Workshop Kunst kijken en kunst kopen

Dinsdag 22 mei:

 

Workshop kunst kijken en kunst kopen

Uitgever Oscar van Gelderen en zijn vrouw kunstagent Manuela Klerkx laten tijdens deze inspirerende workshop zien dat kunst kopen en verzamelen niet voorbehouden is aan de rijke elite maar haalbaar is voor iedereen.  Samen schreven ze er een prachtig en toegankelijk boek over.

Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie. Bij velen heerst het idee dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor 'gewone mensen'. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering.

Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en 'vroeg' durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, in Ontroerend goed proberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zo veel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

Datum: 22 mei, 19.30 uur

Locatie: Boekhandel Het Leesteken  

Entree €7,50

Reserveren via info@leesteken.nl  of 0299-771834

 

 

Zondag 27 mei 12.00 - 17.00 uur

Kunstkoopzondag met 50% korting op kunstboeken


Iedere koopzondag kunt u kopen met korting. Op de koopzondag in mei heeft een selectie prachtige kunstboeken uit ons assortiment maar liefst 50% korting! Een goede reden om even langs te komen op de altijd gezellige winkelzondag.

Boek van de maand

 

 

Als je aan dit boek begint weet dan dat het je gaat meeslepen, dat het je niet gaat loslaten tot je  ruim 600 pagina’s verder bent. Een einde zoals een einde hoort te zijn. Maar daarvoor word je meegevoerd in een historisch landschap, de maatschappij van de 15e eeuw, die op een prachtige wijze wordt beschreven, in details van mens, natuur en gebeurtenissen die een enorme fantasie en research verraden bij de schrijver. Een fantasie die ook nog weer prachtig opgeschreven is. Is het wel fantasie, want heel veel historische gebeurtenissen die onderdeel zijn van het verhaal hebben plaats gevonden. Het verhaal van hoofdpersoon Isidorus, als vondeling opgevoed binnen de kloostermuren, die altijd op zoek is naar kennis en die kennis in zijn geheugen opslaat. Hoewel voorbestemd voor een religieuze functie wordt Isidorus arts en architect. Zo vaak als mogelijk doet Isidorus een ommegang door zijn geheugen om overzicht en rust te krijgen, want op zijn tocht door het leven komt hij op heel veel plekken. Maar ook hier gaan ambities - om de mooiste kathedraal te bouwen- ten koste van anderen, wat de vraag oproept: hoeveel is er veranderd in de 600 jaar die dit verhaal ons scheidt van het nu. Magnifiek boek, aanrader dus! Wouter

Jan van Aken - De ommegang - €22,50

 

Auteur van de maand

Vijf vragen aan Jan van Aken


1: Wat is je favoriete boek?
Fictie: Ada van Vladimir Nabokov
Non-fictie: The Master and his Emissary. The Divided Brain and the Making of the Western World - Iain Mcgilchrist
2: Welk boek lees je momenteel?
Ik lees veel tegelijk; een aantal boeken over mijn volgende onderwerp:
- Maerlants wereld - Frits van Oostrom
- Het land van Rembrandt - Busken Huet
En voor mijn plezier een Chinese science-fiction trilogie:
Cixin Liu - The Three-Body problem
3: Van welke debutant verwacht je het meest?
Ik heb op dit moment geen debutanten op het oog. Ik vond Rinske Hillen erg goed, die las ik in een vroeg stadium.
4: Wat is je favoriete leesplek?
Bed! Bij mooi weer een hangmat.
5: Wat is je favoriete leesteken?

De puntkomma, die gebruik ik te pas en te onpas. Vaak haal ik er ook weer veel weg, maar ik vind het een fijn teken, waarvan het gebruik naar mijn mening enige subjectieve speelruimte biedt.

Aanmelden nieuwsbrief

Ebook van de Week

Van € 14,99 voor € 4,99
Actieperiode: 18 t/m 24 mei

Kinderboek van de Week

Ineke van Nispen tipt elke donderdag
een kinderboek van de week

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris