september

Unieke lezing van Mirjam van Hengel over Remco Campert

dinsdag 25 september 2018

Mirjam van Hengel studeerde Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Ze was jarenlang redacteur bij uitgeverij Van Oorschot en uitgeverij Querido en is poëzieprogrammeur. Eerder schreef zij Hoe mooi alles: Leo en Tineke Vroman, dat lovend werd ontvangen en bewerkt tot theaterstuk.

Met Een knipperend ogenblik schreef Mirjam van een Hengel een uniek en grondig portret van Remco Campert, de man die al meer dan een halve eeuw het Nederlandse literaire landschap kleurt. Zij sprak elke vrijdagmiddag met hem, bij hem thuis, waarbij ze steevast samen een wijntje dronken en zij heel dicht bij hem kon komen. Hierdoor is de ‘hartklop’ van Campert in het boek terecht gekomen, aldus de biografe zelf. Kom naar de bijzondere lezing over het icoon Remco Campert en ontdek hoe zijn leven is getekend door een onzekere jeugd met als rode lijn de grote afwezige vader.  Daarnaast wordt zijn levensloop duidelijk: na de oorlog kwam hij in Amsterdam terecht, waar hij van Amsterdams Lyceum werd afgetrapt. Hij moest toen zijn eigen weg zoeken en kwam via de wereld van jazz en poëzie terecht in de kunstenaarscene (met bijhorend bohemien bestaan). Hierna ging hij publiceren (een periode van veel drank en seks) en uiteindelijk werd zijn universum steeds kleiner en verstilder. Een intrigerende, inspirerende lezing staat ons te wachten, wees erbij!

 

Dinsdag 25 september, 19.30 uur

Locatie: Boekhandel Het Leesteken

Entree: €7,50

Reserveren graag via info@leesteken.nl of 0299-771834

Meer informatie

oktober

Voorlezen en knutselen met Annemarie van der Eem

woensdag 3 oktober 2018

Start Kinderboeken
week 2018

Woensdag 3 oktober start de Kinderboekenweek!

Wij beginnen meteen om 10.00 uur met iets heel bijzonders: kinderboekenschrijfster Annemarie van der Eem komt in de winkel en zij gaat voorlezen uit haar geweldig leuke prentenboek Ik wil een leeuw! (met illustraties van niemand minder dan Mark Janssen). Na het voorlezen gaat Annemarie ook nog met de aanwezige kinderen leeuwen knutselen!

En dat is nog niet alles: van 10.00 – 12.00 uur is er een live-uitzending van het radioprogramma Koffie Lokaal van Radio Purmerend. Dit programma staat geheel in teken van de Kinderboekenweek.
Dus ‘kom erbij’, neem vriendjes en vriendinnetjes en iedereen die je maar wilt mee op deze leuke en bijzondere ochtend!
 
Woensdag 3 oktober, 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Boekhandel Het Leesteken
Gratis entree!

Meer informatie

Kinderboekenweekfeest

zondag 7 oktober 2018

Kinderboekenweek
feest


Zondag 7 oktober vieren we de Kinderboekenweek in De Purmaryn
Een dag vol leuke activiteiten rondom de Kinderboekenweek met als thema Vriendschap, Kom erbij!

Wij organiseren samen met Theater De Purmaryn, Theater De Verbeelding en Bibliotheek Purmerend een feestelijke dag met een boekenmarkt, schrijfwedstrijd en andere leuke dingen.

Schrijfwedstrijd! Stel je voor dat jouw favoriete kinderboekenfiguur en jij elkaar brieven stuurden, als echte penvrienden! Aan wie zou jij dan je brief willen sturen en wat zou je schrijven?
In de foyer staat een magische brievenbus waar jij je brief in kan doen. Je kunt de brief ook mailen naar schrijfwedstrijd@depurmaryn.nl.

Er is ook een Jip en Janneke photobooth! Je kunt - samen met je vriendjes - met Jip en Janneke op de foto, leuk hè.

Het programma:
12.30 uur - Inloop, start
13.30 uur - Voorstelling Koekla het spookje (4+)
14.00 uur - Voorstelling De brief voor de koning (8+)

Zondag 7 oktober vanaf 12.30 uur
Locatie: Foyer Theater De Purmaryn
Kaartjes voor de voorstellingen kunnen besteld worden via
De Purmaryn

Meer informatie

Jeroen Windmeijer over zijn nieuwe thriller Het Pilgrim Fathers complot

dinsdag 23 oktober 2018

Jeroen Windmeijer - de Dan Brown van de lage landen - wordt door Franka geïnterviewd over zijn nieuwe thriller Het Pilgrim Fathers-complot.

Zes moorden, drie continenten, een wereldwijde cultus en een verborgen manuscript... Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in een archief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok. Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter? In razend tempo neemt Windmeijer je mee van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte. Daar kom je er elke keer weer achter dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

Dinsdag 23 oktober, 19.30 uur

Entree: €5.-

Reserveren via info@leesteken.nl of 0299-771834

Meer informatie

YA klassiekers leesclub over 'Lord of the Flies'

zondag 28 oktober 2018

Hoe kunnen we de Emma-leesclub overtreffen? Nou, we gaan het proberen met de bespreking van William Goldings' klassieker 'Lord of the Flies'. Het verhaal klinkt echt heel goed! Een groep schooljongens stort neer op een onbewoond eiland. Ze hopen natuurlijk gered te worden, maar tot die tijd moeten ze zien te overleven en met elkaar samenwerken. Dat laatste faalt jammerlijk en de groep verwordt tot een groep wilden. Benieuwd?

Zondag 28 oktober, 19.00 uur
Locatie: Het Leesteken
Entree: €5.-
Aanmelden kan door te mailen naar info@leesteken.nl

Meer informatie