Hebban Leesclubs

Schrijf je in voor een Hebban Leesclub met één van de genomineerde titels voor de Libris Literatuur Prijs

Libris en Hebban organiseren met elk van de zes genomineerde boeken voor de Libris Literatuur Prijs 2018 een Hebban (online) Leesclub! Voor elke leesclub geven we 25 boeken én 25 ebooks weg. Wil je meedoen? Schrijf je dan snel in!

Uit alle inzenders voor een titel kiezen we 50 lezers, die het boek zullen ontvangen. Ben je niet geselecteerd of heb je het boek zelf al in huis liggen (of zelfs al gelezen) dan kun je altijd aanschuiven met een eigen exemplaar. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!

In de leesclub duiken we eerst het Leesclubcafé in, om elkaar te leren kennen, te wachten tot het boek op de deurmat ploft en alvast wat te praten over wat je verwacht van het boek. Rond 9 april starten we met de discussie aan de hand van een vragenset die gemaakt is door De Leesclubassistent Frank Hockx. Er is ook gelegenheid tot het stellen van een vraag aan de auteur!

Eind april ronden we de discussie af, mag jij je recensie plaatsen op de Hebban boekpagina, schrijven de leesclubcoördinatoren hun eindverslag en wachten we samen op de bekendmaking van de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018, op 7 mei.

Lijkt het je leuk?

Schrijf je dan snel in!

 

 

5 maart 2018 - Nog 6 schrijvers maken kans op de 25ste Libris Literatuur Prijs en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. De jury onder leiding van oud-Libris Literatuur Prijs winnaar Abdelkader Benali koos de volgende titels voor de shortlist van deze prestigieuze prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. Meer informatie

Quote van Vincent Elzinga van Kennemer Boekhandel, Haarlem

“Na Rivieren is dit opnieuw een hoogtepunt in Driessens oeuvre. Twee mannen in communistisch Joegoslavië persen elkaar stiekem af maar raken bevriend. Dit slapstickachtige gegeven bouwt hij meesterlijk uit tot een geweldige roman over de tragiek van het leven.”

Lees een deel van het juryrapport

De pelikaan

Martin Michael Driessen

€ 21,00

Twee mannen in een Kroatisch dorp eind jaren tachtig ontdekken elkaars geheimen en beginnen elkaar daarmee te chanteren zonder hun chanteur te kennen. Tegelijk bouwen zij een vriendschap
met elkaar op, die gedoemd is te bezwijken. Met een gedegen blik op beider geestesgesteldheid en met empathie zet Martin Michael Driessen zijn hoofdpersonen vast in een parabel van wederzijdse gebondenheid.

Quote van Maaike van der Meiden van Boek en Buro Ede, Ede

“De liefde komt laat in het leven van de hoofdpersoon van Peachez, een romance. De nuchtere manier waarop deze online vrouw zijn gekunstelde romantische proza beantwoordt, zorgt ervoor dat hij volledig in vervoering van haar raakt, met verstrekkende gevolgen...”

Lees een deel van het juryrapport

Peachez, een romance

Ilja Leonard Pfeijffer

€ 20,00

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een professor in Amerika wordt verliefd op een fotomodel dat hij surfend op het internet leert kennen. Uiteindelijk blijkt zijn liefde te zijn gegrond op een fantasie. Een zoektocht naar geluk in de liefde, maar het is ook een fi losofi sche roman die leest als een thriller.

Quote van Walter Jansen van Boekhandel Jansen & de Feijter, Velp

Arjen van Veelen schreef met Aantekeningenover het verplaatsen van obelisken een  fenomenale roman over vriendschap en over de dood. Rouw klinkt door op iedere pagina maar nooit sentimenteel. Een obelisk voor een overleden vriend en een prijswaardige roman.”

