Kobo ereader

Libris werkt vanaf 22 september 2014 samen met de bekende Duitse leverancier tolino. De voordelen op een rijtje:

  • Met de aanschaf van ebooks via onze nieuwe ebook-partner ondersteunt u uw lokale Libris-boekhandel. Met Kobo ebooks doet u dit dus niet meer.
  • De Boekenbon-cadeaukaart is ook te verzilveren op ebooks
  • U kunt gewoon betalen met iDeal
  • U heeft weer een winkelmandje voor ebooks waardoor u ook meerdere ebooks in één keer kunt aanschaffen
  • De ebooks hebben een watermerk (Bij Kobo ging het om Adobe DRM, wanneer u geen Kobo ereader gebruikt).
  • Watermerk is klantvriendelijker en minder gesloten waardoor het gemakkelijker is zelf vrij over uw ebooks te beschikken, u kunt lezen op welk apparaat u maar wilt (ook uw Kobo ereader) zonder speciale apps, ook op Apple apparatuur kunt u de eBooks nu eenvoudig in iBooks inladen
  • Wij kunnen u meer aantrekkelijke prijsacties bieden
  • Eén account. U blijft binnen de Libris-omgeving waardoor u geen extra account meer nodig heeft en u blijft dus klant van de Libris-boekhandel
  • Eén, Nederlandstalig aanspreekpunt voor de tolino helpdesk: ebook@libris.nl
  • Libris is vanaf 24 september aangesloten bij LeesID, u heeft dan altijd en overal toegang tot uw ebooks

 

Heeft u vragen over de werking van uw Kobo ereader dan verwijzen wij u graag door naar de helpdesk van Kobo

Heeft u een vraag over de garantie of een kapotte Kobo ereader, dan kunt u contact opnemen met onze ebook- en ereader-helpdesk door een mail te sturen naar: ebook@libris.nl

 

Ik heb een Kobo, kan ik na 22 september 2014 gekochte ebooks bij Libris nu ook lezen?

Natuurlijk, u dient het EPUB bestand wat u bij ons heeft aangeschaft te plaatsen direct op uw Kobo ereader, dit kan eenvoudig via de Windows Verkenner/Apple Finder.
U hoeft het bij ons gedownloade bestand slechts over te plaatsen naar uw ereader/App op smartphone of tablet, om direct te beginnen met lezen.
Wij verkopen ook nog enkele ebooks die door de uitgeverij zijn beveiligd met Adobe DRM, als dat bij uw aankoop het geval is, kunt u hierboven kijken voor de tips van het downloaden via Adobe Digital Editions.

Kan ik mijn bestaande ebooks op een Kobo ereader lezen?

Ja, de Kobo ereader ondersteunt EPUB-formaat met Adobe- of watermerk-DRM, dus zolang een ebook een van deze formaten heeft kan het zonder probleem op een Kobo ereader gelezen worden.

Een .ePub bestand kunt u direct via de Windows Verkenner op de Kobo plaatsen, let op dat u geen eigen mappenstructuur aanmaakt op de Kobo, het bestand dient direct in de hoofdmap van de Kobo te worden geplaatst. Na veilig afkoppelen verschijnt de melding 'inhoud verwerken' op de ereader, let op of de % meter 100% bereikt, u kunt dan beginnen met lezen.

Heeft u ebooks in Adobe Digital Editions staan? Dan kunt u deze direct op de Kobo plaatsen door de Kobo te koppelen met Adobe Digital Editions actief, er zal worden gevraagd om autorisatie, u gaat akkoord, en kunt ebooks verschuiven naar de Kobo boekenplank zoals u gewend was van uw eerdere ereader(s).

Heeft u vragen over uw Kobo ereader dan verwijzen wij u graag door naar de helpdesk van Kobo

Ik heb ooit een Kobo gekocht bij (een) Libris (boekhandel), hoe zit dat met de garantie?

Natuurlijk heeft u met een aankoopbewijs gewoon recht op 2 jaar garantie op uw Kobo ereader, u kunt met al uw vragen bij ons terecht, kijk naar onze lijst met meest gestelde vragen of neem contact op met ebook@libris.nl

Dit betreft alle Kobo ereaders die voor 22 september 2014 zijn aangeschaft bij Libris.nl of in de Libris-boekhandel. Heeft u na 22 september 2014 een Kobo ereader aangeschaft dan verwijzen wij u graag door met de helpdesk van Kobo. Bereikbaar door een mail te sturen aan help.nl@kobobooks.com

Waar is mijn Kobo ebook?

Ebooks die worden gekocht via Kobo, zijn altijd beschikbaar via uw Kobo bibliotheek.

Met de aanschaf van ebooks via onze nieuwe ebook-partner tolino ondersteunt u uw lokale Libris-boekhandel. Met Kobo ebooks doet u dit dus NIET MEER.

Wanneer u een Kobo ereader gebruikt, hoeft u alleen te synchroniseren om uw aankopen te gaan lezen. Synchroniseren kan via de 'Sync' knop op uw Kobo Home-scherm.
Indien u geen WiFi gebruikt thuis, kunt u synchroniseren door uw Kobo Desktop programma te starten vanaf het bureaublad van uw computer. U sluit de Kobo aan en kiest voor 'Verbinden'. Synchronisatie zou nu automatisch moeten plaatsvinden, u kunt dit controleren via de 'ereader' tab in het Kobo Desktop programma op de computer. Vergeet u niet 'ontkoppelen' te klikken voor u de ereader afkoppelt van de computer.

Twijfelt u of de aankoop geslaagd is, controleer uw e-mail, Kobo stuurt altijd direct een aankoopbevestiging.
Surf naar de Kobo website: www.kobobooks.nl en klik rechtsboven na aanmelden op 'mijn bibliotheek', hier staat een overzicht van al uw Kobo ebooks.

Hoe verwijder ik ebooks van een Kobo ereader?

Sinds de meest recente updates voor de Aura HD en Glo ereaders, is een groot deel van het menu vernieuwd. In de bibliotheek zit geen ‘3 streepjes’-knop meer naast elk ebook, waar de opties door tevoorschijn werden getoverd in het verleden. In plaats daarvan is de tactiek nu Touch & Hold geworden, dat betekent: langer vasthouden voor de opties.
U opent een ebook nog steeds door het aan te tikken. Door een titel langer vast te houden, kunt u deze archiveren/verwijderen etc. Wij hopen dat u zo de bibliotheek weer schoon kunt houden, ook in de drukke zomermaanden.

Ook is de bladerfunctie in de bibliotheek veranderd. Vanaf nu veegt u over het scherm, dit kan in alle richtingen, om door de bibliotheek te bladeren. Ook kunt u door op pagina 1 van x (rechtsbovenin) te klikken, direct een pagina verderop invullen daar meteen heen te gaan. Wij hopen dat u zo weer prettig en vlot door de bibliotheek heen kunt om uw collectie te bekijken.

Hoe blader ik op mijn Kobo Glo / Aura HD door de bibliotheek?

Sinds de meest recente updates voor de Aura HD en Glo ereaders, is het menu weer een beetje aangepast.
In de bibliotheek zit geen '3 streepjes'-knop meer naast elk ebook, waar de opties door tevoorschijn werden getoverd in het verleden.

Ook is de bladerfunctie in de bibliotheek veranderd. Vanaf nu veegt u over het scherm, dit kan in alle richtingen, om door de bibliotheek te bladeren. Ook kunt u door op pagina 1 van x (rechtsbovenin) te klikken, direct een pagina verderop invullen daar meteen heen te gaan. Wij hopen dat u zo weer prettig en vlot door de bibliotheek heen kunt om uw collectie te bekijken.

Zoekt u een handleiding van een Kobo ereader of tablet?

Hier vindt u alle handleidingen van Kobo.

Mijn Kobo reageert niet meer

Vaak gaat het bijvoorbeeld om een lege accu, sluit dus eerst een oplader voor het stopcontact aan, dit mag ook de oplader van een smartphone zijn, als de aansluiting maar Micro USB is.
U hoeft geen knoppen in te drukken.

Probeer dan eventueel 'de paperclip' (dit is gewoon een herstart van uw apparaat): U zou een klik moeten voelen als u met een paperclip in het gaatje drukt, het apparaat zou meteen opnieuw moeten opstarten, voor de verschillende locaties:
Kobo Touch: aan de achterkant, middenin de onderste helft van het apparaat, zit het gaatje.

Kobo Glo/Aura/Aura HD: aan de onderkant, naast de USB poort zit het gaatje.
Kobo Mini: verwijder de 'snapback' door aan de rechterbovenhoek de achterkant los te halen, links in de onderste helft van het apparaat zit het gaatje.

Reageert het apparaat niet, maar het lampje wel? Dan kan een fabrieksinstellingen-reset uitkomst bieden:

Kobo Touch: Met de 'Home'-knop onder het scherm ingedrukt, oplader verbinden, er zou een rood lampje moeten gaan branden, en dan een wit lampje moeten gaan flikkeren.
Er wordt een fabrieksinstellingen-reset gedaan, (u ziet 'restoring' en een zandloper in beeld), na een aantal minuten kan het apparaat met de computer worden verbonden.
Geen rood lampje? Probeer dan met oplader aangesloten, en de 'Home'-knop ingedrukt, een paperclip in het gaatje aan de achterkant te duwen, tot u een klik voelt, het apparaat zou moeten resetten.

(U ziet 'restoring' en een zandloper in beeld). Als het Read On-logo verschijnt is de reset geslaagd, en kunt u de ereader opstarten om opnieuw te koppelen aan uw Kobo account.

Kobo Glo/Aura/Aura HD: Met de Licht-knop ingedrukt,
oplader verbinden, er zou een rood lampje moeten gaan branden, en dan een wit lampje moeten gaan flikkeren.
Er wordt een fabrieksinstellingen-reset gedaan, na een aantal minuten kan het apparaat met de computer worden verbonden.

Geen rood lampje? Probeer dan met oplader aangesloten, en de 'Licht'-knop ingedrukt, een paperclip in het gaatje aan de achterkant te duwen, tot u een klik voelt, het apparaat zou moeten resetten
(U ziet 'restoring' en een zandloper in beeld). Als het Read On-logo verschijnt is de reset geslaagd, en kunt u de ereader opstarten om opnieuw te koppelen aan uw Kobo account.

Inloggegevens van Kobo werken niet bij Libris

Bent u pas met een Kobo ereader begonnen met ereading, (of heeft u na januari 2012 voor het eerst via Libris een ebook gekocht) dan heeft u misschien slechts een account bij onze vorige partner, Kobo.

Ook als u via ons deze nieuwsbrief ontvangt, hoeft u geen Libris account te hebben. (Aanmelding op de nieuwsbrief staat los van een account).
Blijkt uw e-mailadres dus onbekend als u wilt inloggen op Libris.nl, dan kunt u direct een eigen account aanmaken. Dit staat los van uw Kobo account.

Bij ons download u bijna altijd direct een EPUB bestand met watermerk, dit soort bestanden zijn vrij te verplaatsen naar al uw apparaten!

Bovendien kunt u bij Libris direct een koppeling maken met LeesID en zo al uw aankopen centraliseren, binnen enkele maanden zou Kobo hier ook mee moeten gaan samenwerken, zo krijgt u een mooie overzichtelijke plek met al uw aankopen.