Koop lokaal, ook online!

De zelfstandige boekhandels kunnen uw support goed gebruiken. Wanneer u uw boeken bestelt via Libris.nl, dan gaat de volledige opbrengst naar de Libris of Blz.-boekhandel van uw keuze. 

Winnaar Libris Literatuurprijs Sander Kollaard signeert zaterdag

 

Schrijver Sander Kollaard, winnaar van de Libris Literatuurprijs, signeert zaterdag 11 juli tussen 13 en 14 uur 'Uit het leven van een hond' - een van de bestverkochte literaire boeken van de afgelopen twee weken. U bent van harte welkom in onze winkel, de toegang is gratis.

Kollaard won de prijs eind juni, en 'versloeg' favorieten als de ook genomineerde Manon Uphoff, Marijke Schermer en Oek de Jong. In de krant van 26 juni begon NRC-recensent Thomas de Veen zijn interview met de winnaar zo: ,,(...) Sander Kollaard ziet verhalen in het alledaagse. Hij deinst terug voor statements en moralisme: „Ik word gauw kriegel van grote woorden.” 

Fragment van het verdict van de jury van de Libris Literatuurprijs: 

,,Laten we bij deze schrijver eerst even aandacht schenken aan een lezer: ene Henk, het hoofdpersonage uit deze roman.

Voor zijn boekenkast staand vernemen we dat hij zijn boeken koestert als persoonlijke vrienden. Maar door zijn leeslust verliest hij ook iets van zijn Henkerigheid, verandert hij. Wie is deze Henk? We betrappen hem, een alleenstaande vijftiger met overgewicht, tijdens een dutje. In de kamer ligt een hond te slapen. Er is geen reden om Henk wakker te maken, want we kunnen ons moeilijk voorstellen dat met zo’n (anti)held een verhaal op gang kan komen dat lezenswaardig, laat staan Libris Prijswaardig is. Maar Sander Kollaard maakt Henk toch wakker. We vernemen het één en ander: Henk is verpleegkundige, wordt een beetje verliefd, moet naar een familiefeestje en last but not least zijn hond is ziek. Kollaard interpreteert Henk, maar interpreteert ook diens interpretaties en becommentarieert die, zonder al te filosofisch te worden. Want hoewel Henk graag Nietzsche leest, begrijpt hij weinig van filosofie. We zijn maar ‘biologisch geanimeerd spul’, bedenkt hij, zonder doel of heilsplan. Kan het gewoner? Maar tijdens het lezen gebeurt er toch iets bijzonders, dankzij de stijl van Kollaard. Een stijl die de lezer dwingt en verleidt om stil te staan bij vele rake zinnen en observaties. De woorden brengen Henk tot leven en tonen iets dat men in het leven soms over het hoofd ziet. Een verzoening met het feit dat de mens maar spul is, hoewel bij vlagen ook poëtisch spul. Een dag uit het leven van een hond - en zijn baasje - bevat geen wereldschokkende gebeurtenissen, maar Kollaard laat in de vierentwintig uur met die doodgewone Henk zien waar het in een mensenleven om gaat. Deze uiterst fijnzinnige roman geeft de lezer schokken van herkenning, een dosis levenslust, lessen in levenskunst en en passant veel leesplezier.''  

 
 
Openingstijden:
maandag 13:00 tot 18:00 uur
dinsdag t/m vrijdag 9:30 tot 18:00 uur
zaterdag 9:30 tot 17:00 uur
Telefoon: 0573-251679
Houd u deze website, Facebook en Instagram in de gaten voor medelingen en abonneer u hier op onze nieuwsbrief met leestips en achtergronden. Lees hier (nieuws-)artikelen over en nieuwsbrieven van ons.

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Zomer | Ali Smith | 9789044644999 € 21,99
Beest | Ane Riel | 9789044644326 € 24,99

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 7 augustus t/m 13 augustus

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 21.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris