ebook EPUB

€ 9,49

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps
{{promotion.PromotionName}}

Papa gaf me het boodschappenlijstje.'Mama en ik hebben besloten te gaan scheiden', zei hij.'O?' zei ik.'Ja. Maar het zal niet ten koste van jou gaan. Jij zult geen verschil merken. Bovendien ben je nu algauw volwassen, over twee jaar ga je toch het huis uit.''Ja, dat is waar', zei ik.'Oké?' zei papa.'Oké', zei ik.'Ik ben vergeten aardappels op te schrijven. En misschien moeten we nog een toetje hebben? Ach nee, laat maar. Hier heb je geld.'

Karl Ove Knausgård is bezig aan een roman, maar wordt geplaagd door enorme onzekerheid. Dagelijkse frustraties over het huishouden en zijn gezin nemen veel tijd in beslag en tijdens het schrijven dwalen zijn gedachten af naar zijn kindertijd. Hij vraagt zich af of hij net zo'n beangstigende man is voor zijn kinderen als zijn vader was voor hem.

'Literaire rockster. Met zijn autobiografische romans - een zesdelige reeks onder de controversiële titel Min kamp - verwierf hij in eigen land een heldenstatus. Nu is de rest van de wereld aan de beurt. (...)
Zijn beeltenis - een gegroefd gezicht, wilde haren en een intense blik - sierde maandenlang de covers van alle kranten en tijdschriften. (...)
Een explosief mengsel van verdriet, woede, frustratie en onvrede. (...)
Een ongekend literair project.'- HP / DeTijd

'Een hard boek, dat niets verfraait, maar ook een oprechte zoektocht, die bewijst dat het rauwe leven, mits goed verteld, al verhaal genoeg kan zijn. (...).' - de Volkskrant

Over de auteur
Karl Ove Knausgård is in 1968 geboren in Noorwegen. In 2010 verscheen bij De Geus zijn roman Engelen vallen langzaam, waarvoor hij een nominatie kreeg voor de prestigieuze Literatuurprijs van de Noordse Raad. Vader is het eerste boek in de Mijn strijd-serie van zes zeer persoonlijke, soms pijnlijke autobiografische romans. Meteen na de verschijning ervan struikelden internationale critici over elkaar heen met hun loftuitingen. Met de Mijn strijd-serie is Knausgård veranderd van een veelbelovende jonge auteur in een Scandinavische schrijver met popsterrenstatus.
ISBN
9789044521436
Vorm
ebook EPUB
Uitgever
De Geus
Druk
3e
Taal
Nederlands
Pagina's
369 pp.
Genre
Literaire fictie
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris