2015

mei

Literair concert

dinsdag 26 mei 2015
Bach in Bach uit: Een literair concert van Sanne Terlouw & het Orion Ensemble Leonard Leutscher – piano Carla Schrijner – cello Pauline Terlouw – viool Sanne Terlouw - verteller Anna Magdalena Bach was in haar tijd één van de eerste vrouwen met een professionele zangcarrière. Ze was 29 jaar samen met haar man Johann Sebastian, waarin ze hem met haar muzikale hulp en invloed onmiskenbaar heeft geïnspireerd, gesteund en gestimuleerd. Na zijn dood leeft zij verder, zorgend voor zijn muzikale erfenis, die de wereld steeds opnieuw in vervoering zal brengen. In dit literaire concert krijgt de luisteraar een kijkje in het leven van Bach en zijn Anna Magdalena Bachin. Hun wel en wee wordt omringd door Bach’s muziek. Vrolijke uitgelatenheid, diepe droefheid, hoop en wanhoop: in zijn tonen is alles te horen. Sanne vertelt, het Orion Ensemble musiceert, tekst en muziek zijn volledig met elkaar verweven en vormen een eenheid.
Meer informatie

oktober

Lezing Wim Daniëls

donderdag 8 oktober 2015
Wim Daniëls vertelt over ‘Blits!, de taal van de jaren zestig’ op donderdag 8 oktober, in Groepsrestaurant A&A, Veenderweg 3 in Bennekom. Aanvang: 20.00 uur. Toegangskaarten (€ 7,50) zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Novita.
Meer informatie

november

Literaire lezing Joke Hermsen

donderdag 12 november 2015
Boekhandel Novita organiseert samen met de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB een literaire lezing van Joke Hermsen over KAIROS, een nieuwe bevlogenheid.
Meer informatie

2016

september

Lezing Sinan Can: De Arabische Storm, 5 jaar na de lente

donderdag 22 september 2016
Op uitnodiging van de Volksuniversiteit Wageningen en Boekhandel Novita in Bennekom, geeft Sinan Can, journalist, documentairemaker en auteur van het boek “De Arabische Storm" op 22 september een lezing in Bennekom.
Meer informatie

oktober

Signeersessie Ruud Schaafsma

zaterdag 22 oktober 2016
Ruud Schaafsma signeert zijn nieuwe boek "Verder Struinen op IJsland" op zaterdag 22 oktober in Boekhandel Novita in Bennekom tussen 14.00 en 15.00 uur.
Meer informatie

november

Boekpresentatie "Rooie Rakkers" van Aart Hoemoet

dinsdag 1 november 2016
Op dinsdagavond 1 november presenteert Aart Homoet zijn boek "Rooie Rakkers tussen zwarte kousen" in Boekhandel Novita. Gastsprekers zijn Wout Schotsman en Jan Hoogteijling. Aanvang 20.00 uur. Vrije toegang. U wordt geadviseerd uw komst vooraf aan te melden in verband met het aantal beschikbare plaatsen. U kunt dat doen via email info@boekhandelnovita.nl of telefonisch op 0318-414326.
Meer informatie

Lezing Rop Zoutberg

woensdag 2 november 2016
DE RACE NAAR HET NOORDEN - Europa en de vluchtelingen. Een Amnesty-avond met NOS-correspondent Rop Zoutberg. De werkgroep Bennekom van Amnesty International organiseert op woensdag 2 november een avond over de vluchtelingenkwestie in Europa met medewerking van Rop Zoutberg, NOS-correspondent en samensteller van het boek ‘ De race naar het noorden. Europa en de vluchtelingen.’
Meer informatie

2017

maart

Lezing Miriam Guensberg: Het Geheim van Audrey H.

maandag 27 maart 2017

Op maandag 27 maart geeft Miriam Guensberg op uitnodiging van Boekhandel Novita, een lezing met historisch beeldmateriaal over haar nieduwe roman “Het geheim van Audrey H.”

Locatie: Groepsrestaurant A&A, Veenderweg 3 in Bennekom, aanvang 20.00 uur. Toegangsprijs €7,50, inclusief een kopje koffie of thee. Toegangskaarten te koop bij Boekhandel Novita. Reserveren kan op info@boekhandelnovita.nl.

Meer informatie