oktober

Jeroen Windmeijer over zijn nieuwe thriller Het Pilgrim Fathers complot

dinsdag 23 oktober 2018

Jeroen Windmeijer - de Dan Brown van de lage landen - wordt door Franka geïnterviewd over zijn nieuwe thriller Het Pilgrim Fathers-complot.

Zes moorden, drie continenten, een wereldwijde cultus en een verborgen manuscript... Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in een archief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok. Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter? In razend tempo neemt Windmeijer je mee van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte. Daar kom je er elke keer weer achter dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

Dinsdag 23 oktober, 19.30 uur

Entree: €7,50.-

Reserveren via info@leesteken.nl of 0299-771834

Meer informatie

Boekpresentatie Sandra Seichter

vrijdag 26 oktober 2018

De geboren en getogen Purmerendse Sandra Seichter presenteert haar misdaadroman die heel herkenbaar zal zijn voor Purmerenders. Voor de liefhebbers van Baantjer!

 

Vrijdag 26 oktober, 19.30 uur

Gratis entree, wel graag even aanmelden via info@leesteken.nl of 0299-771834

Meer informatie

YA klassiekers leesclub over 'Lord of the Flies'

zondag 28 oktober 2018

Hoe kunnen we de Emma-leesclub overtreffen? Nou, we gaan het proberen met de bespreking van William Goldings' klassieker 'Lord of the Flies'. Het verhaal klinkt echt heel goed! Een groep schooljongens stort neer op een onbewoond eiland. Ze hopen natuurlijk gered te worden, maar tot die tijd moeten ze zien te overleven en met elkaar samenwerken. Dat laatste faalt jammerlijk en de groep verwordt tot een groep wilden. Benieuwd?

Zondag 28 oktober, 19.00 uur
Locatie: Het Leesteken
Entree: €5.-
Aanmelden kan door te mailen naar info@leesteken.nl

Meer informatie

november

De SurimMAMs koken uit SuriMAM Cooking 2

zaterdag 3 november 2018

De SuriMAMs zijn terug! Vorig jaar was het feest met de zussen Waal die de heerlijke gerechten uit ‘SuriMAM cooking’ presenteerden. Nu komen ze zaterdag 3 november om 14.00 uur terug vanwege hun nieuwe kookboek ‘SuriMAM Cooking 2'.

Waar ‘SurimMAM cooking’ draait om authentieke Surinaamse gerechten, bevat het nieuwe kookboek eigentijdse Surinaamse recepten; alles onder het motto Met liefde voor moeder natuur. Moreen, Aretha en Martha Waal beschrijven heerlijke verse en gezonde Surinaamse gerechten, met een overvloed aan kruiden en groenten. Dit kookboek staat boordevol Surinaamse gerechten van nu die iedereen zelf gemakkelijk kan maken. In SuriMAM Cooking 2 worden moderne Surinaamse gerechten verbonden aan tradities en wijsheden. Lees meer over het ‘SuriMAMs kruidentuintje’ en maak kennis met heerlijke én gezonde nieuwe SuriMAMs-gerechten. Daarnaast vertellen de zussen Waal de tories (verhalen) van hun oma’s en de veranderingen in de hedendaagse Surinaamse keuken. De 70 verrukkelijke Surinaamse gerechten zijn toegankelijk en dus voor iedereen eenvoudig te maken. Dit nieuwe kookboek van de SuriMAMs richt zich op een moderne, gezonde Surinaamse levensstijl en staat opnieuw in het teken van liefde, verbondenheid, samenzijn en genieten. Soso lobi!

Moreen, Aretha en Martha signeren en laten jullie heerlijke hapjes en drankjes proeven en we weten van vorig jaar dat het één groot feest wordt in de winkel, dus kom vooral! Gratis toegang.

 

Meer informatie