Duo signeersessie Auke Kok en Dido Michielsen

vrijdag 29 november 2019 19:30

Vrijdag 29 november (tijdens de koopavond) vindt er iets heel bijzonders plaats: een duo signeersessie van schrijversechtpaar Auke Kok en Dido Michielsen.

Sportjournalist en schrijver Auke Kok schreef dé biografie over Johan Cruijff. Met de van hem bekende toewijding, scherpe analyses en diepgravende research stortte hij zich op het fenomeen Cruijff en onderzocht zijn milieu, zijn ideeën en beweegredenen, zijn loopbaan – en uiteraard de vele turbulenties waar zijn gedragingen en uitlatingen toe hebben geleid. Johan Cruijff, naar eigen zeggen het levenswerk van Auke Kok, biedt een prachtige synthese van alle kanten van het fenomeen Cruijff: de voetballer en de betweter, de trainer en de inspiratiebron, de analyticus en de ruziemaker.

Journaliste en auteur Dido Michielsen schreef het prachtige boek Lichter dan ik, geïnspireerd op het leven van haar betovergrootmoeder en talloze inheemse vrouwen zoals zij. Het speelt zich af op Java in 1850 en vertelt het verhaal van de jonge vrouw Isah die opgroeit in de kraton, het vorstenverblijf in Djokja. Haar levensloop lijkt daarmee vast te staan. Maar de eigenzinnige, jonge vrouw weet te ontsnappen aan de traditionele standenmaatschappij. Ze wordt huishoudster én minnares van een Hollandse officier en schenkt hem twee dochters. Wanneer hij hen verlaat, moet ze grote offers brengen om haar kinderen te zien opgroeien. Uiteindelijk beseft Isah dat ze haar eigen afkomst niet kan en ook niet wil verloochenen.

Adriaan van Dis over Lichter dan ik:

‘Het dramatische levensverhaal van een trotse vrouw die gemangeld wordt door de zeden in de kolonie Nederlands-Indië.Met het oog van een kenner geschreven – van binnenuit. Even verrassend als pijnlijk. Een verbijsterende geschiedenis die ons tot op de dag van vandaag raakt. Spannend en dondersgoed geschreven. Wat een talent.’

 

Auke en Dido komen vrijdag 29 november om 19.30 uur naar Het Leesteken voor een signeersessie. Maak van de gelegenheid gebruik beide schrijvers te ontmoeten en hun boeken te laten signeren. Vrij entree!

 

Vrijdag(koop)avond 19.30 uur, vrij entree

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2019 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris