Unieke lezing van Mirjam van Hengel over Remco Campert

Mirjam van Hengel studeerde Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Ze was jarenlang redacteur bij uitgeverij Van Oorschot en uitgeverij Querido en is poëzieprogrammeur. Eerder schreef zij Hoe mooi alles: Leo en Tineke Vroman, dat lovend werd ontvangen en bewerkt tot theaterstuk.

Met Een knipperend ogenblik schreef Mirjam van een Hengel een uniek en grondig portret van Remco Campert, de man die al meer dan een halve eeuw het Nederlandse literaire landschap kleurt. Zij sprak elke vrijdagmiddag met hem, bij hem thuis, waarbij ze steevast samen een wijntje dronken en zij heel dicht bij hem kon komen. Hierdoor is de ‘hartklop’ van Campert in het boek terecht gekomen, aldus de biografe zelf. Kom naar de bijzondere lezing over het icoon Remco Campert en ontdek hoe zijn leven is getekend door een onzekere jeugd met als rode lijn de grote afwezige vader.  Daarnaast wordt zijn levensloop duidelijk: na de oorlog kwam hij in Amsterdam terecht, waar hij van Amsterdams Lyceum werd afgetrapt. Hij moest toen zijn eigen weg zoeken en kwam via de wereld van jazz en poëzie terecht in de kunstenaarscene (met bijhorend bohemien bestaan). Hierna ging hij publiceren (een periode van veel drank en seks) en uiteindelijk werd zijn universum steeds kleiner en verstilder. Een intrigerende, inspirerende lezing staat ons te wachten, wees erbij!

 

Dinsdag 25 september, 19.30 uur

Locatie: Boekhandel Het Leesteken

Entree: €7,50

Reserveren graag via info@leesteken.nl of 0299-771834

 

Vijf vragen aan onze auteur van de maand Ronald Giphart


1: Wat is je favoriete boek?

Philip Roth, helaas onlangs overleden 

 

2: Wat is je meest dierbare boek?

Winterlicht van Jeroen Brouwers, dat ik ontelbaar maal heb gelezen

3: Welk boek lees je momenteel?

Ik ben net begonnen in De hartenjager, leven werk en roem van Gerbrandt Adriaensz Bredero van René van Stipriaan

4. Hoe ziet jouw ideale boekwinkel eruit?
Veel boeken, veel kasten, niet teveel randzaken, alles lekker vol en niet te geordend. Ik hou van boekhandels waarin de persoonlijkheid van de boekhandelaar zichtbaar is, met alle nukken en aberraties. 

 

5: Wat is je favoriete leesteken?

Nou! Ik hou enorm van het uitroepteken, maar mijn lievelingsleesteken is puntje puntje puntje toch het beletselteken...

 

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk alle top 10 lijsten

(Literatuur, spanning, non-fictie, kinderboeken en ebooks)

Nieuw! Op 17 september verschenen

De groene stad

Redmond O'hanlon

€ 18,99
Van Congo naar Almere – op het oog is het een onwaarschijnlijke stap, maar wie de geest van een ontdekkingsreiziger heeft, weet overal iets interessants te vinden. Vanaf zijn balkon, met uitzicht op een continu verrassende natuur, vertelt Redmond O’Hanlon in De groene stad vol verwondering en met zijn bekende Engelse gevoel voor humor over wat hij tijdens een tweejarig verblijf in Almere heeft ontdekt. Of hij nu over mammoeten, reuzenneushoorns of holenberen schrijft, over scheepswrakken op de Zuiderzee of verbazingwekkende nieuwe architectuur, alles heeft zijn belangstelling. Hij volgt de revolutie die in en rond deze polderstad plaatsvindt: van de nieuwe natuur in de Oostvaardersplassen tot de gewaagde plannen om van Almere een groene stad te maken, een voorbeeld voor een leefbaarder wereld.

Verschijnt 25 september, reserveer nu!

De clan van de Rode Vos

John Flanagan

€ 18,99
Na vijf jaar wachten is het er eindelijk: het dertiende deel in de immens populaire Grijze Jager-serie, en John Flanagans terugkeer naar de wereld van de Grijze Jager overtreft alle verwachtingen! Met De clan van de Rode Vos keert bestsellerauteur John Flanagan terug naar de wereld van de Grijze Jagers. Twee favoriete personages uit de serie, Will en Maddie, die we kennen uit De koninklijke leerling en De jacht op het schaduwdier, hebben een pittige missie voor de boeg. De clan van de Rode Vos staat bekend om hun conservatieve opvatting dat vrouwen niet op de troon horen, en vormt een ernstige bedreiging voor het voortbestaan van het koninkrijk van Araluen… John Flanagan Na vijf jaar wachten heeft John Flanagan eindelijk het dertiende deel in De Grijze Jager-serie voltooid. Van de eerdere delen zijn al meer dan 1,2 miljoen exemplaren verkocht en ook de Broederband-serie is een wereldwijd succes; de boeken worden inmiddels uitgegeven in meer dan twintig landen. Met De clan van de Rode Vos overtreft John Flanagan opnieuw alle verwachtingen!

Moby Dick

Vierdelig boekenprogramma van Matthijs van Nieuwkerk elke donderdagavond om 22.25 uur. Van 9 t/m 30 augustus 2018.

9 augustus: bekijk de uitzending met gasten Ben Feringa en Dieuwertje Blok

16 augustus: bekijk de uitzending met gasten Diederik van Vleuten en Zuster Holkje van der Veer

23 augustus: bekijk de uitzending met gasten Jolande Withuis en Henny Vrienten

30 augustus: bekijk de uitzending met Simone Weimans en Bas van Putten

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 14 t/m 20 september

Kookboek van de Maand

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris