veelgeprezen dochter van een arme maar trotse visser, valt voor een rijke vreemdeling aan de kust van haar geboortedorp. Hij belooft haar gouden bergen, maar wanneer ze zwanger wordt en ontdekt dat haar minnaar elders een gezin heeft, weigert ze zijn geld en bescherming. In plaats daarvan accepteert ze de hand van een jonge dominee, die haar meeneemt naar Japan. Sunja’s beslissing om haar geboorteland de rug toe te keren en de machtige vader van haar zoon af te wijzen, zet een reeks gebeurtenissen in gang die nog generaties lang na-echoot. Zo begint een grootse doch intieme kroniek van een uitzonderlijke familie, verbannen uit hun thuisland Korea en in de ban van het meedogenloze voortschrijden van de geschiedenis. De pers over Pachinko ‘Een kruising tussen een dickensiaanse, sociaal geëngageerde historische roman én een klassiek immigrantendrama. Ouderwets meeslepend voor-de-openhaard-proza.’ Het Parool ‘Met meesterlijke vertelkunst zit ze haar veelal tragische personages dicht op de huid. Dit realistische drama smeult nog lang na.’ HUMO ‘Een meeslepend, klassiek familie-epos dat tegelijk een bespiegeling is over de offers die immigranten brengen om elders een thuis op te bouwen.’ De Morgen ‘Deze dikke, verslavende pil gaat over een onbekende wereld vol schaamte, schuld en opmerkelijke karakters die je bij blijven.’ Zin ‘Deze generaties omspannende kroniek over een Koreaanse familie die een nieuw leven opbouwt in Japan staat hoog op mijn lijstje.’ Lees Magazine ‘Een krachtig, episch verhaal dat je nog lang bijblijft.’ New York Times Book Review ‘Een prachtig uitgewerkte, verslavende geschiedenis van het lijden en weer opbloeien van een Koreaanse familie in Japan.’ David Mitchell ‘Pachinko is een absolute aanrader. Een episch verhaal en pageturner ineen. Ik ben diep onder de indruk van dit boek.’ John Boyne ‘Duizelingwekkend. Een krachtige beschouwing over de offers die immigranten brengen om elders in de wereld een thuis op te bouwen. Lee bewijst hiermee te behoren tot de beste auteurs ter wereld.’ Junot Díaz ‘Alsof Dickens of Tolstoj hebben geschreven over een twintigste-eeuwse familie in Japan. Min Jin Lee schrijft over alle dingen die in goede romans horen te staan, maar ze stelt ook kwesties aan de orde die nog nooit eerder zo actueel waren.’ Gary Shteyngart 'Pachinko kan zich in veel opzichten meten met het werk van grote negentiende-eeuwse schrijvers, zoals Dickens, Eliot, Hardy en de Brontës.’ Harper's Bazaar ‘Min Jin Lee trakteert haar lezers op een epische familiegeschiedenis en tegelijkertijd op een actueel verhaal over migranten. Niet voor niets werd dit boek bedolven onder de goede recensies.’ Bibliotheek Zonnebeke ‘Een onthullende geschiedenis die zeer beslist het lezen waard is.’ Leeskost.nl ‘Min Jin Lee – grote kans dat je nog nooit van haar hebt gehoord. Dat gaat veranderen.’ Bookspotters.nl
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris