Nelleke Noordervliet

maandag 22 oktober 2018 20:00
Nelleke Noordervliet

 

Op maandag 22 oktober a.s. komt Nelleke Noordervliet naar Venray. Zij is de auteur van het essay voor de 15e Maand van de Geschiedenis met het thema Opstand. Haar voorliefde voor geschiedenis blijkt uit diverse historische romans. Uit haar werk spreekt steeds de actualiteit van het verleden en de historiciteit van het heden. Het essay dat Nelleke Noordervliet heeft geschreven gaat over de manier waarop Nederland met ‘OPSTAND’ omging.

Datum: 22 oktober 2018, 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Locatie: Bibliotheek Venray aan de Merseloseweg 59, 5801 CC Venray

Foto: ©Jitske Schols

Hoe gedroegen ‘wij’ ons als opstandelingen vanaf de Batavieren tot nu, en hoe gedroegen we ons als machthebbers, wanneer we een opstand onderdrukten? Nelleke Noordervliet gaat vertellen over een aantal belangrijke momenten in onze geschiedenis en over de manier waarop wij allemaal als pubers onze portie opstandigheid te verwerken krijgen en hoe we als ouders reageren.

De organisatie is in handen van LGOG kring Venray in samenwerking met Literair Café Venray (LCV) en Biblionu Venray. Tevens kunnen belangstellenden voorafgaand aan de lezing én tijdens de pauze de tentoonstelling ‘Venray in Opstand , in woord en beeld ‘ bekijken. Ook is Boekhandel Roojboek aanwezig.

Praktische informatie

Toegang: gratis voor LGOG-leden en LCV-seizoenpashouders, in bezit van geldige lidmaatschapskaart LGOG  of seizoenpas 2018-2019 LCV. Voor andere bezoekers is de toegang € 5,00

Aanmelden vanaf 1 oktober a.s. door een e-mail te sturen naar: lgog.venray@gmail.com, mét vermelding van naam en nummer lidmaatschapskaart (LGOG-leden) of seizoenpas 2018-2019 (LCV-seizoenpashouders).

Let op: Er zijn slechts 100 plaatsen beschikbaar.

Meer informatie: www.biblionu.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris