Oktober: Maand van de Geschiedenis

Dinsdag 23 oktober: interview met thrillerauteur Jeroen Windmeijer

 

Jeroen Windmeijer - de Dan Brown van de lage landen - wordt door Franka geïnterviewd over zijn nieuwe historische thriller Het Pilgrim Fathers-complot.

Wouter en Franka zijn fan!

Zes moorden, drie continenten, een wereldwijde cultus en een verborgen manuscript... Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in een archief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok. Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter? In razend tempo neemt Windmeijer je mee van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte. Daar kom je er elke keer weer achter dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

Dinsdag 23 oktober, 19.30 uur

Entree: €7,50.-

Reserveren via info@leesteken.nl of 0299-771834

 

Franka over Het Pilgrim Fathers-complot

 

'Het Pilgrim Fathers Complot' is een razendspannende thriller rondom de Founding Fathers van de Verenigde Staten van Amerika: de Pilgrim Fathers. Wat niet veel mensen weten is dat zij tussen 1609 en 1620 in Leiden woonden, en een deel is daarna gebleven. Wanneer een nieuwe tekst over deze Founding Fathers opduikt, wordt ook de voorzitter van de plaatselijke  vrijmetselaarsloge vermoord. Wat hebben deze gebeurtenissen met elkaar te maken? Peter komt terecht in een complot dat hem naar 3 verschillende continenten leidt en gevaarlijke geheimen aan het licht brengt. geheimen waar moorden voor gepleegd worden.

 

 

 

 

Vijf vragen aan onze auteur van de maand Jeroen Windmeijer

Foto: Taco van der Eb


1: Wat is je favoriete boek?

Mijn favoriete boek is Teheran, een zwanezang van F. Springer. Ik heb al zijn boeken meerdere keren gelezen, maar dit boek echt wel acht of negen keer. Ik bewonder F. Springer heel erg om zijn nuchtere schrijfstijl, er staat geen zin te veel. Zijn werk is doortrokken van melancholie. Het gaat over gemiste kansen, hoe het leven had kunnen lopen als je andere keuzes gemaakt had. Ik vind het erg mooi.

2: Welk boek lees je momenteel?

Ik lees altijd twee of drie boeken tegelijk, een combinatie van fictie en non-fictie. Ik lees graag thrillers, het liefst met een religieus tintje. De non-fictie die ik lees heeft bijna altijd te maken met godsdienst en dan met name met het (vroege) christendom en met Jezus. Op dit moment lees ik Jezus: Het verhaal van een leven van Shusaku Endo. Hij was een van de belangrijkste na-oorlogse schrijvers van Japan en groeide op in een christelijk milieu, heel bijzonder in Japan. Zijn boek is een hervertelling van het leven van Jezus. Je zou denken dat niemand daar nog iets nieuws over te melden zou kunnen hebben, maar doordat hij zijn eigen visie geeft en zijn eigen accenten legt is het echt een ontzettend mooi boek, een aanrader.

3: Van welke debutant verwacht je het meest?

Ik las het debuut De Nijl in mij: Een ontdekkingsreis naar het hart van de waanzin van journaliste en historica Fleur van der Bij. Ik vind dat een vreselijk knap boek. Ze reist een Nederlandse ontdekkingsreiziger achterna die in de 19e eeuw ergens in Soedan verdwenen is. Ze volgt zijn voetsporen helemaal tot in Zuid-Soedan – niet niks voor een vrouw alleen. Het is een goed geschreven reisverslag, maar ook een heel mooi zelfportret over de depressie waar ze mee kampte na de vroege dood van haar zusje dat omkwam bij een verkeersongeluk. Ze heeft die twee verhalen op een ontzettende mooie wijze met elkaar verweven. Van iemand die zó debuteert kunnen we veel verwachten denk ik.

4. Wat is je favoriete leesplek?
Op mijn werkkamer heb ik in een nis een podium gebouwd. Dat is echt een heel knusse hoek, met kussens en dekens. Dat vind ik een heerlijke plek om me terug te trekken, met muziek op de achtergrond en een grote pot thee onder handbereik.

5: Wat is je favoriete leesteken?

Zelf maak ik regelmatig gebruik van … Deze drie punten vind ik mooi omdat je iemand op een realistische wijze aan het woord kunt laten. De spreker begint een gedachte, maar maakt die niet af en begint een nieuwe zin. Ook kun je de puntjes goed gebruiken om spanning op te wekken…

 

banner banner

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk alle top 10 lijsten

(Literatuur, spanning, non-fictie, kinderboeken en ebooks)

Nieuw! Op 16 oktober verschenen

De antwoorden op de grote vragen

Stephen Hawking

€ 19,99
Het laatste boek van professor Stephen Hawking 'Heerlijk boek.' DWDD 'Een prachtig eerbetoon aan een fantastische wetenschapper en een laatste kijk in zijn unieke geest.' New Scientist 'Een uitzonderlijk genie.' The Guardian   Hoe is alles begonnen? Is er intelligent leven elders in het heelal? Kunnen we de toekomst voorspellen? Bestaat er een God? Wat zit er in een zwart gat? Zijn tijdreizen mogelijk? Zullen we overleven op aarde? Moeten we de ruimte koloniseren? Zal kunstmatige intelligentie slimmer worden dan wij? Hoe geven wij de toekomst vorm? De wereldberoemde wetenschapper en bestsellerauteur Stephen Hawking laat ons zijn laatste ideeën over de grootste vragen van het universum na in dit briljante, postuum uitgegeven werk.

Verschijnt 18 oktober, reserveer nu!

Bevrijding

Elizabeth Jane Howard

€ 24,99
In ‘Bevrijding’, het vierde deel van Elizabeth Jane Howards serie ‘De Cazalets’, is de oorlog voorbij, maar voor de Cazalets is het leven er niet per se makkelijker op geworden. Rupert moet weer wennen aan het burgerbestaan in Engeland. Zijn vrouw Zoë en hij koesteren allebei een ongemakkelijk geheim. Louise zit vast in een liefdeloos huwelijk en is naarstig op zoek naar een uitweg, terwijl Clary en Polly volwassen worden in een wereld die voorgoed is veranderd. Ondertussen moeten hun ouders beslissen waar ze in Londen gaan wonen en breekt voor Edward het uur van de waarheid aan ten aanzien van zijn huwelijk. En op de achtergrond valt het Engelse wereldrijk uit elkaar.

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 19 t/m 25 oktober

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris