Leestekentips

Tips van uw boekhandelaar

Annemei:

Annemei 1 

Wie het mooist valt

Overweldigende openingszin, ongelooflijk goed en mooi geschreven: iedere zin die Noviç schrijft is raak, mooi en ontroerend. Ze hanteert treffende sfeerbeschrijvingen, precies goed gedoseerd. De hoofdpersoon Ana wordt zo goed beschreven dat je volledig één met haar wordt. Je leert haar kennen, leeft met haar mee, huilt ook met haar mee zo af en toe. Zonder dat het sentimenteel wordt. Terwijl je leest ervaar je de dagelijkse impact van Joegoslavische oorlog op het leven van een tienjarig meisje en de bepalende rol ervan in de rest van haar leven. Actueel, urgent en vooral meer dan de moeite waard. PS: hoe mooi gekozen de vertaling van de oorspronkelijke titel ‘Girl at war’ is, ontdek je wanneer je het boek zelf leest. Doen!

Sara Novic - Wie het mooist valt - €19,99

 

José:

Jose 

Ik, Vondel

O kerstnacht schoner dan de dagen… dichtte Joost van der Vondel. Ik ken deze mooie rei uit zijn Gijsbrecht van Amstel uit mijn hoofd. Vondel is daardoor  voor mij verbonden met de kerstdagen.  En wat is er dan mooier om in deze tijd deze door vondelkenner bij uitstek Hans Croiset geschreven roman te lezen waarin de stokoude prins der dichters terugkijkt op zijn leven. Dat was verre van makkelijk. Vondel overleefde zijn vrouw en al zijn kinderen. Zijn grote liefde wordt niet vervuld omdat hij zich verplicht voelt trouw te blijven aan zijn vrouw en zijn denkbeelden bezorgen hem vijanden. Hans Croiset laat de stem van Vondel prachtig en eloquent tot leven komen. Tegelijkertijd schetst hij een fraai portret van het Amsterdam in de Gouden Eeuw. Ik las het boek in één adem uit!

Hans Croiset - Ik, Vondel - €24,99

 

 Karin:

Karin 1  

 

Heks

Heks is de nieuwste thriller van Camilla Läckberg, een van de bestverkopende Zweedse thrillerauteurs. Wereldwijd zijn er al meer dan 20 miljoen exemplaren van haar Fjällbacka-serie verkocht. Heks is opgebouwd volgens het vertrouwde patroon: een historisch verhaal, een gebeurtenis in het heden die verband houdt met die historie, het nodige speurwerk door het echtpaar Patrick (politieman) en Erica (schrijfster) en daaromheen de verwikkelingen in hun jonge gezin, in een prachtige Scandinavische zetting. Kortom: Pippi Langkous voor grote meisjes! Een dikke pil, dus gegarandeerd uren leesplezier onder de kerstboom!

Camilla Lackberg - Heks - €22,99

 

 

Franka:

Het meisje in het ijs

Een fantastische spannende thriller met Erika Foster in de hoofdrol. Zij wordt bij een moordzaak geroepen ondanks dat haar laatste zaak volledig misliep en resulteerde in de dood van haar man. Nu moet ze samen met haar nieuwe team de moord op rijkeluiskindje Andrea oplossen, maar door Andrea's afkomst staat de zaak flink in de schijnwerpers. Familie, vrienden en een verloofde die allemaal iets lijken te verbergen, maar toch blijkt het lastig een officiële verdachte aan te wijzen. Door de pers en door Andrea's invloedrijke familie moet de zaak ook nog eens heel voorzichtig aangepakt worden. Er staat dus veel druk op Erika Foster, maar kan ze dit wel aan na alles wat er in haar vorige zaak gebeurde? Van de allereerste tot de allerlaatste pagina reuzespannend!

Robert Bryndza - Het meisje in het ijs - €15,00

Tieka:

 

De acht bergen

Het prachtige omslag straalt rust uit en zo ook het verhaal over de vriendschap tussen Pietro en Bruno. De twee jongens ontmoeten elkaar in een klein bergdorp in de Italiaanse Alpen. Pietro is een stadskind uit Milaan, Bruno’s leven speelt zich af in de bergen. Ook na jaren waarin ze elkaar minder zien houdt hun vriendschap stand. Als bewoners van een plat land krijg je een mooi beeld van het leven in de bergen. Geniet van de natuurbeschrijvingen en een heerlijk rustmoment met de mooie taal van deze nieuwe Italiaanse belofte.

Paolo Cognetti - De acht bergen - €19,99

 

Wouter:

Wouter 1  

Een Amerikaanse oorlog

Dit boek is een terugblik op een verhaal uit de toekomst, de toekomst van het einde van deze 21e eeuw. Een boek dat je meesleept in een mogelijke toekomst van ons, de westerse wereld en de planeet. Een toekomst die beschreven wordt aan de hand van het levensverhaal van een meisje dat de verwoesting die de mens veroorzaakt aan den lijve ondervindt. Het speelt in een omgekeerde wereld, China en een Arabisch wereldrijk maken de dienst uit en de Amerikanen voeren (nog een keer) een burgeroorlog. Alle huidige thema’s worden mooi en beklemmend beschreven, vluchtelingenkampen, effecten van de stijgende zeespiegel, onleefbare gebieden, maar vooral ook de mens die nog steeds bezig is met macht uit te oefenen (en het liefst met geweld) over de ander. Boeiend tot de laatste bladzijde, afschrikwekkend in zijn thematiek, maar wat een verhaal: wat staat onze kleinkinderen te wachten?

Omar El Akkad - Een Amerikaanse oorlog - €22,99

 

Evelien:

Evelien 1 

Het boek van stof

Wat een heerlijkheid om weer terug te zijn in de wereld die Philip Pullman creëerde in de Noorderlichttrilogie. La Belle Sauvage is het eerste deel van een tweeluik en speelt zich ongeveer 12 jaar voor de Noorderlichttrilogie af. We leren baby Lyra kennen door de ogen van de jonge Malcolm terwijl ze verzorgd wordt in een klooster vlakbij. Wanneer Lyra bedreigd wordt door de mensen van het Magisterium neemt Malcolm het besluit om haar te redden. Dit resulteert in een reis vol uitdaging en gevaar maar ook liefde en warme vriendschap. Voor de lezers van de Noorderlichttrilogie is dit een fijn weerzien met de personages die we nog beter leren kennen. Voor nieuwe lezers is dit een goeie kennismaking van deze wereld. La Belle Sauvage is prima te lezen zonder de achtergrond van de Noorderlichttrilogie maar bereid je maar voor dat je meer wil lezen over Lyra en Malcolm.

Philip Pullman - Het boek van stof - €19,99

 

Stefanie:

Stefanie1 (1) 

Houtrot

Wat een aanwinst voor de Nederlandse literatuur! Dit is een (debuut)roman die ik iedereen wil laten lezen. De ingrediënten: het beroemdste spookhuis van Amsterdam, Keizersgracht 268 of ook wel Het huis met de gouden ketting; bewoner Bram Wenksterman, natuurfilosoof en schrijver; zijn depressieve en suïcidale vrouw Veerle (die is opgenomen in een gesloten inrichting); zijn minnares en klassiek geschoolde muzikante Ella, tevens de nicht van Veerle; dochter Amber, studente filosofie en haar overleden tweelingbroertje Thomas. Deze ingrediënten verwerkt Rinske Hillen in ‘Houtrot’ tot een spannend, meeslepend en bijzonder goed geschreven roman. Mooie beeldspraak, scherpe observaties, strakke verhaallijnen en goed uitgewerkte karakters. Dit alles verrijkt met elementen uit de klassieke muziek en (natuur)filosofie. Toen ik het boek uit had kon ik niet anders doen dan ingetogen glimlachen. Lees dit boek allen!

Rinske Hillen - Houtrot - €18,99

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris