Extra openingstijden vanwege de feestdagen

Extra en afwijkende openingstijden rondom de feestdagen:

Zondag 16 december - 12.00 - 17.00 uur

Maandag 17 december - Hele dag open van 09.30 - 17.30 uur
Zondag 23 december - 12.00 - 17.00 uur
Maandag 24 december - Hele dag open van 09.30 - 17.30 uur
Vrijdag 28 december - Geen koopavond
Zondag 30 december - Geen koopzondag

Marcel Haenen in de winkel over zijn biografie 'De bokser, het leven van Max Moszkowicz'

'De bokser, het leven van Max Moszkowicz' van Marcel Haenen wordt in de landelijke pers alom geprezen. Het staat zelfs al te boek als één van de beste biografieën ooit geschreven. Op dinsdag 11 december komt Marcel Haenen naar Het Leesteken en wordt hij geïnterviewd door Henk Schulte, die ook lovend is: 'Marcel Haenen heeft een dijk van een historisch document geschreven, een persoonlijke geschiedenis die zijn weerga niet kent. Niet eerder las ik zo'n aangrijpende, intieme en zorgvuldig gedocumenteerde biografie over één van Nederlands meest interessante persoonlijkheden. Want dat is Max Moszkowicz zonder enige twijfel na het lezen van dit boek'. Een interessante avond bij Het Leesteken, waarbij iedereen welkom is.


Dinsdag 11 december, 19.30 uur
Entree €7,50, graag even reserveren via info@leesteken.nl, bellen naar 0299-771834 of via WhatsApp 06-51124615

De bokser

Marcel Haenen

€ 22,50
Een jaar zwoegen in een Duits werkkamp. Dat is wat de Joodse familie Moszkowicz verwacht als ze zich op een zomerse dinsdagmiddag in augustus 1942 meldt op een verzamelplek in Maastricht. Via Westerbork volgt deportatie naar het concentratiekamp Auschwitz. Bijna duizend dagen later staat alleen de achttienjarige Max Moszkowicz nog overeind. Als bokser en met een veranderde identiteit heeft hij de oorlog overleefd. Hij is achter het prikkeldraad voor het eerst verliefd geworden. De bokser is een boek over oorlog en advocatuur, en over Jood zijn in een katholieke stad. Na de oorlog betrad Max Moszkowicz in Maastricht als strafadvocaat de ring van de rechtszaal. Met zijn vier zonen vormde hij de bekendste advocatenfirma van het land: Moszkowicz Advocaten. Hij verdedigde criminelen als drugshandelaar Klaas Bruinsma, Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, meesteroplichter Ari Olivier en Johan V., alias De Hakkelaar. In deze biografie wordt aan de hand van een honderdtal interviews, nooit eerder geopenbaarde documenten en Moszkowicz’ eigen dagboek een opzienbarend verhaal verteld. Over een handelaar in recht voor wie de oorlog nooit is opgehouden.

Nieuw! WhatsApp bestelservice

App ons een foto van het gewenste boek of de titel, auteur en/of ISBN-nummer
(wij verwerken de bestellingen tijdens openingstijden).
App naar 06-51124615

Bolitas van Sandra Seichter bestellen

Op zoek naar de misdaadroman Bolitas van de Purmerendse Sandra Seichter? Wij hebben het boek op voorraad in de winkel, maar ben u niet in staat onze winkel te bezoeken dan sturen wij het boek op (tegen verzendkosten). U kunt Bolitas bij ons bestellen via de mail.

Boekgegevens:
Auteur: Sandra Seichter
Titel: Bolitas
Prijs: € 12,50
ISBN: 9783000605765

Vijf vragen aan onze auteur van de maand Jan Brokken


1: Wat is je favoriete boek?

Dat wisselt al naar gelang het boek dat ik zelf aan het schrijven ben; maar een constante is Oorlog en vrede van Tolstoj. Vanwege het verhaal, dat altijd actueel zal blijven; vanwege de stijl en de manier van vertellen. Het proza van Tolstoj is helder, melodieus, ritmisch, licht ironisch, het schittert en fonkelt maar wil niet imponeren. Ik krijg het telkens weer prettig warm als ik hem lees. Ik ben nu ook weer Anna Karenina aan het herlezen, in de schitterende nieuwe vertaling van Hans Boland.

2: Welk boek lees je momenteel?

