Leestekentips

Tips van uw boekhandelaar

Annemei:

Annemei 1 

Bestemming onbekend

Nadat haar grootmoeder sterft, wordt Rider op de dagenlange treinreis gezet naar het enige familielid dat haar nog resteert. Ze doorkruist Amerika van Californië tot Chicago en onderweg ontmoet ze een aantal bijzondere mensen die haar kijk op de wereld, en vooral op zichzelf, veranderen. Een parel van een jeugdboek (14+) over afscheid, opnieuw beginnen en jezelf vinden. Zo’n boek dat je in één keer uit wilt lezen, maar dat je nog lang bijblijft!

Paul Mosier - Bestemming onbekend - €14,95

 

José:

Jose 

Het enige verhaal

Liefde: geen ander onderwerp is zo vaak bezongen in de literatuur. Maar de manier waarop Julian Barnes het doet in Het enige verhaal is volstrekt uniek. Met zijn schitterende pen tast hij het onderwerp af. Zoekt naar antwoorden, is scherpzinnig, dan weer raadselachtig en ook ontroerend. Hij weet door het kiezen van driemaal een ander vertelperspectief zowel intimiteit als afstand te scheppen. Barnes conclusie over de liefde is niet vrolijkstemmend: elke liefde, al dan niet gelukkig, een ware ramp zodra men zich er volledig aan  overgeeft. Maar die insteek levert wel een meesterlijk boek op. En of hij gelijk heeft doet er niet toe, want we gaan er toch voor, de liefde, ieder op zijn eigen manier en zo creëren we allemaal ons eigen enige verhaal!

Julian Barnes - Het enige verhaal - €19,99

 

 Karin:

Karin 1 

 

De keuze

Pas op 90-jarige leeftijd deelt Edith Eger haar oorlogsherinneringen. Ze was 16 jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders gingen direct naar de gaskamer, Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al leefden ze nog maar nauwelijks toen het kamp eindelijk werd bevrijd. Bijzonder om te lezen hoe ze omgaat met gevoelens van wraak en hoe ze confrontaties durft aan te gaan met het verleden.

Edith Eva Eger - De keuze - €19,99

 

 

Franka:

Iskari

In dit geweldige fantasy debuut maak je kennis met twee werelden. Die van de Oude Verhalen waarin Namsara, brenger van licht, en Iskari, brenger van verderf, de hoofdrollen spelen. De andere wereld is die van de dochter van de koning, Asha, die ook wel Iskari genoemd wordt. Ze is een drakendoder en probeert op deze manier boete te doen voor de ellende die ze in het verleden aangericht heeft. Ze is een sterke en stoere jonge vrouw, maar veel obstakels komen op haar pad. Hoe meer ze leert over de wereld en de mensen om haar heen, hoe meer ze zich blijkt te bevinden in een web van leugens. Het boek is ontzettend spannend en de personages voelen levensecht. Dit boek kon ik niet wegleggen tot ik het uit had!

Kristen Ciccarelli - Iskari - €19,50

Tieka:

 

Schone slaapsters

Wat zijn de boeken van Stephen King toch heerlijk! Ze zijn altijd een fijne kruising van normaliteit en abnormaliteit. De normaliteit is de beschrijving van de inwoners van het stadje Dooling bij de Appalachen. King en zijn zoon Owen voeren echte mensen op die je zo voor je ziet en je leeft mee met iedereen – ook de ‘slechteriken’. Het abnormale zit hem in het virus dat de wereld overneemt en de bovennatuurlijke vrouw Evie die de enige vrouw is die niet omhuld wordt door een cocon wanneer ze in slaap valt. De vrouwen in zo’n cocon worden agressief wanneer je de cocon weghaalt. Steeds meer vrouwen vallen weg en de overgebleven vrouwen doen de gekste dingen om wakker te blijven. Behalve een meeslepend, spannend en bij vlagen bizar verhaal is dit boek een ode aan de vrouw. Want hoe doet de wereld het zonder vrouwen? Niet al te best kan ik alvast verklappen.

Stephen & Owen King - Schone slaapsters - €25.-

 

Wouter:

Wouter 1 

De terugkeer van Florence

In deze meeslepende roman word je aan de hand van het intens beschreven leven van Florence Fein meegenomen door de geschiedenis van de twintigste eeuw. De verhoudingen - maar ook de overeenkomsten en de verschillen - tussen de VS en de USSR worden prachtig blootgelegd. Het individu wordt vermalen en is slachtoffer van zijn illusies.

Sana Krasikov - De terugkeer van Florence - €24,99

 

Evelien:

Evelien 1 

Het geheim van de Ravenhorst

Het geheim van de Ravenhorst is een heerlijke historische jeugdroman die zich afspeelt in het oude graafschap Gelre. Wanneer de jonge Aelwijn op kasteel Ravenhorst moet gaan werken, ontdekt hij daar een hoop geheimen..… ook over zijn eigen afkomst. Spannend, avontuurlijk en met een verborgen schat.

Christine Linneweever - Het geheim van de Ravenhorst - €12,50

 

Stefanie:

Stefanie1 (1) 

Ze zullen denken dat we engelen zijn

Bereid je voor op een begin waar geen ontkomen aan is: overweldigend, ijzingwekkend en beklemmend. Vanuit het niets zit je midden in een terroristische aanslag en vooral in het hoofd van hoofdpersoon Alfred. Hoe gaat hij verder na deze dramatische gebeurtenis. En wat is nu realiteit: de gepresenteerde feiten, of de individuele beleving. De observatie van de werkelijkheid blijkt vaak anders wanneer je ernaar terugkijkt. De essentie van het verhaal is de innerlijke psychologie, met thema’s als verlies, rouw, eenzaamheid en hoe de buitenwereld bepaalt hoe er over je wordt geoordeeld. En toch is het geen zwaar boek. Dit komt door de vaart, de humor, de sterke dialogen en vooral de ‘eenvoud’ van de pen van Natter. Hij beheerst de kunst van het weglaten als geen ander en laat veel vrij aan de lezer om zelf in te vullen, waardoor we allemaal ons eigen verhaal van hem krijgen. Sterk!

Bert Natter - Ze zullen denken dat we engelen zijn - €19,99

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris