2017

december

Kerstliederen in Het Leesteken

zondag 17 december 2017

Koopzondag 17 december verkeert u helemaal in kerstsferen bij ons, want van 15.00-16.00 uur worden er kerstliedjes gezongen uit de collectie kerstliederen van de Purmerender Folk Dean. Een driekoppig koortje (bestaand uit (operazangeres!) Jeanneke van Buul, Daimy van Harlingen en Chris Klein) zingt en Machteld Tiessens begeleidt op viool. Wij zijn deze dag geopend van 12.00 - 17.00 uur en de kerstliedjes zijn er van 15.00 - 16.00 uur. Hoe kerstig wil je het hebben? Heerlijk! Tot dan.

Meer informatie

2018

januari

YA-leesclub over 'Het boek van stof'

zondag 7 januari 2018

Zet hem in je verse 2018-agenda: op 7 januari weer een nieuwe kans om mee te doen aan onze YA-leesclub!

We bespreken deze keer Het boek van stof van Philip Pullman. Misschien ken je hem nog van de Noorderlichttrilogie dat ook verfilm werd. Dit eerste deel van een tweeluik speelt zich ongeveer 12 jaar voor die trilogie af.

      
Evelien las het boek al en is heel enthousiast:
'Wat een heerlijkheid om weer terug te zijn in de wereld die Philip Pullman creëerde in de Noorderlichttrilogie. La Belle Sauvage is het eerste deel van een tweeluik en speelt zich ongeveer 12 jaar voor de Noorderlichttrilogie af. We leren baby Lyra kennen door de ogen van de jonge Malcolm terwijl ze verzorgd wordt in een klooster vlakbij. Wanneer Lyra bedreigd wordt door de mensen van het Magisterium neemt Malcolm het besluit om haar te redden. Dit resulteert in een reis vol uitdaging en gevaar, maar ook liefde en warme vriendschap. Voor de lezers van de Noorderlichttrilogie is dit een fijn weerzien met de personages die we nog beter leren kennen. Voor nieuwe lezers is dit een goeie kennismaking met deze wereld. La Belle Sauvage is prima te lezen zonder de achtergrond van de Noorderlichttrilogie, maar bereid je maar voor dat je meer wil lezen over Lyra en Malcolm.' Evelien

Wil je het boek bestellen? Laat het even weten. De Nederlandse editie kost €19,99 en de Engelse €19,95


YA-leesclub: zondag 7 januari 19.00 uur
Entree €5,00
Aanmelden via info@leesteken.nl of via Facebook of Instagram

Meer informatie

februari

Nieuw! Classics leesclub

zondag 4 februari 2018

Nieuw! Classics leesclub

Moet je lezen voor je lijst? Wil je eens klassieke literatuur lezen, maar weet je niet hoe je dat aan moet pakken en waar je moet beginnen? Kom dan bij onze Classics-leesclub! Een aantal keer per jaar komen we bij elkaar en lezen voorafgaand aan de avond allemaal dezelfde klassiekers zodat we het er samen over kunnen hebben en je het boek echt goed leert kennen en veel beter kunt bevatten. En wat is er nou leuker dan samen over boeken kletsen met een drankje en iets lekkers erbij?

Zie je dit wel zitten? Meld je dan nu aan via info@leesteken.nl, Facebook of Instagram of kom even langs.

De eerste bijeenkomst is op 4 februari 2018, maar... we hebben nog geen boek uitgekozen! Heb jij een suggestie? Voorbeelden vind je op de foto's naast dit bericht. Elke suggestie is waardevol, dus schroom vooral niet!

Superleuk als je mee wilt doen!!

Liefs,
Team YA Leesteken

Zondag 4 februari 2018, 19.00 uur

Meer informatie