Een avond met uitgever Christoph Buchwald over Maxim Leo, Rode Liefde

donderdag 16 januari 2020 20:00
Een avond met uitgever Christoph Buchwald over Maxim Leo, Rode Liefde

Een thema-avond over de geschiedenis van de DDR met uitgever Christoph Buchwald.

Voor de eerste generatie vormde de DDR een tweede kans, het land waar alle hoop op gevestigd was. We zien de ontgoocheling bij hun kinderen, die twijfels hebben bij de socialistische droom, maar zich niet kunnen ontworstelen aan de macht van de Partij. Voor de kleinkinderen lonkt het Westen: daar ligt de toekomst, die de bekrompen DDR hun nooit zal kunnen geven.⁠..


Rode liefde laat zien dat het Duitsland van vandaag niet alleen door de Tweede Wereldoorlog is gevormd, maar dat ook de ‘Ostweh’ diepgeworteld is. Maxim Leo’s familiegeschiedenis schetst een begripvol beeld van een grote maatschappelijke droom en zijn teloorgang, van een staat die bepalend was voor de levens van ál zijn bewoners, tot in de meest persoonlijke gebeurtenissen.

Maxim Leo  bezoekt zijn grootvader in het ziekenhuis. Hij heeft een beroerte gehad en kan niet meer spreken hoe hij ook zijn best doet. Juist hij, de man van de grote verhalen over de oorlog, verzet, fascisme en de grote DDR. Daar in het ziekenhuis besluit Maxim onderzoek te doen naar zijn familie en er een boek over te schrijven. En wat voor een boek is het geworden! 

Een familiegeschiedenis die geraakt is door de oorlog, een opa als communist in het verzet in Frankrijk, en de ander actief in het Duitse leger. Beiden hebben ze dagboeken bijgehouden en beiden hebben ze hun verhaal. En ook Maxims ouders hebben een verhaal over het opgroeien in de DDR. Een prachtig boek.

Entree is gratis
Locatie: De boekhandel
Graag aanmelden: info@quistboeken.nl / 0164 240232  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr2 : libris