Boekentips van onze medewerk(st)ers en klanten speciaal voor u geselecteerd!

Voor meer tips verwelkomen wij u graag in de winkel aan de Molenwieken 3 in Veghel.

Tip van Wim

Powerfood - Van Friesland naar New York

Rens Kroes

€ 20,00

Meer Powerfood: van Friesland naar New York

Rens Kroes biedt opnieuw een verzameling recepten voor een happy & healthy lifestyle! Haar jeugd in Friesland legde de basis voor Rens’ kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. New York is de stad die ten grondslag lag aan Rens’ wens om voedingskundige te willen worden. Het is de stad die haar eindeloos inspireert. De stad die bovendien bakermat is van vele gezondheidstrends. Het contrast tussen stad en platteland komt tot uitdrukking in Rens’ heerlijke en toegankelijke recepten en in de fraaie food- en lifestylefotografie.

Tip van Ellen

Het verkeerde meisje

David Hewson

€ 19,99

Amsterdam barst uit zijn voegen tijdens de intocht van Sinterklaas. Rechercheur Pieter Vos heeft samen met zijn jonge assistent Laura Bakker dienst als er op het Leidseplein een granaat ontploft. In de chaos die volgt wordt een meisje ontvoerd. Alleen hebben de terroristen niet de dochter van een rijk Amsterdams echtpaar, maar die van een prostituee uit Georgië te pakken.

Gedurende het onderzoek worden de motieven van de terroristen duidelijk. Vos en Bakker stuiten op een samenzwering die van de Wallen tot de top van de veiligheidsdienst reikt. En ondertussen is er nog de ontvoering van dat achtjarige meisje, weggerukt van haar wanhopige moeder. Wat is het leven van een meisje waard in een steeds groter wordend politiek steekspel?

Tip van Jolanda

Ik ben Pelgrim

Terry Hayes

€ 15,00

De financiële wereld blijkt geen ver-van-mijn-bedshow. De financiële wereld is het bed zelf. En toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na in. Bankiers in de City hamsterden voedsel, zetten hun geld om in goud, of bereidden de evacuatie van hun kinderen naar het platteland voor.
Joris Luyendijk zat twee jaar lang ondergedompeld in deze wereld. Aan het begin wist hij er net zoveel van als de gemiddelde burger, namelijk bijna niks. Stap voor stap lieten insiders hem zien hoe de financie¨le wereld in elkaar zit - met gevaar voor hun eigen baan.
Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?

Tip van Laura

De erfgenaam

John Grisham

€ 12,50

Seth Hubbard is een schatrijke man, maar ook een doodzieke man die lijdt aan longkanker. Hubbard vertrouwt niemand en vlak voordat hij zichzelf van het leven berooft, herziet hij zijn testament. Een met de hand geschreven brief die verregaande gevolgen zal hebben voor zijn volwassen kinderen, zijn zwarte huishoudster en advocaat Jake Brigance. Drie jaar geleden verdedigde Jake met succes Carl Lee Hailey, die terechtstond voor moord op de verkrachters van zijn dochtertje. Nu ziet hij zich opnieuw geconfronteerd met een explosieve rechtszaak die de emoties in Clanton hoog doet oplopen.
Het herziene testament roept meer vragen op dan dat het antwoorden oplevert. Waarom zou Hubbard zijn volledige kapitaal nalaten aan zijn huishoudster? Was hij door de chemotherapie en pijnstillers niet meer in staat helder na te denken? En wat heeft dit alles te maken met een stuk land dat ooit bekendstond als `Sycamore Row ?

Tip van Marjolein (11 jaar)

De zee kwam door de brievenbus

Selma Noort

€ 13,50

Midden in de nacht maakt mama Liesje en haar zus wakker. Het is ijskoud en het stormt. ‘Snel, kleed je aan!’ zegt mama. ‘De zee komt. De dijk is kapot.’

Liesje moet helpen om spulletjes naar boven te brengen. Waarom eigenlijk? Denken papa en mama soms dat de zee naar binnen zal komen?

Liesje vertelde hoe zij als klein meisje de watersnoodramp meemaakte. Selma Noort schreef haar verhaal op in dit boek.

Tip/Recensie van onze klant Cees Glorius

Dood de vader

Sandrone Dazieri

€ 19,95

Ik lees altijd de boekenrecensies van het Brabants Dagblad om te zien of er nog leuke, spannende boeken zijn uitgekomen. En twee weken gelezen stond er een uitstekende recensie van de thriller Dood de Vader van schrijver Sandrone Dazieri.

Bij Wim Schellen gekocht en na één hoofdstuk weet je al waar de intrigerende titel op slaat en houdt het boek je in een ijzeren greep.

Het boek is een lange klopjacht op een ontvoerder. En zo ontzettend spannend beschreven dat je het boek onmogelijk kunt wegleggen. Ik ben een lezer die helemaal op kan gaan in de fantasiewereld van een boek. Vaak kom je bedrogen uit omdat de verhaallijn niet klopt of zo gekunsteld is dat je er niet in gelooft. Maar dat geldt niet voor dit boek! Letterlijk kippenvel bij een paar passages.

Alle ruim 550 pagina’s zijn boeiend en de spanning is goed opgebouwd.

Ik kan dit boek van harte aanbevelen!

Cees Glorius

 

Tip van Annemarie

Portret van een vrouw

Jojo Moyes

€ 20,99

Bestsellerauteur Jojo Moyes, bekend van 'Voor jou', 'De laatste liefdesbrief' en 'Vier plus één', heeft met 'Portret van een vrouw' opnieuw een meeslepende roman geschreven.


Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie's leven en reputatie op het spel...


Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken...

Tip van Janneke

Rode koningin

Victoria Aveyard

€ 19,90

Alleen verraad is zeker.
Macht is een gevaarlijk spel.

In de wereld van Mare Barrow hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de Zilveren elite te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten waardoor ze zo sterk zijn als goden. Om te overleven moet Mare stelen wat ze kan om te overleven, maar als haar beste vriend in het leger moet dienen zal ze alles op alles zetten om zijn vrijheid te winnen. Als Mare toegang krijgt tot het koninklijk paleis komt ze oog in oog te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet zou kunnen beschikken… Haar bloed is immers rood.

Victoria Aveyard (1989) werd geboren in Massachusetts en woont en werkt in Los Angeles. Ze schrijft voor film en televisie. De filmrechten voor Rode koningin werden lang voor verschijning al gekocht door een grote filmstudio in Hollywood. De verfilming zal naar verwachting in 2016 wereldwijd in de bioscoop verschijnen.

Tip van Lilian

Koningin op blote voeten (Bestel: 9789021016177)

Ildefonso Falcones

€ 24,95

Januari 1748. Een zwarte vrouw dwaalt door Sevilla. Ze kan nergens terecht na haar lange bootreis vanuit Cuba en is de wanhoop nabij - totdat ze Milagros ontmoet, een rebelse jonge zigeunerin.
De twee vrouwen worden onafscheidelijk. Sevilla bruist: overal zijn theaters en er ontstaat een nieuwe dans, de flamenco.
Dan wordt het Koninklijk Besluit uitgevaardigd dat alle zigeuners moeten worden opgepakt. De vriendinnen verliezen hun vrijheid en elkaar. In Madrid, een smeltkroes van rijk en arm, worstelen ze zonder het van elkaar te weten om te overleven, totdat het lot hen weer samenbrengt.

`Geweld, seks, avonturen, onrecht, liefde, reizen en pakkende taferelen. Kortom, Falcones is terug.' La Vanguardia

'De bestverkopende Spaanse schrijver van historische romans blijft trouw aan het genre. In zijn derde roman duikt hij in de geschiedenis van de intolerantie en onderdrukking waaronder de zigeuners al eeuwenlang lijden, van de slavernij en van de oorsprong van de flamenco en het cante jondo.' ABC

`Ook in zijn derde boek weet Falcones zijn lezer weer volkomen te boeien. Twee vrouwen en hun wil te leven, gesitueerd in achttiende-eeuws Spanje. Een mooie combinatie van spanning en historie.' Anthoni Fierloos, boekhandel Het Paard van Troje

Tip van Monique

Versplinterd

Dani Atkins

€ 4,99

Versplinterd, de schitterende debuutroman van Dani Atkins, is voor alle fans van Jojo Moyes' Voor jou. Het boek ging in Engeland al ruim 300.000 keer over de toonbank en heeft een schare trouwe fans opgebouwd.

Wat als je de kans krijgt om je leven over te doen?

Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Haar relatie met Matt overleefde de klap niet, ze verhuisde naar Londen en van haar dromen is niets terechtgekomen. Nu ziet ze de vriendengroep van vroeger weer voor het eerst bij een etentje omdat haar beste vriendin gaat trouwen.

Als ze die avond Jimmy's graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog... Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn. Of is 'bijna' niet het goede woord...?

'Deze debuutroman is een enorme hit. Een auteur van wie we nog grootse dingen kunnen verwachten!'

Tip/Recensie van onze klant Kitty Stultiens

Wat ons niet zal doden - Millennium

David Lagercrantz

€ 12,50

Recensie Wat ons niet zal doden.
Het vervolg op de trilogie van Stieg Larsson is een boeiend verhaal. De schrijfstijl van David Lagercrantz leest erg prettig en hij heeft een goed plot neergezet. De twee hoofdfiguren uit de Millennium trilogie komen natuurlijk terug en vooral Lisbeth heeft weer een interessante verhaallijn, ik houd wel van een beetje girl power! Het interessantste karakter is wel het jongetje August, hij is hoogbegaafd op een speciale manier en speelt een belangrijke rol in het oplossen van het raadsel waar Lisbeth mee stoeit. Het verhaal is spannend en speelt in op de discussie rond kunstmatige intelligentie. Het boek is kortom een geslaagde poging om de erfenis van Stieg Larsson levend te houden.
Kitty

 

Tip/Recensie van onze klant Harrie verkuijlen

De Qumran controverse

Jos Kremers

€ 21,59
Een makkelijk te lezen boek dat niet verveelt. De verschillende strijdende groepen en namen van personen die in het boek voorkomen zijn prima te volgen waardoor het verhaal en de gebeurtenissen duidelijk worden.
Naar mijn mening zijn toch vele zinnen aan de korte kant waardoor het verhaal in bepaalde situaties soms wat afgeknepen lijkt.
Verschillende situaties die gecompliceerd zouden moeten zijn worden erg simpel opgelost, waardoor je een tijd pad mist en de moeilijke situatie in principe niet moeilijk lijkt te zijn.(zo voelde ik dat waardoor die situatie bij mij niet volledig over kwam) De spanning die dergelijke situatie op zou moeten roepen is er dan niet..
Nadat ik dit boek gelezen heb ben ik meteen begonnen met een boek van de auteur Steve Cavanagh "de verdediging". Het verschil in benadering van situaties en beschrijven van die situaties waardoor het spanningsveld in dit boek wordt opgevoerd voel je in dit verhaal onmiddellijk, en geeft het verschil in schrijven/vertellen tussen Jos en Steve goed weer.
Wellicht is het niet fair om een vergelijk te maken met Steve Cavanagh en ik wil dat ook niet doen.
Ik heb met plezier De Qumran controverse.gelezen en met het meeste respect voor de auteur Jos Kremers.
gr Harrie Verkuijlen

 

Waarom Libris.nl
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Ruim 180 aangesloten Libris- en Blz.-boekhandels.
pro-mbookslibr1 : libris