Ik lees altijd veel boeken door elkaar. Al naar gelang mijn stemming... De reiziger van Ulrich Alexander Boschwitz kreeg ik van Erwin de Vries van Boekhandel Godert Walter in Groningen; ik moest het beslist lezen, zei hij. Ja, het is aangrijpend, zo aangrijpend dat ik het af en toe moet wegleggen. Ik ga er morgen verder mee als ik de trein naar Karlsruhe neem... Goudzand van Konstantin Paustovski vergezelt me al een paar maanden. Ik vind het zo heerlijk om te lezen dat ik het af en toe een paar weken weg leg, zodat ik nog twee-, driehonderd pagina's in het vooruitzicht heb. Al die vormen door elkaar, dagboek, brief, verhaal, is verfrissend. Paustovski kan over echt alles vertellen, het blijft interessant. Zelfs over zijn kwalen en kwaaltjes schrijft hij zo grappig dat je er optimistisch van wordt. En ja, ik heb net de Verzamelde Poëzie van Pasternak in huis. Af en toe een gedicht tussendoor doet je weer anders naar de dingen kijken. Van Ine Soepnel van Boekhandel Van Someren & Ten Bosch in Zutphen kreeg ik Wieren van Miek Zwamborn. Een boek dat ik zelf nooit gekocht zou hebben, maar door je aandacht op allerlei soorten wier te richten, ga je heel anders naar de natuur kijken. Echt een eye-opener. Ik heb al wat gebladerd in Een knipperend ogenblik van Mirjam van Hengel. Lijkt me niet alleen hét boek over Remco Campert maar ook een schitterend tijdsbeeld.

3: Van welke debutant verwacht je het meest?

Lisa Halliday. Lang geleden dat ik heb moeten grinniken om een debuut. Asymmetrie is vederlicht en tegelijk heel diep. Ik hoop Lisa Halliday nooit te ontmoeten want ik vrees smoorverliefd op haar te worden, net als dat het geval was met Philip Roth. Het interview met Ezra Blazer (zeg maar Philip Roth) aan het einde van het boek is zo'n interview waarvan iedere schrijver droomt maar dat hij nooit krijgt. Kijk reikhalzend uit naar haar volgende boek.

4. Wat is je favoriete leesplek?
In bed, voor het slapengaan.

5: Wat is je favoriete leesteken?

De puntkomma. Ik werd voor mijn eerste lezing in Vlaanderen geboekt door Luc Coorevits omdat ik in mijn eerste verhalenbundel, De zee van vroeger, de puntkomma in ere had hersteld. In de jaren zeventig en tachtig gebruikten schrijvers alleen punten en komma's; maar ik vind de puntkomma dikwijls een eleganter en definitiever rustpunt dan de komma.

 

 

Boek van de Maand

De meesterverteller Jan Brokken is hier weer op zijn best; de prachtige beschrijvingen van de mensen en hun dromen, beslommeringen en ontberingen ingebed in een documentaire geschiedschrijving.
De geschiedenis van die oorlog aan die kant van de wereld die wij een stuk minder kennen dan die van ons, is fascinerend om te lezen, als je daarbij in gedachten neemt hoeveel onderzoek er voor heeft moeten plaatsvinden. Maar dat is Jan Brokken op zijn best, geen belangrijk detail blijft onbesproken en is altijd op zijn plaats in het verhaal.
De mens, zijn omzwervingen, vaak afgedwongen door omstandigheden, zijn doorzettingsvermogen, maar ook de onbaatzuchtigheid die gelukkig ook nog steeds aanwezig is, het komt allemaal terug in dit boek.

Jan Brokken - De rechtvaardigen - €22,99

banner banner

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwe boeken

Uitgelicht

Bekijk alle boeken

Literatuur

Bekijk alle boeken
Winter | Ali Smith | 9789044637953 € 19,99
Bali | Kiki van Dijk | 9789401608800 € 15,00
Macbeth | Jo Nesbo | 9789038801117 € 22,50
De dorst | Jo Nesbø | 9789023464792 € 15,00
Koorts | Deon Meyer | 9789400508262 € 22,50

Non-fictie

Bekijk alle boeken
Topfit | Henry Schut | 9789000361120 € 20,00
Neymar | Luca Caioli | 9789400404168 € 15,00
Smuk | Wimke Tolsma | 9789043920223 € 20,00