Lees een deel van het juryrapport

Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken

Arjen Van Veelen

€ 20,99

Een jonge schrijver reist af naar Alexandrië met de boeken van zijn overleden vriend Tomas. Hij wil deze in de beroemde Bibliotheek van Alexandrië zetten. Tegelijk gaat hij op zoek naar de tombe van Alexander de Grote, over wie hij al langer een biografie wil schrijven. In deze stad duiken allerlei herinneringen op aan Tomas, die er als een schim blijkt rond te waren.

Quote van Margot Engelen van De Algemene Boekhandel, Amersfoort

Marjolijn van Heemstra (*1981) komt metniets minder dan een klap de Nederlandse Tweede Wereldoorlogliteratuur binnen. Haar En we noemen hem is spannend, mooi, meeslepend en ontluisterend. En brengt de twijfel over wat goed en wat fout was onthutsend dichtbij.”

Lees een deel van het juryrapport

En we noemen hem

Marjolijn van Heemstra

€ 22,50

Op 5 december 1946 wordt in Den Haag een bom bezorgd, verpakt als sinterklaassurprise. Brein achter de aanslag is een verre oom van Marjolijn van Heemstra. In de familie groeit de aanslag uit tot een heldendaad. Wanneer Marjolijn in verwachting is begint een zoektocht naar het ware verhaal achter de Sinter klaasmoorden. Met de buik groeit ook de twijfel: was bommenneef een held of een ordinaire misdadiger.

Quote van Nadine Mussert van Boekhandel Van der Meer, Noordwijk

“Je kent ze wel; die liefl ijke dorpjes met hun karakteristieke inwoners waarvan je je kunt afvragen hoe lang de tijd er stil stond, of ze kunnen voortbestaan. De heilige Rita deed me beseffen dat het dood zonde is als plaatsjes zoals het fi ctieve Mariënveen uitsterven.”

Lees een deel van het juryrapport

De heilige Rita

Tommy Wieringa

€ 20,99

Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van  gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen.

Quote van Manda Heddema van Boekhandel De Koperen Tuin, Goes

“Metin is een buitenstaander van nature, hij lijkt nergens echt bij te horen. Dit is een prachtig, meeslepend verhaal over het volwassen worden van een jongen die woont in een wijk die zich ook nog moet ontwikkelen tot een leefbaar geheel.”

Lees een deel van het juryrapport

Wees onzichtbaar

Murat Isik

€ 24,99

Winnaar boekhandelsprijs 2018. Wees onzichtbaar vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.

Geen verlangen zonder tekort

Margot Dijkgraaf ; Wouter van Gils

€ 14,90
Vraag achtentwintig auteurs te schrijven over de toekomst van de Nederlandstalige roman en je krijgt een rijke verzameling teksten. Geen verlangen zonder tekort biedt de lezer polemische bijdragen die afgewisseld worden door filosofische beschouwingen; historische analyses door humoristische diagnoses van de actuele stand van zaken. Behalve vanuit Nederland en Vlaanderen wordt in dit boek ook via Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk naar verleden, heden en toekomst van 'onze' roman gekeken. Geen verlangen zonder tekort, De toekomst van de Nederlandstalige roman verschijnt bij gelegenheid van de 25ste uitreiking van de Libris Literatuur Prijs in 2018. Een boeiend, informatief en soms uiterst vermakelijk tijdsdocument. Met bijdragen van: Karin Amatmoekrim * René Appel * Maria Barnas * Hanna Bervoets * Hans Bouman * Luc Devoldere * Margot Dijkgraaf * Elsbeth Etty * Louise O. Fresco * Ronald Giphart * Arnon Grunberg * Marjolijn van Heemstra * Bas Heijne * Sytske van Koeveringe * Lisa Kuitert * Christine Otten * Lidewijde Paris * Arjan Peters * Ilja Leonard Pfeijffer * Nina Polak * Marja Pruis * Roos van Rijswijk * Jerker Spits * Margot Vanderstraeten * Arjen van Veelen * Thomas de Veen * Niña Weijers * Tommy Wieringa
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris