ebook EPUB

€ 9,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps
{{promotion.PromotionName}}

Winnaar P.C. Hooft-prijs 2013

Fragment uit het juryrapport:
'Zijn werken, inmiddels bijna dertig boektitels, zijn één werk. Uit het een groeit het ander, en soms is een nieuw boek nodig om een vorig boek te begrijpen. Zijn stijl is ongeremd en retorisch, kent weinig beperkingen en barst soms bijna uit zijn eigen zinsverband. Hij bepleit de ‘schittering’, en zelfs de ‘schittering van overbodigheid’ en heeft de beschrijvingkunst in de Nederlandse literatuur tot grote hoogten gebracht. Door de weidsheid van zijn blik op zijn onderwerp, meestal de mens, en de op het eerste oog soms omtrekkende bewegingen van zijn pen, weet de schrijver overweldigende caleidoscopische beelden op te roepen.'

Winnaar Libris Literatuur Prijs 2012, winnaar Constantijn Huygensprijs 2011 voor zijn hele oeuvre

Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt de 21-jarige Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om het leven.

Van der Heijden doet het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Daarbij voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs verschillende ooggetuigen, vrienden, politiemensen, artsen en het mysterieuze meisje Jenny, dat in de laatste weken van Tonio’s leven een cruciale rol blijkt te hebben vervuld.

Tonio vormt de neerslag van die zoektocht. Een nauwgezette reconstructie van een jongensleven en een radeloze queeste naar zin en betekenis.

Over de auteur
A.F.Th. van der Heijden (1951) schreef meer dan dertig boeken en zijn werk werd onderscheiden met onder meer de Anton Wachterprijs, de F. Bordewijkprijs, de Multatuliprijs, de Generale Bank Literatuurprijs, de Gouden Uil, de Dirk Martensprijs en de AKO Literatuurprijs. Tevens heeft hij de Constantijn Huygens-prijs 2011 gekregen voor zijn complete oeuvre.
De boeken zijn verschenen in diverse talen en een aantal ervan werd verfilmd
ISBN
9789023467014
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
Singel Uitgeverijen
Verschenen
16-05-2018
Taal
Nederlands
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris