Paperback

€ 17,90

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel
{{promotion.PromotionName}}

Andries Knevel twitterde in november 2010:
‘Het is zover: Ik roep de roman: “Het meisje dat verdween” van Els Florijn uit tot de beste roman van 2010 (Uitgeverij Boekencentrum).’


Omschrijving:
Ditte Stein wordt geboren op de dag dat Nederland capituleert. Als het gezin Stein in 1943 bericht krijgt dat ze zich in kamp Vught moeten melden, besluiten ze onder te duiken – zonder Ditte.

Ditte wordt meegenomen door de huishoudster, in de hoop dat de SD het kleine meisje met rust zal laten. Hun aangenomen dochter Lotte gaat wel mee.
Jaren later komt Lotte terug in het dorp waar ze opgroeide. Lotte beleeft het verleden opnieuw: de gelukkige jaren voor de oorlog, het onderduiken, maar bovenal het drama: Ditte die werd meegenomen.
Een klein meisje van drie jaar, alleen naar de Schouwburg in Den Haag gebracht, met het eerstvolgende transport meegegaan naar Auschwitz en daar bij aankomst vergast. Een gebeurtenis die diepe, niet uit te wissen sporen heeft nagelaten in hun leven, niet alleen van verdriet, maar ook van schuld, onbegrip, haat en verwijdering.

* Aangrijpende roman over onvoorstelbaar kinderleed
* Gebaseerd op een waargebeurd verhaal
* Met foto’s en originele documenten

Els Florijn
Els Florijn geeft les op een basisschool. Ze heeft veel ervaring met (vertellen voor) kinderen. In 2002 won ze de verhalenwedstrijd van het Reformatorisch Dagblad. Ze debuteerde in 2003 met haar veelbelovende roman Laatste nacht. In 2005 verscheen van haar hand Schaduw van de wolf. Help, een spin in de klas! is haar eerste kinderboek.
ISBN
9789023993575
Vorm
Paperback
Uitgever
Boekencentrum B.V.
Druk
1e
Verschenen
03-09-2010
Taal
Nederlands
Pagina's
256 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr3 : libris