Nieuw! WhatsApp bestelservice
App ons een foto van het gewenste boek of de titel, auteur en/of ISBN-nummer
(wij verwerken de bestellingen tijdens openingstijden).
App naar 06-51124615
-------------------------------------------------------------------------------------------
Bolitas van Sandra Seichter bestellen
Op zoek naar de misdaadroman Bolitas van de Purmerendse Sandra Seichter?
U kunt dit boek bij ons bestellen via de mail.
Boekgegevens:
Auteur: Sandra Seichter
Titel: Bolitas
ISBN: 9783000605765

 

Schwob-leesclub dinsdag 13 november

Kent u Schwob al? Schwob is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds, met als doel vergeten klassiekers, de pareltjes uit de wereldliteratuur, opnieuw uit te brengen en de aandacht te geven die ze verdienen. Rondom deze Schwob titels zijn er ook leesclubs, waarbij een  Schwob titel wordt gelezen en besproken, onder begeleiding van een Schwob ambassadeur. Dit kan de vertaler zijn, de uitgever of bijvoorbeeld een auteur die fan is.

Journalist Theo Hakkert is de moderator van de Schwob-leesclub over Twee mensen samen van de Deen Knud Sønderby.

Knud Sønderby’s (1909-1966) tweede roman Twee mensen Samen (1932) speelt zich net als zijn debuut Midden in een jazztijd af in de jazztijd in het Kopenhagen van de vroege jaren dertig. Twee mensen samen is het portret van de liefde tussen Kay en Kirsten. Hun relatie is gedoemd te mislukken, zelfs voordat deze echt is begonnen. Kaj Ruben, een jonge student medicijnen, leeft zijn leven in een compleet andere wereld dan Kirsten Bruun, die werkzaam is als verkoopster in een warenhuis. Kaj is omgeven door schilders, schrijvers en studenten die een bohemien leven leiden en niet hoeven na te denken over geld. Kirsten daarentegen, die zelfs nog bij haar ouders woont, beweegt zich onder arme arbeiders en mensen die net genoeg geld verdienen om rond te komen. Twee mensen samen laat zien dat liefde niet altijd eenvoudig is en toewijding vergt, en soms gepaard kan gaan met twijfel en jaloezie.

Dinsdag 13 november, 19.30 uur in Het Leesteken

Entree: €7,50, graag even reserveren via info@leesteken.nl of 0299-771834

 

 

Vijf vragen aan onze auteur van de maand Frits van Oostrom

Foto: Brian Smeulders


1: Wat is je favoriete boek?

De dichtbundel Vormen van Martinus Nijhoff uit 1924. Wonderschone poëzie over het wezen van het leven, in kristalhelder, soms zelfs huiselijk Nederlands. Vaak over kinderen, bij mij de open zenuw voor emotie. Als eerstejaars student Nederlands kreeg ik over deze bundel subliem college.

2: Welk boek lees je momenteel?

Emperor van Ryszard Kapuściński over de macht en ondergang van de Ethiopische keizer Haile Selassie waarmee er een einde kwam aan het Abessijnse rijk.

3: Van welke debutant verwacht je het meest?

Van Arjen van Veelen die met Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken in de shortlist van de Libris Literatuur Prijs stond.

4. Wat is je favoriete leesplek?
In het vliegtuig.

5: Wat is je favoriete leesteken?

Het vraagteken, ik ben nu eenmaal wetenschapper.

 

Boek van de maand

 

Winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2018. Wouter schreef een recensie voor de shortlist. Wouter: 'Nobel streven is het boeiende verhaal over het leven van ridder en heer Jan van Brederode, een kenmerkend figuur in de Nederlandse geschiedenis van de Middeleeuwen. Een leven dat vele ups en downs heeft gekend. Prachtig dat dit kon worden teruggevonden in archieven. Het verhaal is mooi gedetailleerd, met humor verteld en geeft een mooie blik op de toen al pragmatische aanpak die vaak gekozen werd voor de oplossing van problemen, wel nadat er eerst oorlog gevoerd werd natuurlijk. Zo moet geschiedenis verteld worden!'


Frits van Oostrom - Nobel streven - €24,99

banner banner

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuw! Op 9 november verschenen

In de maneschijn

M.J. Arlidge

€ 19,99
Het meest duistere deel van de serie tot nu toe Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen… Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze -vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of is het een teken van een occulte samenzwering en worden de slachtoffers geofferd aan het bos zelf? Helen moet zich in het duister wagen om de waarheid achter deze wel heel macabere zaak te achterhalen. De pers over de boeken van M.J. Arlidge ‘Doet niet onder voor Karin Slaughter… De plot zit prima in elkaar, tot en met de ontknoping.’ Trouw ‘Arlidge voert ons met gevoel voor psychologie en vaart door dit stevig geplotte verhaal dat een knetterende verrassing in petto heeft.’ Vrij Nederland ‘Goed uitgewerkt.’ de Volkskrant ‘De manier waarop Arlidge ogenschijnlijk eerst moeiteloos verhaaltechnische pro-blemen creëert en ze vervolgens even makkelijk weer oplost, verraadt een lenige, creatieve geest.’ Het Parool

Verschijnt 15 november, reserveer nu!

Het mysterie van niks en oneindig veel snot

Jan Paul Schutten

€ 24,99
Met Het mysterie van niks en oneindig veel snot over het ontstaan van het heelal maken Jan Paul Schutten en Floor Rieder hun gelauwerde non-fictietrilogie compleet. Ontstaan van het heelal Duik mee in de wereld van natuurkunde en sterrenkunde; een wereld van tijdreizen, van zwarte gaten, van donkere materie, van deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten en van oneindig veel andere heelallen met oneindig veel andere jou’s en mij’s – echt waar! Een wereld van het kleinste van het kleinste tot het grootste van het grootste. En een wereld van briljante denkers en wetenschappers die over zo ongeveer alle vragen in het universum hebben nagedacht. Jan Paul Schutten en Floor Rieder Jan Paul Schutten toont zich de meester van het genre door de alleringewikkeldste kwesties op aarde feilloos uit te leggen. Floor Rieder overstijgt zichzelf opnieuw in sensationele illustraties van sterren en planeten, van quantumfluctuaties en E=MC2. Grensverleggende non-fictietrilogie Met Het mysterie van niks en oneindig veel snot is de grensverleggende non-fictietrilogie van Jan Paul Schutten en Floor Rieder compleet. De eerste twee delen, Het raadsel van alles wat leeft en Het wonder van jou en je biljoenen bewoners werden bejubeld in binnen- en buitenland; in Nederland gingen er bijna 100.000 exemplaren over de toonbank en de boeken werden aan elf landen verkocht. Het laatste deel is het spectaculaire sluitstuk van de trilogie. Met glow-in-the-dark-omslag en linnen rug is ook dit derde deel een prachtig cadeauboek.

Ebook van de Week

Van € 9,99 voor € 4,99
Actieperiode: 9 t/m 15 november

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris