Herman Koch en Pepijn Lanen - Quist Boekenweekavond

zaterdag 1 april 2017 20:00
Herman Koch en Pepijn Lanen - Quist Boekenweekavond

Dit jaar is het thema van de Boekenweek Verboden Vruchten en wij vonden dat het weer tijd is voor een echt boekenfeest! We zijn ontzettend blij dat we twee bijzondere schrijvers naar Bergen op Zoom konden halen: Herman Koch en Pepijn Lanen. Koch schrijft op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekgeschenk 2017. Pepijn Lanen, ook bekend als Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig, publiceerde vorig jaar zijn romandebuut Naamloos. 

PROGRAMMA

20:00 uur Lidewijde Paris in gesprek met Herman Koch

21:30 uur pauze en signeren

22:00 uur Pepijn Lanen draagt voor uit eigen werk en draait muziek

(After)party 

Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker (Jiskefet) en schrijver. In 2009 kwam Het diner uit, de roman waarmee Herman Koch wereldberoemd werd. De rechten van Het diner zijn aan bijna 50 landen verkocht en de roman stond wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. Wereldwijd werden er meer dan 2,5 miljoen exemplaren van verkocht. Begin 2017 zal de Amerikaanse verfilming van Het diner in première gaan met Richard Gere in de hoofdrol. Herman Koch is de auteur van het Boekenweekgeschenk in 2017. Zijn laatste roman is De greppel, over een Amsterdamse burgemeester die de weg kwijtraakt. Eerder verschenen van hem Zomerhuis met zwembad en Geachte heer M., die beide lovend werden ontvangen.

Pepijn Lanen (1982), ook bekend als Faberyayo, is rapper en tekstschrijver van onder andere De Jeugd van Tegenwoordig (JVT) en Le Le. Ook schrijft hij verhalen en columns voor diverse kranten en tijdschriften, onder meer voor Het Parool. In 2013 debuteerde Pepijn Lanen met de verhalenbundel Sjeumig, die genomineerd werd voor de Storytel Luisterboek Award. Zijn eerste roman, Naamloos, verscheen begin 2016 en gaat over een naamloze dertiger die vecht tegen zijn verslaving en angsten, maar die vooral in gevecht is met zichzelf. 

Lidewijde Paris is ruim vijfentwintig jaar actief in het boekenvak, als boekverkoper,  redacteur en uitgever, journalist en interviewer. Ze wil met haar recensies voor Opium Radio, columns en interviews voor Vrij Nederland en haar literatuurlessen vooral een ding: literatuur voor een breder publiek toegankelijk maken op een onderhoudende manier.


Zaterdag 1 april, 20:00 uur (deuren openen 19:30uur)
Locatie: Poppodium Gebouw T
Entree: 12,50 voorverkoop / CJP 10,-
Kaart kopen

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ2 : libris