Zomerse Zaterdag 21 juli: Natuur

Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg: 21 juli. Natuurdag met Koos Dijksterhuis, muziek van Peter & Peter en gratis wandelkaarten

Om 12.00 uur trapt het muzikale duo Peter & Peter de Zomerse Zaterdag af voor de deuren van Koffie & Zo met een mix van Manke Nelis tot Cliff Richard. Elke Zomerse Zaterdag geeft Koffie & Zo bovendien 25% korting op koffie.

Om 14.00 uur vertelt bioloog Koos Dijksterhuis over zijn Handboek voor natuurwandelingen. De vakantie staat voor de deur. Voor velen een tijd om eens heerlijk de natuur in te trekken. In zijn boek beschrijft Koos de meest uiteenlopende landschappen: duinen, stranden, heiden, bossen, akkers, heuvels, rivieren, meren en moerassen. Elk landschap heeft zijn eigen planten, bloemen, insecten en zoogdieren. In elk jaargetijde en bij elk weertype valt er weer iets anders te ontdekken. Koos Dijksterhuis attendeert je op wat er zoal te zien is en waar je op kunt letten. Het is het ideale natuurboek voor iedereen die graag meer wil waarnemen tijdens het wandelen, maar niet goed weet waar te beginnen. De toegang is gratis.

Bij De Wereldwinkel zijn op deze dag gratis wandelkaarten van de omgeving af te halen en u krijgt 20% korting op alle vogelbeeldjes (aardewerk, scrapmetal, enz.).

Het Leesteken staat deze dag wederom met een kraam vol uitverkoopboeken met 50% korting. Kom allemaal gezellig luisteren en kijken!
Zaterdag 21 juli, locatie: Zuidersteeg

 

 

Boek van de maand

 

 

Wij houden van het werk van Mark Janssen! Hij begon als kinderboekenillustrator en debuteerde met zijn eigen prentenboek Niets gebeurd, dat is vertaald in zeven talen. Inmiddels is zijn oeuvre uitgebreid met Ik wil een leeuw, Dino’s bestaan nietEiland en zijn laatste juweeltje Eén eenhoorn alsjeblieft. Voor alle boeken van Mark Janssen geldt dat iedere bladzijde, iedere afbeelding een avontuur op zich is. Je blijft telkens nieuwe details ontdekken en hij gebruikt prachtige kleuren: alle prenten zijn kunstwerkjes op zich!
Het nieuwste avontuur Eén eenhoorn, alsjeblieft vertelt over Daan, Lynn en Mo die in een parkje zitten en hun gespaarde centjes tellen. Daan weet wat hij ervan wil kopen: een eenhoorn! Hij ziet het al helemaal voor zich: van zwemmen in de grote oceaan tot vliegen in de ruimte. Met een beetje fantasie is alles mogelijk, misschien zelfs wel het kopen van een eenhoorn… Een ode aan de kracht van de fantasie en een lust voor het oog! Omdat Mark Janssen onze auteur van de maand juli is, ontvangt iedereen bij aankoop van één van zijn prentenboeken een prachtige poster cadeau (zolang de voorraad strekt)!

Mark Janssen- Eén eenhoorn, alsjeblieft - €14,99

 

 

Auteur van de maand

Vijf vragen aan Mark Janssen

 
1: Wat is je favoriete boek?
Ik kies voor De tovenaar van Oz van L.Frank Baum met, en nu komt het allerbelangrijkste, illustraties van Lisbeth Zwerger, vertaald door Ernst van Altena (De Vier Windstreken) in 1996. Dit boek kwam op mijn pad tijdens mijn academie-periode en sloeg letterlijk in als een bom. De tekst was me bekend, maar die illustraties! Enkel dit boek heeft me een basis gegeven om een carrière te starten als illustrator. Ik heb het vaak opengeslagen om inspiratie op te doen.
2: Welk boek lees je momenteel?
Ik houd het in de prentenboekenhoek, want daar ligt mijn interesse; ik bekijk het prentenverhaal La Foresta van Riccardo Bozzi met illustraties van Violeta Lopiz en Valerio Vidali. Het Italiaanse boek is nog niet vertaald bij mijn weten, maar dat geeft niet. Net zoals in mijn prentenboek Eiland, is de tekst overbodig en wordt het verhaal verteld door goed te kijken. Ik lees dat het bos, de natuur, alles in zich heeft; de tijd, licht en donker, geluk en ongeluk, geboren worden en doodgaan. Alles in een cirkel van het leven. Het stelt gerust dat alles goed is en dat het gaat zoals het hoort te gaan in het leven. Het boek is een genot om naar te kijken.
3: Van welke debutant verwacht je het meest?
We kunnen eigenlijk niet meer van een debutant spreken met Ludwig Volbeda, maar hij is uiterst zorgvuldig met kiezen welke projecten hij aanneemt om te verbeelden. Op basis daarvan, mag je hem nog een beetje debutant noemen. Hij ontwikkelt zich fantastisch en krijgt al internationale lof toegewuifd.
4: Wat is je favoriete leesplek?
Ik zit het liefste op mijn werkstoel in mijn atelier. In deze omgeving kan ik een boek in de juiste mindset lezen en bekijken. De kaft, het gewicht, soort papier, hoe is de druk en hoe is de beeldtaal van de tekenaar? Genieten!
5: Wat is je favoriete leesteken?

Uitroepteken!

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk alle top 10 lijsten

(Literatuur, spanning, non-fictie, kinderboeken en ebooks)

Nieuw! Op 4 juli verschenen

Stockholm confidential

Hanna Lindberg

€ 15,00
Hanna Lindberg is de nieuwe Zweedse thrillersensatie Solveig Berg is een in diskrediet geraakte jonge journaliste, op zoek naar een sappig verhaal voor haar comeback. Dit verhaal hoopt ze te vinden in de Stockholmse modellenwereld en dan vooral bij Lennie Lee, een beruchte glamourfotograaf. Wanneer een van Lee’s lievelingetjes plotseling dood gevonden wordt in de rivier, realiseert Solveig zich dat ze een gevaarlijk spel speelt. Ze is terechtgekomen in een web van intriges, hebzucht, jaloezie en chantage waar niemand is wie hij lijkt. Maar komt ze er ook weer levend uit? De pers over Stockholm confidential ‘Het doet denken aan zowel de boeken van Jens Lapidus als de Millenium Trilogie van Stieg Larsson. Het is moeilijk te geloven dat dit Hanna Lindbergs debuut is, zowel de plot, de stijl als de dialogen zijn meesterlijk uitgewerkt. Spannend tot op het laatst.’ Pocketblogg, (Zweden) ‘De kracht van het boek is de plot. Het is een goed opgezet, zeer verrassend verhaal met verschillende interessante plotwendingen.’ Crime Garden (Zweden) ‘Het is lastig te geloven dat dit Hanna Lindberg haar debuut is. Het is ongelooflijk professioneel geschreven, indrukwekkend voor een eerste boek.’ Boktanken (Zweden) ‘De nieuwe ster van het Scandinavische misdaadgenre.’ Corriere della Sera (Italië)

Verschijnt 7 augustus, reserveer nu!

Valse hoop

Clare Mackintosh

€ 19,99
‘Valse hoop’ (‘Let Me Lie’) is de derde thriller van Clare Mackintosh. Ze brak door met haar sensationele debuut ‘Mea culpa’(‘I Let You Go’). Ook haar tweede boek ‘Ik zie jou’ (‘I See You’) werd met juichende recensies overladen.Een jaar geleden beëindigde Anna’s moeder haar leven op exact dezelfde wijze als haar vader een paar maanden eerder. Sindsdien probeert Anna wanhopig zichzelf op de been te houden.Een kaart op de sterfdag van haar moeder zet een reeks gebeurtenissen in gang die Anna doet vermoeden dat er meer achter de dood van haar moeder zit dan waar de politie vanuit ging.Graven in het verleden blijkt gevaarlijk te zijn, soms is het beter alles te laten rusten. Maar dat is nu te laat…Moord. Zelfmoord. Of zit het toch anders? ‘Niemand schrijft zulke vernuftige twists als Clare Mackintosh. ‘Valse hoop’ is verslavend goed!’- Paula Hawkins

Ebook van de Week

Van € 11,99 voor € 4,99
Actieperiode: 20 t/m 26 juli

Pre-order voor 7 oktober op Libris.nl

Billy Bones is een nieuwe uitgeverij van kinderboeken. Vanaf nu kan je een exemplaar met handtekening van Klaas (eerste 150 klanten) pre-orderen op onze site.

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris