Leestekentips

Tips van uw boekhandelaar

Stefanie

 

Ottessa Moshfegh - Mijn jaar van rust en kalmte

De behoefte het leven op pauze te zetten. Even geen gedachten, vragen, onzekerheden meer. Voor velen herkenbaar denk ik. De 24-jarige hoofdpersoon besluit zichzelf een jaar in slaap te houden dmv een diversiteit aan slaappillen. Waarom heeft ze geen zin in het leven zoals ze dat nu leidt? Op het oog heeft ze alles mee: mooi, net afgestudeerd, rijk, succesvol. Maar ze is liefdeloos opgevoed en verloor haar ouders kort achter elkaar en het verleden biedt haar geen houvast voor de toekomst. Daarom hoopt ze via haar slaap haar ‘leven te resetten’ en een nieuw mens te worden. Mosfegh werkt dit op grandioze wijze uit: verfrissend, met zwarte humor en gedurfd schopt ze tegen materiele leegheid, de kunstwereld en de psychiatrie. En het einde… zelden een boek zo indrukwekkend afgerond zien worden.

 

Hollands Diep - €21,99

 

Tieka

 

Beck Dorey-Stein - Wanneer kun je beginnen?

Twintiger Beck gaat als stenograaf van Obama aan de slag en wordt vanaf haar eerste dag meegezogen in de wereld van het Witte Huis. Ze werkt hard, vliegt de wereld rond, slaapt weinig, sluit vriendschappen, praat met Obama en wordt verliefd op de verkeerde. Ik vond dit boek een mooie combinatie van een leven als personeelslid van Obama en een persoonlijk verhaal van een jonge vrouw die worstelt met zichzelf en de liefde.

Boekerij - €19,99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evelien

 

N.K. Jemisin - Het vijfde seizoen

Oh mijn god, wat een ongelooflijk goede fantasy! Zeer origineel en een terechte winnaar van drie Hugo Awards. Ik kan niet te veel zeggen over de inhoud zonder iets te verklappen en hoewel het in het begin even wennen is aan de ingewikkelde terminologie, garandeer ik je dat doorlezen heel erg de moeite waard is!

Luitingh Sijthoff - €24,99

 

Franka

 

Hayley Long - Een verre plek vlakbij

Dit is sowieso het beste YA boek dat ik dit jaar gelezen heb, en misschien wel ooit. Wat een prachtig boek over familie, verlies en rouwverwerking. Een droevig maar ook inspirerend verhaal, altijd met een randje humor. Vanaf de eerste bladzijde raak je gehecht aan de twee broers Griff en Dylan die met een groot verlies om moeten leren gaan nadat ze in een auto-ongeluk belanden met hun ouders. Het was een poos geleden dat een boek me aan het huilen maakte, maar dit boek met droge ogen lezen is haast onmogelijk.

Harper Collins - €15.-

 

Wouter

 

Frits van Oostrom - Nobel streven

Nobel streven is het boeiende verhaal over het leven van ridder en heer Jan van Brederode, een kenmerkend figuur in de Nederlandse geschiedenis van de Middeleeuwen. Een leven dat vele ups en downs heeft gekend. Prachtig dat dit kon worden teruggevonden in archieven. Het verhaal is mooi gedetailleerd, met humor verteld en geeft een mooie blik op de toen al pragmatische aanpak die vaak gekozen werd voor de oplossing van problemen, wel nadat er eerst oorlog gevoerd werd natuurlijk. Zo moet geschiedenis verteld worden!

Prometheus - €24,99

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris