Recepten

Recept: Gevulde eitjes met garnaaltjes en harissa

’Dit voorgerecht is gebaseerd op een van mijn all time favorites: oeufs durs mayonnaise. De harissamayo geeft het extra power, de garnaaltjes maken het feestelijk. Eet ze bij voorkeur als de eitjes nog een beetje lauw zijn’’.

Ingredienten:
10 kleine eieren, zachtgekookt (hardgekookt mag ook, dat is makkelijker te pellen, maar zacht is het lekkerst),
100 g mayonaise,
1½ el verse harissa (wilt u dit zelf maken)
½ citroen, rasp,
200 g grijze garnalen,
enkele takjes verse dille, in plukjes,
3 el bieslook, fijngesneden,
fleur de sel
versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Pel de eitjes voorzichtig en snijd ze doormidden. Kruid ze met een beetje fleur de sel en versgemalen zwarte peper. Mix met de staafmixer of draai in de blender de mayonaise met de harissa en citroenrasp. Leg de garnaaltjes op de gehalveerde eitjes met daarop een lepeltje harissamayonaise. Werk af met plukjes dille en het gesneden bieslook.

Poepsimpel maar super lekker.

 

Waarom Libris
Boekbestellingen worden t/m 26 december 2018 GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris