Leestekentips

Tips van uw boekhandelaar

Annemei:

Annemei 1 

Drakendal

Dit eerste deel van Bovenwereld is een aanrader voor iedereen vanaf 10 jaar die wil genieten van een flinke dosis magie, avontuur en fantastische personages. Scarlet Thomas creëert in Drakendal een eigentijdse wereld - of eigenlijk werelden - die goed past bij kinderen van nu. Ik sloot Fee en haar vrienden direct in mijn hart en kan me niet voorstellen dat andere (jonge) fantasyliefhebbers dat ook niet doen. A

Scarlett Thomas - Bovenwereld 1 Drakendal - €14,99

 

José:

Jose  

Koh-i-Noor

Deze originele en levendig geschreven geschiedenis van de  Koh-i-noor diamant is een feest om te lezen. We volgen de beroemdste edelsteen ter wereld vanaf de tijd van de Mogol-keizers in India toen hij deel uitmaakte van de fabelachtig rijk versierde pauwentroon van Shah Janan die ook de Tai Mahal liet bouwen tot in de huidige tijd waarin hij tot de kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk behoort. Het is een geschiedenis vol oorlog en geweld waarin de glinsterende steen met pauwentroon en al eerst werd buitgemaakt door de Perzen, daarna als los juweel verdween naar Afghanistan om tenslotte toch weer in India op te duiken. Het verhaal over de laatste n Maharadja van Lahore die op zijn negende gedwongen afstand doet van de Koh-i-noor ten gunste van de Britse kolonisator is dieptriest maar prachtig. Kortom dit boek doet zijn onderwerp eer aan want is zelf ook een juweel!

William Dalrymple & Anita Anand - Koh-I-Noor - €19,99

 

 Karin:

Karin 1  Wiegelied

 

Wiegelied

Na Springvloed, De derde stem en Zwarte dageraad, is Wiegelied het vierde deel in de reeks van het succesvolle Scandinavische auteursduo. Op een nacht vindt de dakloze Muriel een huilend meisje midden in het centrum van Stockholm. Ze heet Folami en is een vluchtelingetje. Elders, in Småland, wordt een graf ontdekt met daarin het lichaam van een jongens wiens keel is doorgesneden. Het team van commissaris Mette Olsäter, met daarin de jonge rechercheur Olivia Rönning, gaat naar de plaats delict om de moord te onderzoeken. Mijn hoge verwachtingen werden ruimschoots waargemaakt: heerlijk genieten van de spannende verhaallijnen en goed uitgewerkte persoonlijke ontwikkelingen!

Cille & Rolf Borjlind - Wiegelied- €19,99

 

 

Claudia:

 

Schildpadden tot in het oneindige

Schildpadden tot in het oneindige bevat alle ingrediënten om een echt John Green-boek te zijn, maar het smaakt toch anders dan anders. Vooral naar meer. Het gaat over dierbare vriendschappen, bij voorspoed en tegenslag, bij gezondheid en in ziekte. Het is een herinnering dat je niet alleen bent en al ben je nog zo gek, je bent niet alleen gek. En al helemaal niet je gedachtes.

John Green - Schildpadden tot in het oneindige - €15,99

Tieka:

Een Na Laatste Pagina Portret Tieka Leesteken (1)  

Gestolen voorwerpen

Wat fijn dat we kunnen meelezen in het dagboek van de grote komische auteur David Sedaris. Hij pent zijn leven neer zonder angst voor zelfkritiek, maar de hoogtepunten waren voor mij de beschrijvingen van eigenaardig gedrag van onbekende mensen die hij in openbare ruimtes observeert. Heerlijke, absurde humor.

David Sedaris - Gestolen voorwerpen - €24,99

 

Wouter:

Wouter 1  

De sympathisant

Dan lees je een boek van een schrijver met een naam die je niet zo makkelijk uitspreekt – Viet Thanh Nguyen – dan lees je over een periode die je zelf hebt meegemaakt, de 60'er/70'er jaren en dan gaat het over de Vietnamoorlog, die eigenlijk een strijd was tussen het geloof in een communistische heilstaat en het geloof in de kapitalistische heilstaat en waar de bevolking van Vietnam lijdend voorwerp van was. En op afstand in Nederland, Europa of Amerika, kun je een mening hebben – voor of tegen doet er niet toe – maar met dit boek, dit intense verhaal over een man met twee zielen, leer je dat de mens altijd slachtoffer is. De mens die probeert te overleven met pragmatisme, uit lijfsbehoud of met idealen. Universele vragen als: wat doen zij die zich tegen de macht verzetten zodra ze zelf de macht hebben, komen aan bod. Vlotte stijl en scherpe filosofische beschouwingen, spanning en humor, en op het einde blijf je geruime tijd stil om na te denken. Lees dit boek! Wouter

Viet Thanh Nguyen - De sympathisant - €22,95

 

Evelien:

Evelien 1  

De nieuweling

Wanneer wees en smidsleerling Fletcher per ongeluk een demon oproept en moet vluchten uit zijn dorp begint een avontuur dat hem naar de Vocans Academie leidt. Hier worden leerlingsummoners opgeleid om hun magische gaven te kunnen inzetten tegen de vijandelijke Orks die de grenzen bedreigen. Tevens komt Fletcher hier in een politiek machtsspel terecht dat zijn toekomst zal bepalen. Wat een heerlijk nieuw YA geluid van Taran Matharu!!  De Summoner-serie is sympathiek, stoer en vol met mooie vriendschappen en vuil verraad. Oudere lezers van de Grijze Jager kunnen zonder problemen doorstromen naar deze serie, die middeleeuwse vechtpraktijken moeiteloos combineert met demonen, magie en orks.

Taran Matharu - De nieuweling - €18,99

 

Stefanie:

Stefanie1 (1) 

Wie het mooist valt

Overweldigende openingszin, ongelooflijk goed en mooi geschreven: iedere zin die Noviç schrijft is raak, mooi en ontroerend. Ze hanteert treffende sfeerbeschrijvingen, precies goed gedoseerd. De hoofdpersoon Ana wordt zo goed beschreven dat je volledig één met haar wordt. Je leert haar kennen, leeft met haar mee, huilt ook met haar mee zo af en toe. Zonder dat het sentimenteel wordt. Terwijl je leest ervaar je de dagelijkse impact van Joegoslavische oorlog op het leven van een tienjarig meisje en de bepalende rol ervan in de rest van haar leven. Actueel, urgent en vooral meer dan de moeite waard. PS: hoe mooi gekozen de vertaling van de oorspronkelijke titel ‘Girl at war’ is, ontdek je wanneer je het boek zelf leest. Doen!

Sara Novic - Wie het mooist valt - €19,99

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris