Jos Palm over de geschiedenis van de gewone man

Donderdag 22 februari om 19.30 uur organiseren wij een lezing door historicus Jos Palm over de geschiedenis van de gewone man.

Wilders noemt hem Henk (van Ingrid) en ook Rutte heeft zijn mond vol van de gewone man. Maar eigenlijk weet niemand raad met hem en wordt hij afgeschilderd als de boze burger die zich tekort gedaan voelt. Maar waar komt die onvrede vandaan? Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt Jos Palm in zijn boek De gewone man het verhaal van de kleine, gewone mensen, hun problemen en verlangens.  Want, in de geschiedenisboeken kom je hem meestal niet tegen: de gewone man. Toch was hij er altijd al. Palm zocht hem op en beschrijft zijn leven door de hele geschiedenis. En dan wordt veel duidelijk. Voor wie wil weten waar het onbehagen van deze tijd vandaan komt is deze lezing een echte must!

Locatie: Boekhandel Het Leesteken
Datum en tijd: donderdagavond 22 februari 19.30 uur
Entree: €7,50  Reserveren via info@leesteken.nl of 0299-771834

 

Klik hier voor onze nieuwe Leestekentips!

 

Leestekentip van de maand

 

 

Bereid je voor op een begin waar geen ontkomen aan is: overweldigend, ijzingwekkend en beklemmend. Vanuit het niets zit je midden in een terroristische aanslag en vooral in het hoofd van hoofdpersoon Alfred. Hoe gaat hij verder na deze dramatische gebeurtenis. En wat is nu realiteit: de gepresenteerde feiten, of de individuele beleving. De observatie van de werkelijkheid blijkt vaak anders wanneer je het terugziet. De essentie van het verhaal is de mens, de innerlijke psychologie, met thema’s als verlies, rouw, eenzaamheid en het zoeken naar houvast. En toch is het geen zwaar boek, dankzij de schrijfstijl: vlot, scherp, hoog tempo: ogenschijnlijk eenvoudig, maar dat is het allerminst. Alles klopt, alles heeft een functie. De dialogen zijn sterk en functioneel en veelal tragikomisch. Tot slot beheerst Natter de kunst van het weglaten als geen ander en laat veel vrij aan de lezer om zelf in te vullen, waardoor we allemaal ons eigen verhaal van hem krijgen. Sterk! Stefanie

Bert Natter - Ze zullen denken dat we engelen zijn - €19,99

Aanmelden nieuwsbrief

De Wereld Draait Door ... Boek van de Maand januari:

Laat me niet vallen van Willy Vlautin

Boek -vd -maand -def

Ze weten álles van boeken, zien er maandelijks stapels nieuwe van én ze hebben een sterke mening: elke laatste dinsdag van de maand in DWDD een panel van vier boekverkopers met de boekenrubriek ‘Boek van de Maand’.

Boek van de Maand januari (30-01-2018) in DWDD: Laat me niet vallen van Willy Vlautin

Bekijk het 'DWDD'-archief

Ebook van de Week

Van € 14,99 voor € 4,99
Actieperiode: 16 t/m 22 februari 2018

Bewaren

Kinderboek van de Week

Ineke van Nispen tipt elke donderdag
een kinderboek van de week

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris