juni

Reuringvoorstellingen van Dafne Holtland

zaterdag 23 juni 2018

Singer-songwriter Dafne Holtland
Reuring: 21 t/m 24 juni

Van 21 t/m 24 juni bruist Purmerend en kunt u weer genieten van Reuring. In onze winkel geeft singer-songwriter Dafne Holtland op zaterdag 23 juni 3x een show van een half uur. Jarenlang trok Dafne met haar succesvolle band Zazí langs de Nederlandse theaters en door Amerika en ze stond in de Heineken Music Hall in het voorprogramma van Charles Aznavour. Haar liedjes zijn onderzoekend en oprecht, dromerig en liefst hoopgevend.
Zaterdag 23 juni, 14.00, 15.30 en 16.30 uur
Locatie: Boekhandel Het Leesteken
Gratis entree

Meer informatie

Koopzondag met 50% korting op kinderboeken

zondag 24 juni 2018

* 50% korting op een selectie geweldige kinderboeken *

Veel mooie kinderboeken (0-14 jaar) nu voor de helft van de prijs 😍. Mis het niet! 🎈

* 50% korting op een selectie geweldige kinderboeken *

Zondag 24 juni, 12.00 - 17.00 uur

Meer informatie

Reisboekenavond

dinsdag 26 juni 2018

Reisboekenavond in samenwerking met uitgeverij De Kleine Uil
Marijke Arijs, Alexander Reeuwijk en Roel Thijssen nemen je deze avond aan de hand van hun nieuwe reisboeken mee naar Spanje, Indonesië en Laos.
Marijke schreef De hoed van Frederico: highlights en hotspots in literair Spanje. De Spaanse literatuur kent nogal wat mythische helden als Don Quichote, Don Juan of El Cid. Niet alleen deze romanpersonages komen aan bod, ook wordt er gezocht naar bijvoorbeeld sporen van George Orwell en andere auteurs. De reis eindigt in Barcelona, de stad van Carlos Ruiz Zafón.
In Het land onder de Witte Parasol. Reizen door Laos maakt Roel Thijssen de lezer deelgenoot van zijn fascinatie voor dat land, die begon toen hij voor zijn Indochinese spionageromans inspiratie opdeed. Hij raakte daarbij in de ban van de schoonheid en de relatieve ongereptheid van Laos, maar ook van de complexe geschiedenis van het koninkrijk van de miljoen olifanten.
Alexander Reeuwijk reisde in Varanen, orang-oetans en paradijsvogels in het spoor van de Britse natuuronderzoeker (en voorloper van Charles Darwin) Alfred Russel Wallace door Indonesië. Wallace ontdekte dat de flora en fauna in het oosten van de archipel wezenlijk verschilde van die in het westen. Alexander ging op zoek naar de huidige stand van zaken en ontmoet daarbij allerlei dieren en mensen.
Dinsdag 26 juni, 19.30 uur
Locatie: Boekhandel Het Leesteken
Entree: €7,50
Reserveren graag via info@leesteken.nl of 0299-771834

Meer informatie

juli

Ya-leesclub over Jane Austens Emma

zondag 1 juli 2018

Teatime met Jane Austen

Onze tweede klassiekersleesclub wordt wel heel bijzonder! We bespreken Emma van Jane Austen en doen dat geheel in stijl met een home made high tea. Ja, het gaat om het boek, maar ondertussen wat lekkers naar binnen werken is natuurlijk niet verkeerd. We zijn heel benieuwd wat jullie van deze negentiende-eeuwse leeservaring vinden en we gaan het uitgebreid over het boek hebben. Wij hebben er overigens niets op tegen als je geheel in Empire-stijl gekleed komt. Even aanmelden is fijn!

Zaterdag 1 juli, 14.30 uur

De entree is €10,-.

Aanmelden kan via info@leesteken.nl, 0299-771834 of zet jezelf aanwezig op Facebook

Meer informatie

Zomerse zaterdag: 7 juli

zaterdag 7 juli 2018
  • 7 juli 13.30 uur - Dikkie Dik-voorstelling: Dikkie Dik en de taart

Superleuke interactieve voorstelling voor peuters en kleuters van de bekendste kat van Nederland: Dikkie Dik! Gratis entree, schuif gezellig aan


Publicist, econoom en cultuurhistoricus Marcia Luyten schreef Het geluk van Limburg over de glorie en ondergang van de Limburgse steenkoolindustrie. Verder was zij correspondent in Centraal-Afrika en daar schreef ze Wit, niet blank, Dag Afrika en Witte geef geld over. Momenteel werkt ze aan een biografie over Máxima . Genoeg stof om over te vertellen en genoeg vragen om aan haar te stellen!

Gratis entree

Meer informatie

Zomerse zaterdagen in de Zuidersteeg

zaterdag 7 juli 2018

Elke zaterdag genoeg te beleven in de Zuidersteeg

  • 7 juli 14.00 uur - Dikkie Dik-voorstelling: Dikkie Dik en de taart
  • 7 juli 15.30 uur - Marcia Luyten (Het geluk van Limburg)

 

 

 

 

 

  • 11 augustus 14.00 uur - Oscar van den Boogaard (Kindsoldaat)

 

  • 18 augustus 14.00 uur - Poëziemiddag met Joost Baars, Jente Jong, Rosa Schogt en Jurgen Smit

 

