Texel Boeken

Atlas van de oorlog op Texel

Paul      €32,50
  Paul Dijkstra
 

Herfsttij en ondergang van de Atlantikwall

Deze atlas laat meer zien dan alleen bunkers. Paul Dijkstra schreef eerder Duitse bunkers op Texel, waarin vooral aandacht is voor de bunkerbouw op het eiland. In dit boek wordt Texel bekeken door de lens van Duitse soldaten die er waren gelegerd. Verder is er veel aandacht voor 'wat ooit was ' in deze periode.

Een belangrijk thema is de vergankelijkheid. Na de Tweede Wereldoorlog werden de Duitse bunkers opgemeten door het Bureau Registratie Verdedigingswerken en vrijgegeven voor de sloop. Niet alles werd gesloopt. Sommige bunkers kregen een nieuwe functie, totdat die ook verdween. In zeventiger jaren ontstond een hernieuwde interesse in de betonklossen en dat is de rode draad in dit boekwerk met meer dan vijfhonderd niet eerder gepubliceerde kaarten, foto's en plattegronden. Uniek!

Gebonden luxe uitgave, formaat 31 x 22 cm 320 blz.
Isbn 97890 82334715

 

» Bestellen

Koken op Texel

Koken      €15,95
   
 

 

 

Bekende en minder bekende Tesselaars presenteren in dit kook- en kijkboek maar liefst 56 gerechten. Met als basis zoveel mogelik producten van het eiland en uit de omringende zee. Heerlijk Texels lamsvlees, kraakverse vis, oesterss, kokkels en garnalen, verukkelijke asperges, lokale bieren en likeuren...
Maar Koken op Texel is meer dan alleen een fijn kookboek. Dankzij de sfeervolle foto's en leuke Texelweetjes leer je ook het eiland en zijn bewoners beter kennen.

Kortom: met dit boek haal je een heerlike stukje Texel in huis!

Uitgave Orange House/ Zilte Zaken, paperback 126 blz.

 

» Bestellen

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris