Gebonden

Niet leverbaar

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel
{{promotion.PromotionName}}

De Britse officier Richard Burton (1821-1890) is een van de zeldzame excentrieke avonturiers van de negentiende eeuw. Met zijn ongekend brede talenkennis is hij in staat zich te verdiepen in de cultuur en religies van de landen die hij bereist. Burton interesseert zich erg voor het hindoeïsme, maar gaat later, in Sindh, nog veel meer op in de islam. Zijn beheersing van vreemde talen maakt dat hij anoniem door Brits-Indië kan reizen. Hij zet als een van de eerste Europeanen voet op de bodem van heilige steden als Mekka en Medina en reist naar de bron van de Nijl.
Wat dreef deze man, die in India met een courtisane leefde en nachtenlang de Koran bestudeerde, in Arabië niet van de inwoners te onderscheiden was en in Afrika dingen uithaalde die zelfs voor de lokale bevolking onmenselijk schenen?

Ilija Trojanow werd in 1965 in Bulgarije geboren. Met zijn familie vluchtte hij via voormalig Joegoslavië en Italië naar Duitsland, waar zij politiek asiel kregen. Hij woonde in Kenia, Bombay en Kaapstad. Ilija Trojanow ziet zichzelf als een reiziger tussen werelden, en een zoekende tussen culturen en religies. Bij De Geus verscheen De heilige bron van de islam, over zijn deelname aan de grote pelgrimstocht om het wezen van de islam te begrijpen.
ISBN
9789044509441
Vorm
Gebonden
Uitgever
Singel Uitgeverijen
Druk
1e
Verschenen
09-01-2008
Taal
Nederlands
Pagina's
510 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbookslibr2 : libris