Bookstore Day met Michel Krielaars

zaterdag 14 april 2018 13:00
Bookstore Day  met Michel Krielaars

* * * * * Onze speciale gast om 13.00 uur is Michel Krielaars. Hij schreef "Het brilletje van Tsjechov" en "Alles voor het moederland". Thema van deze dag is  "Rusland"  met accordeon, zang, Russische hapjes en van Berezka uit Dinxperlo Russische specialiteiten.

 

Michel Krielaars is chef Boeken van NRC Handelsblad en was daarvoor jarenlang Rusland-correspondent. Op Bookstore Day vertelt hij bij ons over zijn reizen in Rusland door de bril van Anton Tsjechov. Citaat: "Tsjechov liet me het Rusland zien van straatschoffies, boze veldwachters, bekrompen provinciale rechters, aan lagerwal geraakte professoren, melancholieke plattelandsdokters, en vooral dat van de vele kleine ambtenaren, die tot op de dag van vandaag het symbool zijn van de verlammende Russische bureaucratie en als een zwerm vliegen iedere vooruitgang tegenhouden".

Een over zijn laatst verschenen boek "Alles voor het moederland" waarin hij  een beeld schetst van de Stalinterreur ten tijde van Isaak Babel en Vasili Grossman. Muziek en zang verzorgen Henriëtte Schenk en Elle Boers.

Op  Bookstore Day viert Nederland  de onafhankelijke boekhandel en zijn klant. Met tientallen exclusieve uitgaven in gelimiteerde oplagen, gesigneerde exemplaren en sterk in prijs verlaagde boeken. Met optredens van ruim honderd schrijvers in zo’n tweehonderd boekwinkels in het hele land. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. Hij vormt de spil van een gemeenschap en wordt geleid door creatieve ondernemers en gedreven door verkopers die bovenal gepassioneerde lezers zijn. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. En dat is de reden voor het vieren van Bookstore Day 2018; dus op 14 april feest bij Raadgeep en Berrevoets!

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris