Leestekentips

 

Dido Michielsen - Lichter dan ik

Wanneer je begint in ‘Lichter dan ik’ wil je maar een ding: doorlezen. Dido Michielsen toont zich een rasverteller die met veel warmte, empathie, nauwkeurigheid en verbeelding het verhaal van Isah vertelt. Isah groeit op in Java rond 1850 en wordt ‘Njai’ (buitenvrouw) van Gey, een Hollandse officier. Haar verhaal is tegelijkertijd het verhaal van vele Njais die nooit terug te vinden waren en officieel niet bestonden. Naamloze moeders van vele Indo-Europeanen en hun nakomelingen, lichter dan de Njais zelf. Moeders die op mensonterende wijze werden behandeld, vooral door de koloniale Nederlanders. Al lezende voel je mee met Isah en waan je je aan haar zijde. Een boek waarin je verdwijnt en waar je eigenlijk niet meer uit te voorschijn wilt komen

Lichter dan ik - €21,99

 

 

Machteld Siegmaan - De kaalvreter

De kaalvreter is een boek dat je te pakken neemt vanaf de eerste zin, helemaal tot aan de laatste. Een mozaïek roman die zich heel natuurlijk laat lezen, opgetekend met een prachtige verstilde pen en vol warmte en compassie voor de personages. Met mooie vergelijkingen, metaforen en stof tot nadenken, over onder meer geloof (hoe verhoud je je daartoe wanneer er veel ellende over je heen is gekomen; wanneer de kaalvreter alles opvrat), liefde, familiebanden, depressie en oorlogstrauma verwerking. Daarnaast is eeen mooie rol toebedeeld aan de natuur, het dierenrijk en het boerenbestaan. De kaalvreter gaat onder je huid zitten en laat je niet onberoerd!

De kaalvreter - €21,99

 

 

Jojo Moyes - De sterrengever

De Sterrengever is een historische roman die zich afspeelt rond 1937 in het ruige maar prachtige Kentucky. De Engelse Alice kan haar geluk niet op wanneer ze trouwt met de knappe Amerikaan Bennett. Al snel blijkt echter dat haar nieuwe leven net zo ‘leeg’ is als haar leven thuis in Engeland. Dit alles verandert op de dag dat er wordt gezocht naar vrouwen die als bibliothecaresses te paard boeken kunnen rondbrengen in de afgelegen gebieden van Kentucky. De Sterrengever is een goed opgebouwde roman met krachtige personages waarin thema’s als de onderdrukking van vrouwen, (de kracht van) vriendschap, opkomen voor jezelf en ongeletterdheid centraal staan. Hoe dapper waren deze vrouwen om in een tijd van onderdrukking en racisme in te gaan tegen de verwachtingen en regels van het geloof in een door mannen gedomineerde omgeving. Met De Sterrengever heeft Jojo Moyes een prachtige hisorische roman neergezet.

De sterrengever -  € 20,99

 

Sigrid Nunez - De vriend

Met De Vriend heeft Sigrid Nunez een meesterwerk geschreven over rouw, dood, vriendschap, liefde en cultuur. Terwijl ze nog maar net haar verdriet aan het verwerken is nadat haar beste vriend en ‘platonische’ liefde zelfmoord heeft gepleegd, krijgt ze te horen dat ze zijn Deense Dog genaamd Apollo erft. Ze neemt de hond in haar kleine appartement en voor een ‘poezenmens’ ontwikkelt ze een diepgaande relatie met Apollo en beiden worden onafscheidelijk in hun vriendschap en gezamenlijke verwerking van verdriet.
Nunez schrijft met een sterk herkenbare en heerlijke ‘Manhattan touch’: direct, nuchter, cynisch en mondiaal. Ze neemt je als lezer mee in haar scherpe en tolerante mijmeringen en gedachten, vaak verwijzend naar literaire grootheden als Woolf en Coetzee. ‘De vriend’ is een indrukwekkende menselijke vertelling!

De vriend - € 22,00

Adeline Dieudonné - Het echte leven

Een bijzonder krachtig debuut met een flinke rauwe rand; vanaf de eerste pagina word je een beklemmende romanwereld ingetrokken. Met doeltreffende pennenstreken schetst Dieudonné de ijzingwekkende relaties binnen het gezin. De heldin van het boek is elf en na een traumatische gebeurtenis stopt haar broertje Gilles met praten en toont geen enkele emotie meer. Het enige waar hij nog genoegen in schept is het martelen van dieren. Aan hun tirannieke vader en muizige moeder hebben ze ook niets. De heldin besluit het heft in eigen handen te nemen en slaat terug. Alles in deze meeslepende debuutroman is weloverwogen en uitgekristalliseerd en geschreven met een originele en beeldrijke pen.

Het echte leven- €19,99

 

Megan Goldin - De escaperoom

Heerlijke thriller over vier Wallstreet tijgers die samen in een lift terecht komen. In eerste instantie denken ze dat het een teambuilding escaperoom is, maar langzamerhand wordt duidelijk dat hoeveel vragen ze ook goed beantwoorden, ze blijven opgesloten. En dan komen de speculaties los, en het wantrouwen. De thriller is spannend opgebouwd uit verschillende verhaallijnen en langzamerhand wordt de ware toedracht ontrafeld . Een fijne goodread met lekkere cliffhangers waardoor je blijft doorlezen!

De escaproom - €21,99

 

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris