Over ons

Het Leesteken verrast en inspireert. Wij zijn de plek waar iedereen terecht kan voor boekinspiratie, persoonlijk advies, lezingen, evenementen en een heerlijk kopje verse filterkoffie. Bijzonder is ook het feit dat de winkel in 2012 is opgericht via crowdfunding. Inmiddels is Het Leesteken een bekend en gewaardeerd cultureel baken in Purmerend met nauwe banden met meerdere culturele partners, zoals Theater de Purmaryn, Bibliotheek Waterland en scholen. Menig schrijver heeft Het Leesteken al bezocht en uiteraard blijven we ook in de toekomst mooie lezingen en activiteiten organiseren.

 

 

 

Ons team

Stefanie

 

Stefanie is bedrijfsleider van Het Leesteken en voelt zich bij Het Leesteken als een vis in het water! Na haar studies Psychologie en Communicatiewetenschap had ze eerst een carrière in de communicatie- en reclamebranche, maar gedreven door haar passie voor boeken en mensen leverde ze spontaan bij Het Leesteken een open sollicitatie af. Stefanie houdt van boeken waar ontwikkeling van de personages plaatsvindt en die haar verrassen dan wel aan het denken zetten. Ze houdt interessante debutanten in de gaten en richt zich naast fictie en non-fictie op kinder-en jeugdboeken. Naast het werken bij Het Leesteken is Stefanie lid van zowel het Boekverkoperspanel van Hebban.nl als van het Boekenpanel van Boekenbijlage.nl en schrijft ze momenteel een boek dat gaat verschijnen bij uitgeverij Querido.

 

 

Evelien

Evelien 1

 

Wat bij het Boekeneiland begon als een zaterdagbaantje is inmiddels uitgegroeid tot een heuse baan bij Het Leesteken. Lezen is altijd de favoriete bezigheid geweest van Evelien, want wat is er nu lekkerder dan met een boek en een goed glas op de bank wegkruipen. Inmiddels is er ook een master Kunstgeschiedenis bijgekomen en helpt ze af en toe bij Kunstconsult in Amstelveen. Maar op dinsdag, donderdag en vrijdag is Evelien bij ons in de boekhandel te vinden waar ze klanten kan adviseren over alles, maar vooral Young Adult, romans, thrillers en uiteraard kunstboeken.

 

 

Karin

Karin 1

 

Karin begon in 1976 als vakantiekracht bij boekhandel Scheltema in Amsterdam en bleef daar in verschillende functies werkzaam tot het naderende faillissement van Polare in 2013. Ze is een allround boekverkoper, verkocht veel non-fictie, maar ook literatuur en kinderboeken. Nu werkt ze op de zaterdagen met veel plezier bij Het Leesteken en door de week als praktijkassistent in een verloskundigenpraktijk! In haar -helaas schaarse- vrije tijd leest ze graag romans, scandinavische thrillers en kinderboeken!

 


 

 Tieka

Pagina 19 Portret Tieka

 

Als kind leende ze elke week het maximale aantal boeken bij de bibliotheekbus, niet zo gek dat een loopbaan in de boeken volgde. Na haar studies Boekhandel & Uitgeverij en Nederlandse Taal & Letterkunde ging ze onder andere aan de slag bij Het Boekeneiland en als redactie-assistent bij een kinderboekenuitgeverij. Nu verdeelt ze haar tijd tussen haar werk bij Het Leesteken, lezen, basgitaar spelen en de zorg voor haar dochter Hannah. In Het Leesteken adviseert ze graag klanten over literatuur, non-fictie en young-adults en verzorgt ze de communicatie (nieuwsbrief, site, etc.). Elke dag tussen de boeken mogen werken vindt ze een feest!

 

 


Franka

 

Sinds 2016 werkt Franka bij het Leesteken. Eerst studeerde ze antropologie in Amsterdam, en nu rondt ze alweer haar researchmaster antropologie af in Utrecht. In 2017 deed ze een half jaar veldwerk in Bosnië en Kroatië, maar nu is ze gelukkig weer terug in de boekhandel. Het mooiste aan werken in de boekhandel is dat je alle boeken kan en mag lezen, maar als er dan toch een keuze gemaakt moet worden leest ze het liefst historische romans. Soms over Nederland maar ook vaak over andere landen, want een interesse voor de onbekende ander zit natuurlijk zowel in de antropologe als in de lezer. Maar ook thrillers, non-fictie en young-adult boeken zijn in haar boekenkast terug te vinden. Franka is te vinden in de winkel op de maandagmiddag en soms als invalster op de andere dagen.

 

Wouter

Wouter 1

 

Wouter heeft de handschoen opgenomen om er voor te zorgen dat er een kwaliteitsboekhandel in Purmerend kon blijven bestaan. Sindsdien is zijn leven veranderd van gepensioneerd accountant tot ondernemer in het boekenvak. Zijn missie is om deze boekhandel een blijvende plaats in het culturele landschap van de stad Purmerend te geven, waarbij samenwerking met de andere culturele instellingen hoog op de agenda staat. Het Leesteken, de boekhandel waar iets gebeurt! 

 

 

 

 

 

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris