Stevens' University: Over oude wegen, Mathijs Deen

woensdag 27 juni 2018 20:00
Stevens' University: Over oude wegen, Mathijs Deen

Na een avond met Ionica Smeets, Govert Schilling en Sara van Duijn organiseren we deze zomer een avond over de geschiedenis van Europa.

Van de prehistorie en de Romeinse tijd door de middeleeuwen naar het Europa van nu. Van de Straat van Gibraltar naar Stockholm, van Rome naar Boekelo. Over oude wegen is een avontuurlijke tocht door Europa en een fascinerende reis door de tijd.

 

Over oude wegen

Al een miljoen jaar reizen mensen door Europa. Van de raadselachtige homo antecessor die zijn voetafdrukken achterliet op de kust van Engeland tot de reiziger over de snelwegen van vandaag. Onder elke voetstap ligt een vorige, onder elke verharde weg een ezelpad of karrenspoor, onder elk voetpad bevinden zich de afdrukken van een jager of prooidier.

Bastiaan over Over oude wegen:
In het voorwoord beschrijft Deen hoe zijn vader vroeger, rijdend over de E8, steevast opmerkte: ‘Deze gaat van Londen naar Moskou’. Mijn eigen vader zei vroeger  bijna hetzelfde. De schok der herkenning was daar. In fraaie bewoordingen schrijft Deen een alternatieve geschiedenis van de mensheid in Europa. En dat doet hij aan de hand van ons huidige wegenstelsel en verhalen die zich daarop hebben afgespeeld. Verhalen van de prehistorie tot nu, van heel gewone tot minder gewone mensen. Na lezing van het boek was de snelweg geen gewone snelweg meer.

Mathijs Deen (1962) is schrijver en radiomaker. Hij maakt documentaires voor VPRO Radio. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen De Wadden, waarvan 25.000 exemplaren zijn verkocht.

  • Woensdag 27 juni om 20.00 uur.
  • Toegang is € 7,50 inclusief glas wijn/sap en natuurlijk een hapje.
  • Aanmelden kan in de winkel óf via info@boekhandelstevens.nl
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
Waarom Libris
Boekbestellingen vanaf € 15,- GRATIS thuisbezorgd.
Kies uit meer dan een miljoen artikelen, waaronder ruim 25.000 Nederlandse ebooks.
Thuis bestellen en bezorgen of afhalen en betalen in de boekhandel.
Ruim 85.000 boeken op werkdagen voor 23.00 besteld, de volgende dag bezorgd
Volg uw bestelling via Track & Trace van PostNL
Bijna 100 aangesloten kwaliteitsboekhandels.
pro-mbookslibr3 : libris