Concertlezing: Jan Brokken met Russische a capella muziek

zondag 29 oktober 2017 16:30
Concertlezing: Jan Brokken met Russische a capella muziek

 

Capella ex Occasione zingt muziek van Russische componisten afgewisseld door verhalen van Jan Brokken uit zijn boek De gloed van Sint Petersburg.

Het muzikale deel zal bestaan uit a capella koormuziek van de Russische componisten Rachmaninov, Sjostakovich, Schnittke, Sviridov, Tsjaikovsky e.a.

De gloed van Sint-Petersburg

De hartstocht van De Kozakkentuin gecombineerd met de kennis van Baltische zielen en het inlevingsvermogen van In het huis van de dichter.

In 1975 bezocht Jan Brokken voor het eerst Sint-Petersburg, toen nog Leningrad genaamd. Het communisme was nog verre van voorbij. Nu, veertig jaar later, keert hij terug om de stad ter herontdekken. Zijn wandelingen door heden en verleden roepen de geest op van dichters en dissidenten, van gekken en genieën, van wanhopigen en geliefden, Achmatova, Mandelstam, Brodsky, Dostojevski, Toergenjev, Nabokov, Berberova, Tsjaikovski, Rachmaninov, Stravinsky en vele anderen.

In De gloed van Sint-Petersburg dompelt Jan Brokken de lezer onder in de culturele rijkdom van deze stad.

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere De regenvogel, De blinde passagiers, De droevige kampioen, Mijn kleine waanzin, Waarom elf Antillianen knielden voor het hart van Chopin en In het huis van de dichter. Veel van zijn romans zijn in diverse talen vertaald en verfilmd. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven - The New York Times prees Jungle Rudy als een meesterwerk van verhalende non-fictie. Met Baltische zielen schreef hij een baanbrekend en grensverleggend boek, met De Vergelding bereikte hij een breed en groot publiek. 

 

Cappella ex Occasione (CEO) is een Bredaas kamerkoor dat bestaat uit 22 ervaren zangers. Het koor staat sinds de oprichting in 2006 onder de inspirerende leiding van Ruben de Grauw.

CEO brengt voornamelijk a capella koormuziek met veel aandacht voor originaliteit in de programmering, uitvoering en de interpretatie van de muziek; bekende werken op 'andere’ wijze en minder voor de hand liggende pareltjes uit de muziekgeschiedenis.

Onze missie/opdracht is zowel zanger als bezoeker te inspireren en te boeien door de bijzondere programmering en hoge uitvoeringskwaliteit van onze concerten. Bezoek de website

Locatie: Sint Catharinakapel, Bergen op Zoom ingang Klaverstraat , tegenover huisnummer 35 
Kaarten vanaf 1 september te koop in de boekhandel. Reserveren: mail@quistboeken.nl / 0164 240232
Toegang: 15,-  

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris