Over ons

Het Leesteken is in vele opzichten een bijzondere boekhandel. Opgericht met en mede door vaste klanten die een financieel steentje bijdroegen door middel van crowdfunding. Toen Het Boekeneiland in 2012 failliet ging, bedacht bedrijfsleidster José Ferdinandus de crowdfundingsactie. Met succes. Met hulp van de financiële steun van de klanten en van een eigenaar, werd het plan ontvouwd voor een nieuwe boekwinkel in de Zuidersteeg. Wouter van Waardt, gepensioneerd accountant, ging het avontuur aan om de wissel naar boekhandelaar te maken en werd de trotse eigenaar van Het Leesteken. November 2012 opende de winkel haar deuren. Sindsdien hebben vele klanten de weg naar dit nieuwe culturele baken gevonden en zijn er al talrijke lezingen en activiteiten georganiseerd.  

Ons team

Annemei

Annemei 1

 

Het Leesteken voelt sinds 2013 voor Annemei iedere week weer als thuiskomen naast haar drukke studentenleven. Je vindt haar elke zaterdag in de winkel. Tegenwoordig iets minder vaak op andere dagen, omdat ze de rest van de week druk is met een lerarenopleiding Nederlands, het afronden van haar master Onderwijskunde en werk als huiswerkbegeleider en bijlesdocent in Amsterdam. Bij Het Leesteken voelde Annemei zich vanaf dag één thuis: wat is er heerlijker dan de hele dag omringd te zijn door boeken en er met klanten over te praten? In de winkel kan Annemei haar liefde voor boeken kwijt en deze liefde is in de jaren in de winkel alleen maar gegroeid. Daarom staat ze nu ook voor de klas haar boekenliefde te verkopen. Niet zo verrassend dat zij in de winkel de drijvende kracht is achter de leesclubs en andere evenementen die we voor Young Adults organiseren. Annemei leest zich dan ook een slag in rondte op het gebied van Young Adult, maar leest ook zeker graag (historische) romans, kinderboeken en soms een thriller of non-fictie.

 

Evelien

Evelien 1

 

Wat bij het Boekeneiland begon als een zaterdagbaantje is inmiddels uitgegroeid tot een heuse baan bij Het Leesteken. Lezen is altijd de favoriete bezigheid geweest van Evelien, want wat is er nu lekkerder dan met een boek en een goed glas op de bank wegkruipen. Inmiddels is er ook een master Kunstgeschiedenis bijgekomen en helpt ze af en toe bij Kunstconsult in Amstelveen. Maar op dinsdag, donderdag en vrijdag is Evelien bij ons in de boekhandel te vinden waar ze klanten kan adviseren over alles, maar vooral Young Adult, romans, thrillers en uiteraard kunstboeken.

 

 

José

Jose

 

Poes Pinkie, een Gouden Boekje dat nog steeds op de markt is, was haar eerste eigen boek. Het lezen is José met de paplepel ingegoten. Een leven zonder boeken is voor haar dan ook onvoorstelbaar. Lezen is net zo belangrijk als eten en drinken. In de winkel voelt zij zich daarom als een vis in het water. Ze kwam in het boekenvak terecht door haar studie Nederlandse taal en letterkunde. Jarenlang combineerde ze het werk in de boekhandel met een baan als docent. Maar toen het kwam tot een keuze tussen de twee loopbanen koos zij met liefde voor de boekhandel, want ze vindt niets zo leuk en bevredigend als om haar enthousiasme voor mooie boeken te delen met klanten. De laatste jaren is daar ook het organiseren van allerlei boekgerelateerde activiteiten bij gekomen. Ook dat is een aspect van het werk dat ze met veel gedrevenheid doet. Dat haar bevlogenheid wordt gewaardeerd uitte zich in 2013 met een plaats op de shortlist voor de verkiezing van Boekverkoper van het Jaar.

Franka

 

Sinds 2016 werkt Franka bij het Leesteken. Eerst studeerde ze antropologie in Amsterdam, en nu rondt ze alweer haar researchmaster antropologie af in Utrecht. In 2017 deed ze een half jaar veldwerk in Bosnië en Kroatië, maar nu is ze gelukkig weer terug in de boekhandel. Het mooiste aan werken in de boekhandel is dat je alle boeken kan en mag lezen, maar als er dan toch een keuze gemaakt moet worden leest ze het liefst historische romans. Soms over Nederland maar ook vaak over andere landen, want een interesse voor de onbekende ander zit natuurlijk zowel in de antropologe als in de lezer. Maar ook thrillers, non-fictie en young-adult boeken zijn in haar boekenkast terug te vinden. Franka is te vinden in de winkel op de maandagmiddag en soms als invalster op de andere dagen.

 
Karin

Karin 1

 

Karin begon in 1976 als vakantiekracht bij boekhandel Scheltema in Amsterdam en bleef daar in verschillende functies werkzaam tot het naderende faillissement van Polare in 2013. Ze is een allround boekverkoper, verkocht veel non-fictie, maar ook literatuur en kinderboeken. Nu werkt ze op de zaterdagen met veel plezier bij Het Leesteken en door de week als praktijkassistent in een verloskundigenpraktijk! In haar -helaas schaarse- vrije tijd leest ze graag romans, scandinavische thrillers en kinderboeken!

 

Stefanie

Stefanie 1

 

Sinds 1 juli 2015 werkt Stefanie bij Het Leesteken, waar ze zich als een vis in het water voelt! Na haar studies Psychologie en Communicatiewetenschap had ze eerst een carrière in de communicatie- en reclamebranche, maar gedreven door haar passie voor boeken en mensen leverde ze spontaan bij Het Leesteken een open sollicitatie af. Stefanie houdt van boeken waar ontwikkeling van de personages plaatsvindt en die haar verrassen dan wel aan het denken zetten. Ze houdt interessante debutanten in de gaten en richt zich naast fictie en non-fictie op kinder-en jeugdboeken. Naast het werken bij Het Leesteken, is ze ook namens het CPNB jurylid voor de Dioraphte Literatour Prijs (de prijs voor beste boek van het jaar voor de leeftijdscategorie 15-18 jaar), jurylid voor de Hebban Debuutprijs, lid van het Hebban Boekverkoperspanel en interviewt ze auteurs voor Hebban.nl (een redactionele boekensite en lezerscommunity).

 

Tieka

Pagina 19 Portret Tieka

 

Als kind leende ze elke week het maximale aantal boeken bij de bibliotheekbus, niet zo gek dat een loopbaan in de boeken volgde. Na haar studies Boekhandel & Uitgeverij en Nederlandse Taal & Letterkunde ging ze onder andere aan de slag bij Het Boekeneiland en als redactie-assistent bij een kinderboekenuitgeverij. Nu verdeelt ze haar tijd tussen haar werk bij Het Leesteken, lezen, basgitaar spelen en de zorg voor haar dochter Hannah. In Het Leesteken adviseert ze graag klanten over kinderboeken en young-adults en verzorgt ze de communicatie (nieuwsbrief, site, etc.). Elke dag tussen de boeken mogen werken vindt ze een feest!

 

Wouter

Wouter 1

 

Wouter heeft de handschoen opgenomen om er voor te zorgen dat er een kwaliteitsboekhandel in Purmerend kon blijven bestaan. Sindsdien is zijn leven veranderd van gepensioneerd accountant tot ondernemer in het boekenvak. Zijn missie is om deze boekhandel een blijvende plaats in het culturele landschap van de stad Purmerend te geven, waarbij samenwerking met de andere culturele instellingen hoog op de agenda staat. Het Leesteken, de boekhandel waar iets gebeurt! 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris