Libris Literatuur Prijs

Juryvoorzitter Janine van den Ende heeft de nominaties voor de Libris Literatuur Prijs 2017 bekend gemaakt

20-03-2017 Nog 6 schrijvers maken kans op de Libris Literatuur Prijs 2017, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. Op 8 mei 2017 zal zij tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel te Amsterdam bekend maken wie volgens de jury de beste Nederlandstalige roman van dit jaar heeft geschreven. De jury, onder leiding van Janine van den Ende (medeoprichter en bestuurslid VandenEnde Foundation), koos de volgende zes nominaties:

Over de Libris Literatuur Prijs

Llp LogoDe Libris Literatuur Prijs wordt toegekend voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman. Met de prijs is een geldbedrag van in totaal 65.000 euro gemoeid (2.500 euro voor de zes genomineerde auteurs en 50.000 euro voor de winnaar). De prijs is gemodelleerd naar de Britse Booker Prize. Dat houdt in dat er een longlist wordt gemaakt, gevolgd door zes nominaties, waarna tot slot de prijswinnaar wordt bekend gemaakt tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel te Amsterdam. De voorzitter komt uit een maatschappelijke sector buiten de literatuur. De overige vier leden zijn werkzaam als literatuurwetenschapper, criticus en/of auteur.

Alle informatie over de Libris Literatuur Prijs is te vinden op de officiële website van de organisatie: www.librisliteratuurprijs.nl

Data 2017

Bekendmaking longlist: 6 februari

Bekendmaking shortlist: 20 maart

Bekendmaking winnaar: 8 mei

De jury in 2017

Janine van den Ende, medeoprichter en bestuurslid VandenEnde Foundation, wordt voorzitter van de nieuwe jury van de Libris Literatuur Prijs. Op 8 mei 2017 zal zij tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel te Amsterdam bekend maken wie volgens de jury de beste Nederlandstalige roman uit 2016 heeft geschreven.

De jury bestaat verder uit:

Kees 't Hart, schrijver en literair criticus voor de Groene Amsterdammer;

Michel Krielaars, chef boeken NRC Handelsblad en schrijver;

Anna Luyten, publicist, interviewer en gastprofessor School of Arts Gent;

Marrigje Paijmans, letterkundige en filosoof aan de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit.

Llp -archief

Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
LIBRISBLZ1 : libris