Meer informatie

Speciale leesclub met auteur over 'Kleine hellen'

maandag 9 juli 2018

Speciale leesclub over Kleine hellen
Maandag 9 juli bespreken wij tijdens een openbare leesclub: Kleine hellen van Anne Moon Disko (pseudoniem). Zaterdag 2 juni stond de recensie van literatuurcriticus Arjan Peters in De Volkskrant: 'In scènes met sterke dialogen wordt een flink aantal heftige thema’s aangeroerd. Anne Moon Disko slaagt erin haar debuut in een kluwen aan laaiende emoties beheerst vorm te geven’. En wat heel bijzonder is: zowel de auteur als Arjan Peters zijn aanwezig bij deze leesclub! Kleine hellen is het verhaal over de innige band tussen Vera en haar jongere broer Max (allebei houden ze zich bezig met kunst: Vera schrijft en Max schildert.). Vera is terminaal ziek en weggestopte herinneringen komen onvermijdelijk naar boven. Stefanie las het boek en zoals op de achterflap van de inmiddels tweede druk valt te lezen las ze het in een adem uit om meteen opnieuw te beginnen: "Er is zoveel te ontdekken in dit prachtige stukje proza". Bij uitstek een boek voor een leesclub vinden wij. Vandaar dat wij deze openbare leesclub organiseren en met de aanwezigheid van de auteur én Arjan Peters, belooft het een interessante avond te worden!
Maandag 9 juli 19.30 uur
Locatie: Boekhandel Het Leesteken
Entree: €7,50
Aanmelden kan via info@leesteken.nl of 0299-771834

Meer informatie

Zomerse Zaterdag: 14 juli

zaterdag 14 juli 2018
  • 14 juli 11.00 uur - Presentatie YA-dichtbundel Yasmine Berkani

 YA-poëzie is hot! Denk bijvoorbeeld aan Melk en honing van Rupi Kaur. Purmerend heeft een eigen talent. Yasmine Berkani schreef de bundel Empty hearts & Sleepless nights. Zaterdagochtend 14 juli om 11.00 uur is de feestelijke boekpresentatie. Haar Engelstalige dichtbundel neemt je mee op een reis die vol zit met liefdesverdriet, je alleen voelen, onzeker zijn en jonge liefde. Vol kwetsbare gedachtes die de lezer raken. Een bijzonder talentvolle jongedame! Gratis entree

Ben je aan het lezen voor je lijst? De boeken van Mano Bouzamour zijn dan zeker wat voor je. Literatuur van Nederlandse bodem die bij de belevingswereld van jongeren passen. Mano schreef de bestseller De belofte van Pisa en recent kwam Bestsellerboy uit. Vanaf 13.00 uur is hij er om te signeren en kun je hem het hemd van het lijf vragen. Gratis entree

  • 14 juli 15.00 uur - Nevermoor vertaalster Sabine Mutsaers mét high tea

Collega Annemei is helemaal weg van Nevermoor, de fantastische nieuwe magische serie. Helaas gaat Annemei per 1 juli stoppen bij Het Leesteken, waar ze haar gehele studententijd doorbracht, en nog meer jongeren aan het lezen krijgen als docent Nederlands en beleidsadviseur. Om Annemei een leuk afscheidsfeestje te bezorgen komt de vertaalster van Nevermoor - Sabine Mutsaers - bij ons langs om te vertellen over Nevermoor. Kom allemaal luisteren en neem meteen afscheid van Annemei. Dat doen we onder het genot van een high tea! Gratis entree

Meer informatie

Zomerse zaterdag: 21 juli

zaterdag 21 juli 2018

21 juli 14.00 uur - Koos Dijksterhuis (Handboek voor natuurwandelingen)

 

In ‘Handboek voor natuurwandelingen’ laat ‘Koos Dijksterhuis’ je kennis maken met de meest uiteenlopende landschappen: duinen, stranden, heiden, bossen, akkers, heuvels, rivieren, meren en moerassen. Elk landschap heeft zijn eigen planten, bloemen, insecten en zoogdieren. In verruigde rietvelden tref je blauwborsten aan, in vochtige duinvalleien en op zilte strandvlakten vind je de zeldzame parnassia, in drassige heidevelden hoor en zie je in het prille voorjaar heikikkers, die in paartijd prachtig blauw kleuren. In elk jaargetijde en bij elk weertype valt er weer iets anders te ontdekken. Koos Dijksterhuis attendeert je op wat er zoal te zien is tijdens deze lange wandeltochten, en waar je op kunt letten. Het is het ideale natuurboek voor iedereen die graag meer wil waarnemen tijdens het wandelen, maar niet goed weet waar te beginnen.

Gratis entree

Meer informatie

Zomerse zaterdag: 28 juli

zaterdag 28 juli 2018

28 juli 14.00 uur - Jan Six jr. (Rembrandts Portret van een jonge man) wordt geïnterviewd door Ronit Palache (Ontroerende onzin)

 

Toen het oog van kunsthandelaar Jan Six op het Portret van een jonge man in een veilingcatalogus van Christie’s viel, wist hij meteen dat het niet een werk uit ‘the circle of Rembrandt’ was, maar dat de meester het zélf had geschilderd. De laatste keer dat een totaal onbekende Rembrandt werd ontdekt was in 1974 (De doop van de eunuch). Hoe overtuig je de wereld van zo’n ontdekking? Bestaat er zoiets als een absoluut oog? Hoe bijzonder is dit schilderij in verhouding tot het overige werk van Nederlands beroemdste schilder? Jan Six neemt in dit boek de lezer op meeslepende en erudiete wijze mee in die spannende ontdekkingstocht en jongensdroom die werkelijkheid werd en laat het Portret van een jonge man zien door het oog van zijn ontdekker. Jan Six (1978) studeerde kunstgeschiedenis en werkte bij veilinghuis Sotheby’s in Londen en Amsterdam, als hoofd van de afdeling Oude Meesters. Sinds 2008 is hij kunsthandelaar en heeft hij zijn eigen galerie, gespecialiseerd in schilderijen en tekeningen van Hollandse en Vlaamse Oude Meesters.

Gratis entree

Meer informatie