Leestekentips

Tips van uw boekhandelaar

Annemei:

 

Bestemming onbekend

Vijf sterren van mij voor het eerste deel van Nevermoor! Een vleugje Harry Potter, een vleugje Alice in Wonderland en heel veel originaliteit: Jessica Townsend gaat met Morrigan Crow vele kinder- (en volwassen)harten veroveren. Morrigan ontsnapt aan de dood die haar als Vervloekt Kind te wachten stond. Dan moet ze vier proeven doorstaan om aangenomen te worden bij het Wondergenootschap. Daarvoor moet ze een ‘kneepje’ hebben - iets heel erg knaps - maar ze heeft niets bijzonders… Of toch wel? Dit eerste boek vraagt om meer, véél meer. Wat een magisch boek! 

Jessica Townsend - Nevermoor - €16,99

 

José:

Jose 

De monnik van Mokka

Als geen ander kan de altijd geëngageerde Dave Eggers kleine grote helden een stem geven. Dat deed hij weergaloos in Wat is de wat, in Zeitoun en dat doet hij nu weer in De monnik van Mokka. Bij Mokka denk je aan koffie en dat is ook waar het in deze meeslepende roman over gaat. De jonge, ambitieuze, leergierige Mokhtar kan eerst zijn draai niet vinden. Tot hij erachter komt dat in zijn land van herkomst, Jemen, de koffiecultuur ooit begon. Vanaf dat moment rust hij niet tot hij de kwijnende koffieteelt daar weer tot bloei kan brengen. Dat kost moeite, veel moeite, geld en kennis. Maar Mokhtar zet door en laat zich zelfs door de burgeroorlog in Jemen niet van de wijs brengen. Neem een lekkere cappuccino, een latte macchiato of een simpel
kopje koffie. Lees dit boek en geniet!

Dave Eggers - De monnik van Mokka - €22,50

 

 Karin:

Karin 1 

 

De keuze

Pas op 90-jarige leeftijd deelt Edith Eger haar oorlogsherinneringen. Ze was 16 jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders gingen direct naar de gaskamer, Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al leefden ze nog maar nauwelijks toen het kamp eindelijk werd bevrijd. Bijzonder om te lezen hoe ze omgaat met gevoelens van wraak en hoe ze confrontaties durft aan te gaan met het verleden.

Edith Eva Eger - De keuze - €19,99

 

 

Franka:

Pachinko

Deze prachtige familie geschiedenis beschrijft het leven van de Koreaanse Sunja en haar nakomelingen. Als jonge vrouw verhuist ze met haar man naar Japan, terwijl ze zwanger is van een vorige geliefde. De familie beleeft mooie momenten maar ook vele tragedies, vaak het resultaat van Koreaan zijn in Japan. Dit boek schenkt een blik in de turbulente geschiedenis van Korea en Japan gedurende de twintigste eeuw. Terwijl je het leest voel je de kou van discriminatie en schaamte maar ook de warmte van familie en liefde, al is het soms tot het verstikkende toe. Ik raad dit boek iedereen aan, maar vooral de lezer die graag een duik neemt in een volledig andere wereld. Maar pas op, het is een boek om in te verdrinken…

Min Jin Lee - Pachinko - €22,99

Tieka:

 

Krijn, als kajuitwachter de wereld rond

Krijn vaart in 1615 als kajuitwachter mee op het schip De Eendracht. Hij vaart de wereldzeeën over op zoek naar goud en rijkdom. Al snel raakt Krijn bevriend met koksmaat Tinus en ook de andere bemanningsleden leert hij goed kennen. Krijn maakt heel veel mee en verandert van een onwetende landrot in een doorgewinterde zeeheld. Dit is een heerlijk, spannend verhaal over een roerige tijd in de geschiedenis. Als je zin hebt in een lekker avonturenverhaal is dit jouw boek!

Dirk Tang - Krijn - €17,50

 

Wouter:

Wouter 1 

De terugkeer van Florence

In deze meeslepende roman word je aan de hand van het intens beschreven leven van Florence Fein meegenomen door de geschiedenis van de twintigste eeuw. De verhoudingen - maar ook de overeenkomsten en de verschillen - tussen de VS en de USSR worden prachtig blootgelegd. Het individu wordt vermalen en is slachtoffer van zijn illusies.

Sana Krasikov - De terugkeer van Florence - €24,99

 

Evelien:

Evelien 1 

Leerling en meester

Wat ben ik blij dat de eerste trilogie van Robin Hobb weer verschenen is in het Nederlands! Meesterverteller Hobb schetst in de Boeken van de Zieners (waarvan Leerling en meester deel 1 is) een geweldige wereld waarin koningsbastaard Fitz opgroeit en zich moet zien te handhaven in een milieu dat hem niet altijd goed gezind is. Fitz is een sympathieke jongen die ik meteen in mijn hart sloot en je wil dan ook wel doorlezen om te zien hoe hij vriendschappen sluit en zich moet wapenen tegen individuen die hem willen inzetten voor hun eigen doeleinden. Hobb is een fantasy-auteur die iedereen hoort te kennen en te lezen!

Robin Hobb - Leerling en meester - €12,50

 

Stefanie:

Stefanie1 (1) 

Kleine hellen

Hoe iets kleins groots kan zijn: ik heb Kleine Hellen in één adem uitgelezen en ben meteen weer opnieuw begonnen. Er is namelijk zoveel te ontdekken in dit prachtige stukje proza. De compositie van Kleine hellen is intrigerend, met wisselingen in zowel perspectief als in tijd. De schrijfstijl van Anne Moon Disko is mooi, helder en ontroerend. Ze brengt diverse thema’s verbeeldend tot leven, zoals de impact van herinneringen, eenzaamheid, rouw, het zoeken naar verbinding, schuldgevoel en omgaan met een naderende, onvermijdelijke dood. Mijn advies: lees dit boek, minimaal twee keer : ).

Anne Moon Disko - Kleine hellen - €16,95

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris