Tolino ereader

Libris werkt sinds september 2014 samen met de bekende Duitse leverancier tolino. De voordelen op een rijtje:

 • Met de aanschaf van ebooks via onze nieuwe ebook-partner ondersteunt u uw lokale Libris-boekhandel.
 • De tolino shine is testwinnaar Duitse consumentenbond en de tolino vision 2 heeft het Duitse consumentenbond predicaat 'Zeer goed'. Meer informatie over de tolino ereaders.
 • De Boekenbon-cadeaukaart is ook te verzilveren op ebooks
 • U kunt gewoon betalen met iDeal
 • U heeft weer een winkelmandje voor ebooks waardoor u ook meerdere ebooks in één keer kunt aanschaffen
 • De ebooks hebben een watermerk (Bij Kobo ging het om Adobe DRM, wanneer u geen Kobo ereader gebruikt).
 • Watermerk is klantvriendelijker en minder gesloten waardoor het gemakkelijker is zelf vrij over uw ebooks te beschikken, u kunt lezen op welk apparaat u maar wilt (ook uw Kobo ereader) zonder speciale apps, ook op Apple apparatuur kunt u de ebooks nu eenvoudig in iBooks inladen
 • Wij kunnen u meer aantrekkelijke prijsacties bieden
 • Eén account. U blijft binnen de Libris-omgeving waardoor u geen extra account meer nodig heeft en u blijft dus klant van de Libris-boekhandel
 • Eén, Nederlandstalig aanspreekpunt voor de tolino helpdesk: ebook@libris.nl
 • Libris is sinds 2014 aangesloten bij LeesID, u heeft dan altijd en overal toegang tot uw ebooks (tijdelijk niet beschikbaar)

Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact opnemen met onze ebook- en ereader-helpdesk door een mail te sturen naar: ebook@libris.nl

Welke ereader verkoopt Libris?

Vanaf 22 september 2014 werken wij samen met een nieuwe leverancier van ebooks: tolino. Dit betekent voor u dat u meer vrijheid heeft in het lezen van uw ebooks en dat het bestellen van ebooks via de Libris-boekhandel een stuk gemakkelijker is geworden.

Wij verkopen de tolino ereader waarmee u direct uw lokale boekhandel ondersteunt: De tolino shine is testwinnaar Duitse consumentenbond en de tolino vision 2 heeft het Duitse consumentenbond predicaat 'Zeer goed'. Meer informatie over de tolino ereaders.

Dit betekent dan ook dat we geen Kobo ereaders en Kobo ebooks meer aanbieden via de webshop.

Kan ik mijn reeds aangeschafte ebooks lezen op de tolino ereader?

Kobo ebooks EPUB bestanden op uw tolino ereader zetten

Ja, dat kan, inmiddels levert Kobo ook veel EPUB bestanden (Social DRM Epub in uw Kobo-bibliotheek). Klik op www.kobobooks.nl via uw naam rechtsboven door naar 'mijn bibliotheek' om uw ebooks direct als EPUB te downloaden op uw computer. Uw ebooks zijn dan direct over te plaatsen naar elke ereader!

Kobo ebooks Adobe DRM bestanden op uw tolino ereader zetten

Enkele ebooks levert Kobo alleen met Adobe-DRM, dan is de vraag:

 • Gebruikt u reeds Adobe Digital Editions op de computer?
 • Is Adobe Digital Editions geautoriseerd met uw Adobe ID?

Kunt u bovenstaande vragen met 'Ja' beantwoorden, dan kunt u eenvoudig uw reeds aangeschafte Kobo ebooks downloaden, via het mensje rechtsboven door naar 'Bibliotheek', en klik daar op de 'Adobe DRM EPUB'-knop naast het gewenste ebook.
Als uw browser vraagt of u wilt openen of opslaan, kiest u 'openen', het ebook wordt direct in Adobe Digital Editions geplaatst. Dit kan uiteraard ook met andere leveranciers.

Koppel de tolino met de computer, kies voor 'verbinden', het apparaat zal verschijnen in het lijstje met 'apparaten' links in beeld, u kunt het ebook slepen naar de tolino, tot de groene plus verschijnt. Laat de muis los, het ebook wordt overgeplaatst.
Sluit het programma, koppel de ereader veilig af, (via 'hardware veilig verwijderen' vermeld naast de klok rechtsonder op Windows, of door de ereader uit te werpen in de Finder op de Mac) en u kunt direct beginnen met lezen.

Is het Azerty toetsenbord op een tolino anders in te stellen, op Qwerty bijvoorbeeld?

Indien uw tolino shine nog een Azerty-toetsenbord toont, is het van belang met WiFi te verbinden, zodat u de meest recente update kunt plaatsen. Met versie 1.5.3 van de software kunt u 'Nederlands' als taal instellen, en werken met uw bekende Qwerty-toetsenbord.

Wat is 'Gebruikersaccount' in het menu van tolino?

De Tolino geleverd voor februari 2015 is afkomstig van de Standaard Boekhandel (België).
De kop 'gebruikersaccount' terug te vinden in het menu, evenals 'aanmelden' op het hoofdscherm, draaien om aanmelding bij de webshop van onze zuiderburen.

U hoeft hier niets mee te doen, maar mocht u wel willen winkelen via de Standaard Boekhandel, dan kunt u zich bij vragen n.a.v. uw aankoop beter direct bij hen melden.

Garantie en reparatie

Lees hier alles over garantie en reparatie van de tolino ereader.