april

Ya-leesclub over 'Hazelwoud'

zondag 29 april 2018

Aan het begin van de meivakantie bespreken we Hazelwoud van de Amerikaanse schrijfster Melissa Albert. Hazelwoud is een magisch-realistisch sprookje. Het verhaal balanceert tussen feit en fictie. Is het een contemporary YA-novel of fantasy? Hoe worden de personages uitgewerkt? Wat vinden we van Melissa's schrijfstijl?

We gaan het er allemaal over hebben! Kom je ook mee praten over het boek? Wees welkom en schuif aan. Opgeven kan via info@leesteken.nl, via 0299-771834 en natuurlijk bij ons in de winkel.

Entree: €5.-

Meer informatie

mei

Michel Krielaars interviewt Els van Diggele

dinsdag 1 mei 2018

De tijd van het jaar is weer gekomen waarin we terugblikken op oorlog en waarin we kijken hoe de wereld er nu voorstaat. Oorlog is helaas van alle tijden en op 4 mei herdenken we dan ook niet alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, maar ook van alle andere oorlogen wereldwijd. We herdenken het verleden en denken aan het heden en de toekomst. 5 mei is juist een dag van vreugde; we vieren dat we in Nederland in vrijheid kunnen leven, dat we onze eigen mening mogen hebben, ieder zijn eigen geloofsovertuiging (of juist geen geloofsovertuiging), dat ieder zijn eigen keuzes mag maken. Het interview met Els van Diggele door MIchel Krielaars op dinsdag 1 mei sluit daarop aan.

Historica en journaliste Els van Diggele dompelde zich een jaar lang onder in de Palestijnse samenleving en daaruit is haar boek met de veelzeggende titel We haten elkaar meer dan de Joden ontstaan waarover ze in onze winkel geïnterviewd wordt door auteur en chef boeken van NRC Handelsblad Michel Krielaars. De kwalijke gevolgen van de tweedracht in de Palestijnse maatschappij zijn enorm groot. Vooral de tegenstelling tussen Fatah, dat de Westelijke Jordaanoever beheerst, en Hamas, dat sinds 2007 de Gazastrook in handen heeft, is groot. Kunnen de Palestijnen bijvoorbeeld ooit een onafhankelijke staat vestigen?

De Volkskrant waardeerde het boek met maar liefst vijf sterren en NRC Handelsblad gaf er vier. Via deze link is een interview met Els van Diggele te bekijken in Oba Live met Theodor Holman. U bent er toch bij?


Dinsdag 1 mei, 19.30 uur
Locatie: Boekhandel Het Leesteken
Entree: €7,50
Reserveren kan via info@leesteken.nl of 0299-771834

Meer informatie

Arie Storm interviewt Jan van Aken

woensdag 16 mei 2018


Op woensdag 16 mei wordt Jan van Aken door Parool-recensent Arie Storm geïnterviewd!

Jan van Akens' nieuwe historische roman werd overal lovend besproken en ook wij zijn enorm enthousiast over
De ommegang.  Leuk is dat Van Aken schrijft over perioden waar wij weinig over weten, in zijn nieuwe boek beginnen we in 1415 en voert de schrijver ons mee van een middeleeuwse bibliotheek in Engeland via de verwoeste gebieden langs de Zijderoute naar een kleine stad aan de Bodensee. Kom allemaal luisteren!
Woensdag 16 mei, 19.30 uur
Locatie: Boekhandel Het Leesteken
Entree: €7,50
Reserveren graag via info@leesteken.nl of 0299-771834

Meer informatie

Lezing over 'Ontroerend goed'

dinsdag 22 mei 2018

Oscar van Gelderen en Manuela Clerkx over hun boek Ontroerend goed: Van kunst kijken naar kunst kopen

 

Een inspirerende en praktische gids over kunst kopen: hoe werkt het en hoe doe je het

Alles wat je moet weten over galeries, beurzen, veilingen en online kopen

Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie. Bij velen heerst het idee dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor ‘gewone mensen’. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering.

Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, in Ontroerend goed proberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zo veel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

 

Dinsdag 22 mei, 19.30 uur

Entree: €7,50

Reserveren kan via info@leesteken.nl of 0299-771834

Meer informatie